Sayfa 3/3 İlkİlk 123
25 sonuçtan 21 ile 25 arası

Konu: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

  1. #21
    Yeni Üye T.Sungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29 Jul 09
    Yaş
    47

    Mesajları
    14
    Konuları
    7
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    Uğrola,

    Çok değerli bir başlık atılmış, yalnız gıda bilimini iyi bilmek pek birşey ifade etmeye bilir. Bilgileriniz üzerine tıb ve işletme gibi bilim dallarından bilgiler eklenir ise aranan kişi olma uğrunuz doğar.

    Ücret konusu ise konuma göre değişir, ben bir fabrikanın genel müdürüyüm ve İK dan Veteriner Hekimine kadar her bir çalışanımız ile uyum içerisinde çalışıyorum. Fakat yeni gelen Müh. arkadaşlar genellikle Ustalar ile çakışmalar yaşamaktalar. Bunu önlemek için Ustaların o iş için harcadığı zamana saygı duymak onlar ile arkadaş olarak hatalarını düzeltme yoluna gitmeyi öneririm, aksi akdirde büyük bir çekişme ortamı doğar ve mühendis arkadaşı göndermek zorunda kalır kuruluş.

    İlk görüşmeye gittiğim de gerektiğinde kamyona mal yükleyecek ve bunu servis edeceksin dedi müzakereci ve bu şahıs çok büyük bir firmanın eski mühendislerindendi. Kendisine "Üzgünüm siz böyle yapmışsınız amma bir kovulma tehlikesi yaşadığınızdan böyle davranmışsınız." demiştim.

    Sizinle görüşme yapacak İK sorumlusu ve ilgili kişiler sizin mesleğinizi bilmeli ve sizin kişisel özellikleriniz ile mesleki yeterliliğinizi kıyaslamalıdır. Bu şuan Türkiyemizde hizmet veren kurumların tamamında uygulanmamaktadır. Büyük bir ego tatmini ile ülkemizin gerçekleri görmezden gelinmektedir.

    Bence insanlar mesleklerine aşık olmadan, meslekleri ile ilgili işletmelerde çalışmamalıdır. Eğer çalışırlar ise mesleklerinden soğurlar, aynı zamanda bu davranışları ucuz işçiliğe ve son üründe kalite kaybınada neden olmaktadır.

    Saygı ve sevgilerimle,


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #22
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Aug 09
    Yaş
    32

    Mesajları
    6
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    kesinlikle hayır

  3. #23
    Yeni Üye mervedoruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Oct 11
    Yaş
    29

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    evet öyle arkadaşlarım oldu ama... bana kattığı çok şey oldu aslında her an tetikteyim

  4. #24
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Apr 19

    Mesajları
    9
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    5
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    İş verenler de dahil insanlar henüz bu mesleğin önemini ve anlamını tam bilmiyor.
    "Hijyenci" ve "Gıdacı" diyerek aslında kendi ayağımıza kurşun sıkmıyor muyuz
    Babam üniversite mezunu bir genel müdür emeklisi, hala hatırladıkça gülümserim ;"Gıda teknolojisini bitirip aşçı mı olacaksın" demişti.
    Gıda Mühendisliği yada Gıda Teknikerliği farketmiyor başında "GIDA" olduğu sürece insanlarda çağrıştırdığı şey mutfak, üretim, aşçılık ))
    Bazı ilanlarda görüyorum, üretim işçisi olarak gıda teknikeri arıyorlar. Aslında eğitimli üretim işçisi mantıklı
    Okurken hep bir laboratuvarda analiz yapacağımı düşünüyordum. Şimdi beş yıldızlı dünya markası bir otelin Gıda ve Hijyen sorumlusuyum, denetimciyim yani. Mesleğimi seviyorum ama nasıl yükselebilirim bunu düşünüyorum.
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  5. #25
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    34

    Mesajları
    233
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: Hiç gıdacı olmaktan nefret ettiniz mi?

    Alıntı Tomris Katun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş verenler de dahil insanlar henüz bu mesleğin önemini ve anlamını tam bilmiyor.
    "Hijyenci" ve "Gıdacı" diyerek aslında kendi ayağımıza kurşun sıkmıyor muyuz
    Babam üniversite mezunu bir genel müdür emeklisi, hala hatırladıkça gülümserim ;"Gıda teknolojisini bitirip aşçı mı olacaksın" demişti.
    Gıda Mühendisliği yada Gıda Teknikerliği farketmiyor başında "GIDA" olduğu sürece insanlarda çağrıştırdığı şey mutfak, üretim, aşçılık ))
    Bazı ilanlarda görüyorum, üretim işçisi olarak gıda teknikeri arıyorlar. Aslında eğitimli üretim işçisi mantıklı
    Okurken hep bir laboratuvarda analiz yapacağımı düşünüyordum. Şimdi beş yıldızlı dünya markası bir otelin Gıda ve Hijyen sorumlusuyum, denetimciyim yani. Mesleğimi seviyorum ama nasıl yükselebilirim bunu düşünüyorum.

    Eklemekten kendimi alamadım.. Otelde çalıştığımızı soylediğimizde eminim çoğumuz " ooooo sen şimdi bir sürü yemek tarifi biliyorsundur " genellemesine maruz kalıyoruzdur
    Tomris Katun bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bir garip gıdacı - gıdafobi
    Şiir forum içinde, yazan foodspecialist
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 27-01-2010, 14:25
  2. Devlet Gıdacı Almıyor
    Kamu Personeli Olmak ve KPSS forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 60
    Son Mesaj: 18-02-2009, 09:21
  3. Aşk ve Nefret...
    Hikaye forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09-02-2009, 12:52
  4. ForumFood ailesi çekirdek aile olmaktan çıktı
    KUTLAMALAR forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 26
    Son Mesaj: 21-09-2008, 21:59
  5. gözlerinizi test ettiniz mi ?
    Online oyunlar forum içinde, yazan suren
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 29-05-2007, 16:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed