Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
21 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

  1. #11
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07

    Mesajları
    2419
    Konuları
    515
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    5
    Kalan
    7208

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Nuray hanım kakao yağını genelde gerçek çikolatada kullanırsınız madlen ürünler, dolgulu ürünler veya kaplama gibi ürünlerde ve/veya bu tarz ürünlerde kullanırsınız, sürülebilir tarzı krema ürünlerde kakao yağı, kakao kitlesi veya likörü kullanılmaz,bu ürünlerde nebati yağ kullanırsınız, kokolin tarzı madlen üretimleri yapıyosanız mesela biz yapıyoruz kakao yağı eşdeğeri yağlar kullanıyoruz bu tarz kokolinlerde kullanılan yağlar temperlenmez ve gerekde yoktur,
    fakat burda biz sürülebilir tarzı ürünlerden bahsediyoruz bunlarda kakao yağına gerek yok ve ürün temperlenir.

    Örneğin proses aşamasında bilyalı incelticide ürünü hazırlarken ürün sıcaklığı yaklaşık 50 dereceye yaklaşır burda tüm yağ kristalleri erimiş haldedir, sizin temperleme ile ürün içindeki yağ kristallerini kararlı hale getirmeniz gerekiyor. getirmesseniz oda sıcaklığında üründe yağlanma olur, bu prosesin bi aşamasıda soğuk oda prosesidir, 18 derece bekletmenize gerek yok kaselere doldurulan ürünleri paletlere istifleyip soğuk odaya koyun 5 saat sonra paletin orta kısmından 1-2 adet kase alın açın ve ürün merkezindeki sıcaklığı ölçün 15 derece civarında ise 18 saat bekletmenize gerek yok, zaten belirli süre sonra siz bu zamanı belirlersiniz,
    Ürün temperlemeden çıkartırsan kışın fazla sorun yaşamassın, fakat yaz aylarında problem çok olur.

    Bu tür ürünlerde katı yağ sıvı yağ karışık kullanılır maliyetle alakası yok sadece sürülebilirliğini artırmak için, fakat sen reçete yaparken yazlık kışlık iki tane recete yap, yazın sıvı yağ oranını düşür aynı oranda katı yağ oranını artır, kışında bunun tam tersi yap sıvı yağı artır aynı oranda katı yağı düşür.. bu tamamen ürünün sürülebilirliği ile ilgili..

  2. #12
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07

    Mesajları
    3367
    Konuları
    892
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    0
    Kalan
    8614

    Standart RE: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    süper bilgilerdi
    canım çikolata istedi biranda

  3. #13
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    10 Feb 07
    Yaş
    34

    Mesajları
    620
    Konuları
    33
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    bu bilgiler benimde cok işime yarayacak,bunun üretimini yapan bi firmada staj yapıorum su anda,staj defterime yazacak bilgi vermiolar ama. bunlardan yazarım artık
    tesekkürler arkadaslar

  4. #14
    Yeni Üye yusufmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Jun 08
    Yaş
    44

    Mesajları
    13
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    6
    Kalan
    249

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Arkadaşlar eğer bu tip üründe hangi yağı kullanıyorsanız kullanın, temperleme işleminden geçirmezseniz, belli bir süre sonunda yağın bir kısmı üründen ayrılır ve yüzeyde toplanır. Biz bu sorunu yaşadık. Temperleme ile çözdük.

  5. #15
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    128
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Bilgiler çok iyi teşekkürler. Bu sektörde yeni çalışmaya başlıyacağım. Öncelikle bu ürünler hangi tebliğ'de geçiyor. Çikolata ve çik. ürünleri tebliğinde fındık ezmeli bitter çikolata ifadesi bu ürünü mü karşılıyor. Birde firma krokanlı fındık ezmesi üretiyor onunla ilgili tebliğ hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler

  6. #16
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    128
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    ? Bir üsteki konuyla ilgili bilgisi olan?

  7. #17
    Yeni Üye Muhendis38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Sep 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    83
    Konuları
    18
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    521
    Harcanan
    0
    Kalan
    521

    Standart Cevap: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Bu proseste kullandığınız yağın spesifik özellikelerini alabilir miyim...
    Mesela ;
    Ergime Noktası:
    Refraksiyonu:
    SFC20 :
    SFC30 :
    SFC35 :

    Ben yağ üreticisiyim. Bu özellikteki gıdalarda hangi özelliklerde yağ kullandığınız merak ettim... Teşekürlerçççç

  8. #18
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Oct 17

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: RE: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Merhaba hocam, bu yazdığınızı sunum yapmak isyorum, izniniz var mı

  9. #19
    Yazılım ve Tasarım Uzmanı Sorumlu Yönetici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Feb 07

    Mesajları
    189
    Konuları
    22
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: RE: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    Alıntı h.shoresh.13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba hocam, bu yazdığınızı sunum yapmak isyorum, izniniz var mı
    Sitedeki tüm materyalleri rahatça kullanabilirsiniz. İyi paylaşımlar...
    h.shoresh.13 bunu beğendi.

  10. #20
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Oct 17

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: RE: Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)

    sayın hocam;
    bu işlemlerin fotoğrafları var mı ,kullanabileceğim??
    bulabilirseniz minnettar kalırım

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Benzer Konular

  1. Fındık Ezmesi ve Çeşitleri
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 04-03-2013, 10:24
  2. Ton balığı ezmesi
    Et ve Sebze Yemekleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-02-2008, 11:12
  3. Ceviz Ezmesi Üretiminde Ultraviyole (UV) Işınlarının Kullanılması
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 16
    Son Mesaj: 24-09-2007, 07:17
  4. Virüslü 700 kavanoz fıstık ezmesi alarmı
    Güncel Haberler forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 09-07-2007, 23:51
  5. VIRUSLU 700 KAVANOZ FISTIK EZMESI ALARMI
    Güncel Haberler forum içinde, yazan utkan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08-03-2007, 18:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed