Sayfa 2/2 İlkİlk 12
16 sonuçtan 11 ile 16 arası
  1. #11
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar

    yaklaşık 2 hafta önce denedik...
    -kremalı tavuk
    -salçalı tavuk
    -bulgur pilavı
    şaka gibi bir sonuç çıktı =)

    yemekleri pişirip kimyasalları içlerine kattıktan sonra ortam sıcaklığında (klimalı, durmadan sigara içilen, insan sirkülasyonu yoğun, sıcaklığı sürekli değişen bir odada...) 48 saat sonra yemekler (şahit de dahil) sapasağlamdı. artık 72. saate girerken sadece potasyum sorbat katılmış bulgur bozulmadı, diğer hepsi bozuldu. lakin bozulmalarını izleyemedim, akşam bıraktığımda sağlam, sabah geldiğimde bozuktu...

  2. #12
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar

    Alıntı phryne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklaşık 2 hafta önce denedik...
    -kremalı tavuk
    -salçalı tavuk
    -bulgur pilavı
    şaka gibi bir sonuç çıktı =)

    yemekleri pişirip kimyasalları içlerine kattıktan sonra ortam sıcaklığında (klimalı, durmadan sigara içilen, insan sirkülasyonu yoğun, sıcaklığı sürekli değişen bir odada...) 48 saat sonra yemekler (şahit de dahil) sapasağlamdı. artık 72. saate girerken sadece potasyum sorbat katılmış bulgur bozulmadı, diğer hepsi bozuldu. lakin bozulmalarını izleyemedim, akşam bıraktığımda sağlam, sabah geldiğimde bozuktu...
    Msg mi kullandınız peki ve ne oranda yazar mısınız?
    Bide keşke bi lab.a yollasaydınız sonuçlar ne olurdu merak ettimde ben
    Yani oda sıcaklığında yemek muhafaza edebilmek ile bütün haccp planlarındaki kkn larını geçersiz kılmış olursunuz düşünsenize!!!

  3. #13
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar

    Alıntı rosemant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Msg mi kullandınız peki ve ne oranda yazar mısınız?
    Bide keşke bi lab.a yollasaydınız sonuçlar ne olurdu merak ettimde ben
    Yani oda sıcaklığında yemek muhafaza edebilmek ile bütün haccp planlarındaki kkn larını geçersiz kılmış olursunuz düşünsenize!!!


    ah yok yok...
    şöyle ki; amacımız kimyasal kullanmak değil yemeklerde =) geçen aylarda çok sık yemek bozduk patronum bunu doğal üretim yapmamıza, kimyasal katkı kullanmamamıza bağladı (hep derim köftemizi karkas halde gelen kısa buttan yapıyoruz, yemekleri taze baharatlarla tatlandırıyoruz, hazır çorba dahi kullanmıyoruz) dedi ki kendisi; deneyin bakalım koruyucu kimyasallar kullanıldığında da yemeklerin bozulma süresi artacak mı?

    açıkçası msg dışında kimyasal satın alamayız diye düşündüm, lakin yukarılarda bir yerlerde yazdığım gibi eminönü'de "tüm yemekçiler alıyor diye p. sorbat, s. benzoat" da alıp geldi bizim müdürlerden biri...

    yemeklere bunları koyacağımızdan değil, patronun merağını giderebilmek için en bilimsel ölçü birimi olan "göz kararı" azar azar ekledik aşçıbaşımla... ki o narin bedeni böyle boş işlerle hırpalandığı/yorulduğu için bol bol mızırdanıyordu...
    bir porsiyona birşey eklemedik (şahit)
    bir porsiyona msg
    bir porsiyons p. sorbat
    bir porsiyona s. benzoat

    3 ayrı yemek için toplam 12 kase diye düşünebiliriz...

    sonuç yukarıda yazdığım gibi çıktı.. işin hoş tarafı şahitler de 48 saat dayandı =)

    patron ise sonuçtan memnun olmadı, tekrar deneyeceğiz =) ta ki şahitler ilk önce bozulana kadar... eheheheee....

    yoksa bana sorarsanız ben msg'ye dahi karşıyım. kendi yemeklerimizi o yüzden çok severek ve gönül rahatlığı ile yiyorum. margarin dahi koymuyoruz, sadece kırlangıç ayçiçek ve sütaş tereyağ... oh misss......

  4. #14
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    96
    Konuları
    16
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar

    ya ben ilk defa duydum bu hazır yemekte katkı olayını ve şaşırdım!!yemeğiniz bozuluyosa bunun nedeni kesinlikle doğal üretim yapılması değildir burda bi yanlışınız var,mutlaka bi bulaşı yada benzeri bir durum olmuştur bence bu noktayı irdeleyin.onun dışında normal çok üstün olmayan koşullarda bile üretilen yemek ısıl işlem gördüğü için yemek tüketim saatine kadar pek bozulmaz katkıya harcayacakları parayı alt yapılarına harcasınlar daha mantıklıhazır yemekte malzemeleriniz iyi yıkanıyorsa aşçınız ellerini iyi yıkıyorsa deterjan kalıntısıda kalmıyorsa yemeğiniz kolay kolay bozulmaz arkadaşlar,ben çok şaşırdım bu kimyasal olayına?

  5. #15
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar

    Alıntı esrabozkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ben ilk defa duydum bu hazır yemekte katkı olayını ve şaşırdım!!yemeğiniz bozuluyosa bunun nedeni kesinlikle doğal üretim yapılması değildir burda bi yanlışınız var,mutlaka bi bulaşı yada benzeri bir durum olmuştur bence bu noktayı irdeleyin.onun dışında normal çok üstün olmayan koşullarda bile üretilen yemek ısıl işlem gördüğü için yemek tüketim saatine kadar pek bozulmaz katkıya harcayacakları parayı alt yapılarına harcasınlar daha mantıklıhazır yemekte malzemeleriniz iyi yıkanıyorsa aşçınız ellerini iyi yıkıyorsa deterjan kalıntısıda kalmıyorsa yemeğiniz kolay kolay bozulmaz arkadaşlar,ben çok şaşırdım bu kimyasal olayına?
    sanıyorum ki yanlış anlaşılma var...
    yemeklerin bozulma sebebi tespit edildi... o noktada sıkıntı yok.
    hatta anlatayım dedim birden de; uzun sürer =)

    kimyasal meselesi, patron merağı... mutfakta kullanmak için değil, ya da ilerde kullanılacağından ar-ge amaçlı hiç değil. firma yapımız gereği bu tarz şeylere karşıyız. aynı yemeği biz de yiyoruz ve yemeyeceğimiz şeyi asla sevk etmeme prensibimiz var.

    burada beni de dehşete düşüren olay koruyucu kimyasalları satan adamın "bunları her yemekçi alıyor, istediğin kadar koy, tadından belli olmaz" demesi...

  6. #16
    Yeni Üye torrent1777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19 Aug 11
    Yaş
    39

    Mesajları
    9
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hazır yemekçilik ve koruyucu kimyasallar


    Yasal olarak Sorbat ve benzoat tuzlarının kullanılacağı gıdalar Türk Gıda Kodeksi Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliğinde geçer link adresi http://www.kkgm.gov.tr/TGK/Teblig/2008-22.html Tebliğin özellikle eklerini incelerseniz yardımcı olur

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. Toplu yemekcilik için aylık maliyet hesaplama
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan ozlema77
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 09-09-2009, 00:58
  2. meyve koruyucu şeker pancarı küspesi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan sorgucu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-09-2008, 09:46
  3. kişisel koruyucu talimatı
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan _HN_
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-06-2008, 08:51
  4. Kimyasallar ve Çevre
    Çevre Kimyası forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 28-09-2007, 18:01
  5. Atatürk (ekran koruyucu)
    ATATÜRK Köşesi forum içinde, yazan Eagleking06
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 05-07-2007, 13:11

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed