7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Yeni Üye aimre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Aug 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    8
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart ıso 22000 kurma yardım

    Arkadaşlar, bir catering firmasında sorumlu yöneticilik yapmaya başladım. Firmanın ıso 22000 belgesi var fakat henüz hiçbir dökümantasyonu yok. Yemek firmalarında çalıştım ve hep kurulu bir sistemi uyguladım, sürdürdüm ama iş sistemi baştan kurmaya gelince şaşırdım biraz. daha doğrusu dökümantasyona nereden başlayacağımı bilemedim.

    Bana pratik bilgiler gerekiyo...Yani önce ne yapmalıyım? GGYS El kitabını oluşturup onu klavuz olarak kullanıp sonra talimatlar ve formları mı oluşturmalıyım ?

    Kritik limitleri belirlemek, akış şemaları oluşturmak falan değil sorum, bunların hepsi bildiğim şeyler...Sadece işe nereden başlamalıyım... Iso 22000 ni kuran arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum...şimdiden herkese teşekkürler...

  2. #2
    Yeni Üye sodaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Nov 08

    Mesajları
    74
    Konuları
    24
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    432
    Harcanan
    0
    Kalan
    432

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    Merhaba,
    Öncelikle bu firma henüz hiç bir dokümantasyonu yokken nasıl iso 22000 belgesi almış anlamış değilim. Bence işe yöneticilerinle toplantı yapıp gıda politikanızı oluşturmakla başlayabilirsin. ve daha sonra kkn tespiti, görev tanımları, talimatlar, akış şemaları, prosedürlerle devam edersin. Zaten zorunlu prosedürler var onları oluşturman lazım. Bence GGYS el kitabı bazı temel dokümanları oluşturduktan sonra yapılmalı. Kolay gelsin

  3. #3
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    ah ah... daha taze atlattım denetimi...

    işe standardı okuyarak başlayın...
    sonra ekibi oluşturun...
    zaten talimatları falan muhtemelen külliyen siz hazırlarsınız ama ekibin de ne iş yaptığınızdan bilgisi olsun...
    ardından personele anlatın...
    talimatlar ve formlar bildiğiniz şeyler zaten... onları oturtursunuz....

    Allah kolaylık versin =)


    ayrıca şuraya bir bakın, şuraya da göz atabilirsiniz...

  4. #4
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    Merhaba,
    ben size şöyle bir sıralama yapayım
    1. öncelikle zorunlu prosedürleri hazırlayın (ama mutlaka bu prosedürleri işletmenizin işgücüne göre yapın. başka sistemlerden sizin işletmenizde uygulanamıyacak olan bir sistemi oluşturmayın)vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 2. süreçlerinizi oluşturun (üretim, satınlama, satış ','vb',' bölümler için). ')
    3. süreçlerinizi adım adım irdeleyin. bu irdelemeyi (varsa) o bölüm sorumlusu ile yapın.
    4. bu irdeleme sonunda nerede talimat olması gerekir, nerede form olması gerekir karar vereceksiniz. bunları hemen sürece ekleyin ve yanlarına formdan kimlerin sorumlu olacağını not alın
    5. belirlediğiniz talimatları ve formları hazırlayın (denemesi için görevli personele dağıtın)
    6. Ön gereksinim programlarını yazın
    Tabi bu süreçler içerisindeki üretimi ayrı değerlnedirmek gerekir.
    Ürün tanımını yapın.
    Ürün akış şemasını çizin
    Potansiyel tehlikeler ve kontrol önlemlerini tanımlayın
    KKN ve O-ÖGP'lere karar verin
    HACCP planını oluşturun
    vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' Tabiki bu arada standardın istediği diğer zorunlu dökümanlarıda oluşturun Acil eylem ve alerjen listesi ','vb','')

    En son hatta canınız isterse el kitabını oluşturun istemezseniz oluşturmayın. Oluşturacaksanızda sizin işinize yarayacak birşey oluşturun ya da hiç emek harcamayın nasıl olsa zorunlu değil.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  5. #5
    Yeni Üye aimre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Aug 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    8
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    Yardımlar için teşekkür ederim...

  6. #6
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    19 May 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    175
    Konuları
    62
    Eklentileri
    16
    Kredisi
    818
    Harcanan
    7
    Kalan
    811

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    merhaba arkadaşlarımızın dedikleri çok doğru özellikle oğuz hocamızın yönlendirmesi
    ile işi biraz daha hızlandırabilirsiniz.
    Benimde size bir kaç tavsiyem olacaktır:

    Öncelikle klavuzunuz ISO 22000 standardıdır. bu klavuzu iyice bir irdeleyiniz.

    Ben kurduğum sistemde sıralamalar aşağıdaki gibidir:
    Bunları yapmadan önce gıda güvenliği ekibi belirleyin, ekip içerisinde aşçı başı, yönetimden satınalma sorumlusu ve satış pazarlama sorumlusu olursa işleyişin hızlı yürümesinde katkı sağlayacaktır.
    1. Ürün tanımları ( detaylı bir ürün tanımı yapınız, içerisinde allerjen olup olmadığını tanımldayınız).
    2. Gruplama yaparak yada yapmadan akış şemasını oluşturun. ( Etli yemek-çorbalar-sütlü tatlılar v.b.)
    3. Tehlike analizleri yapmanız gerekiyor. ( Tehlike analizini risk değerlendirmeye göre belirleyin. sitemizde tehlike analizi örneği bulunmaktadır.)
    4. Tehlike analizinden sonra kontrol önlemlerini belirleyin. ( KKN-ÖGP-OÖGP)
    5. Haccp planlarını oluşturun.vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 6. Daha sonra Kontrol kayıtlarını(Formları) bölümlere ayırarak oluşturun( Bölümler: kalite, yönetim, satınalma,satış, üretim ','vb','.)')vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 7. Bunları destekleyen ve standardın istediği planlar, talimatlar, listeler halinde belirleyin( Örn, Eğitim planı, acil durum planı, alerjen listesi, Makine kullanım ve bakım talimatları ','vb','.)')
    8. GG ekibi ile beraber organizasyon şeması, hedef ve politika belirleyin
    9. Görev tanımlarını oluşturun.
    10. Ürün tanımları ve hammadde spektlerini oluşturun.
    11. Standardın istediği prosedürleri oluşturun.

    Mutlaka standart klavuz olarak kullanın. ISO 22004 temin etme şansınız varsa onunda size faydası olacaktır.

    Daha fazla bilgi isterseniz herzaman yardımcı olmaya çalışırım.

    iyi çalışmalar..

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 Feb 08

    Mesajları
    63
    Konuları
    22
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555

    Standart Cevap: ıso 22000 kurma yardım

    eo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','merhaba öncelikle hiç dökümantasyon yok derken ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım garip gelelim sorunuza standardı okuyunuz fakat eğer önceden eğitim almadıysanız hiç bir şey anlamazsınız .Cevap veren diğer arkadaşlara ek olarak şunları söyleyebilirim süreç ne demek? talimat nedir nasıl yazılır? görev tanımı nasıl yazılır? prosedür nedir ne işe yarar? ürün tanımı derken ne kastediliyor?ve en önemlisi kkn nedir nasıl kkn deriz o-ögp den farkı nedir hijyen talimatı olarak ne yazılır? ','vb',' gibi bir sürü şey var bence bunları bir araştırın ki formda var ayrıca şöyle bir kurulumda tavsiye edebilirim')
    1. Üst Yönetim ile görüşme, kurumunuzun mevcut alt yapısının ve durumunun analiz edilmesi. Müşteri portföyü ve üretilen ürünler hakkında görüşler alınması. Çalışma ortamının görülmesi ve çalışma ortamının değerlendirilmesi. Eğitim ihtiyacının belirlenmesi
    2. Mevcut organizasyonunun değerlendirilmesi ve gıda güvenliği ekibinin ve liderinin üst yönetim ile görüşülerek belirlenmesi.
    3. ISO 22000 GGYS belgesi temel eğitiminin verilmesi
    4. ISO 22000 GGYS belgesi dokümantasyon eğitiminin verilmesi
    5. ıso 22000 Gıda güvenliği politikası ve işletme kapsamının üst yönetim ile görüşülerek yazılı hale getirilmesivbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 6. Ürün ile ilgili yasal şartların ve müşteri şartlarının kuruluştaki uygulamalarının (Türk Gıda Kodeksi, yönetmelikler, ürün standartları ','vb','. müşteri şartnameleri) belirlenmesi ve gerekliliklerle ilgili tavsiyede bulunulması')
    7. Gıda güvenliği ile ilgili ölçülebilir hedeflerin belirlenmesi.
    8. Alt yapı ve ön koşulların sağlanması
    9. Tesis ile ilgili düzenlemelerin tespiti ve gerekli düzenlemelerin yapılması
    10. Hammaddeden nihai ürüne kadar olan süreçte çapraz bulaşmayı en aza indirmek için doğrusal bir ürün akışının ve personel hareket kontrolünün sağlanması
    11. Türk Gıda kodeksinde /mevzuatlarda/ standartlarda belirtilen genel gıda hijyeni prensiplerine ve ilgili gıda güvenliği mevzuatına uygun olarak gerekliliklerin tespiti
    12. Yerleşim planlarının oluşturulması
    13. ISO 22000 belgesi GGYS eğitiminin verilmesi
    14. Personelin nitelikleri, görev yetki ve sorumluluklarının değerlendirilmesi ve ISO 22000 GGYS ile ilgili yetki ve sorumlulukların belirlenerek yazılı hale getirilmesi
    15. Gıda Güvenliği Ekibinin, çalışma usul ve esaslarının yazılı hale getirilmesi
    16. Mikro Organizma Ve Etkileri Eğitiminin verilmesi
    17. Ön Koşul Programlarının Ve Haccp Planlarının Oluşturulmasında Dikkat Edilecek Hususlar Eğitiminin verilmesi
    18. Ön koşul programlarındaki faaliyetlerin yürütülme yönteminin tanımlanması
    19. Risk Değerlendirme metodunun belirlenmesi
    20. Ürün akış şemalarının hazırlanması
    21. Hammadde ve Ürün bilgi formlarının oluşturulması
    22. Biyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikelerin tanımlanması ve değerlendirilmesi vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 23. Gıda Güvenliği Ekibi ile birlikte HACCP Planlarının ve Ön Koşul Programlarının hazırlanması (hammadde, ürünler, temizlik (kişisel hijyen, işletme hijyeni, üretim ','vb','.)) , tehlike analizlerinin, Kritik kontrol noktalarının tespiti, KKN ları için kritik limitlerin tespiti, izleme sisteminin oluşturulması, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi ve bunların yazılı hale getirilmesi ')
    24. Ham madde, ignredient, ürünle temas eden ambalaj malzemeleri ve son ürün özellikleri ve tasarlanmış kullanımının tanımlanması
    25. İzlenebilirlik ve Geri çağırma sisteminin tanımlanması ve yazılı hale getirilmesi
    26. Doğrulama ve geçerli kılma için süreçlerin planlanması ve yazılı hale getirilmesi vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 27. Ürün gerçekleştirmeye yönelik operasyon, muayene ve deney, cihaz kullanma ve bakım talimatları, GMP, GHP, Geri çağırma ve izlenebilirlik, tehlike analizi, ','vb','. talimatların yazılı hale getirilmesi ')vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 28. Form, rapor, plan, çizelge ','vb','. belge ve dokümanların ihtiyaca uygun olarak tasarımı ')
    29. Acil hal Planlarının oluşturulması
    30. ISO 22000 GGYS ile ilgili prosedürlerin yazılı hale getirilmesi
    31. ISO 22000 GGYS El Kitabının hazırlanması
    32. Personel Ve İşletme Hijyeni Eğitiminin verilmesi
    33. Hazırlanan bütün dokümanların gözden geçirilmesi ve yayınlanması
    34. ISO 22000 GGYS bilgilendirme eğitiminin verilmesi
    35. Dokümanların ilgililere dağıtımının yapılması ve doküman kontrol sisteminin denetlenmesi
    36. Tedarikçilerin ilgili kriterler paralelinde değerlendirilmesinin yapılması
    37. İzlenebilirlik ve Geri çağırma tatbikatın yapılması
    38. Doğrulama ve geçerli kılma uygulamalarının yapılması
    39. ıso 22000 İç tetkik ile ilgili eğitimin verilmesi
    40. İç tetkik sorularının hazırlanması ve İç tetkik planının yapılması
    41. ISO 22000 GGYS Yönetim Sistemlerinin tüm elemanlarının denetlenmesi ve sonuçlarının rapor haline getirilmesi
    42. Takip tetkiklerinin gerçekleştirilmesi
    43. Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi, faaliyetlerin uygulanması ve etkinliğinin değerlendirilmesi
    44. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Performansı ile ilgili olarak üst yönetime rapor verilmesi
    45. Yönetiminin Gözden Geçirme Toplantısının planlanması, Yönetiminin gözden geçirme toplantısının gerçekleştirilmesi, hedeflerin ve sistemin değerlendirilmesi
    46. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin etkinliğinin değerlendirilmesi
    yine sorunuz olursa cevaplayabilirim ii çalışmalar

Benzer Konular

  1. ıso 22000 Kurma Aşamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan gezgin
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 17-12-2008, 09:35
  2. yardım talebi (yağ fabrikası ıso 22000 dokümanları hk)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan Mral
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-11-2008, 17:01
  3. Yardım (ISO 22000 örnek prosedür lazım)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan aspergillus
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 31-07-2008, 07:09
  4. Alkollü İçki Tesisi Kurma İzni Başvuru Dosyası Hazırlanmasına Yönelik Öneriler
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-07-2007, 09:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed