6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ank_gm

Konu: kakaolu fındık kreması

  1. #1
    Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Dec 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    81
    Konuları
    31
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart kakaolu fındık kreması

    Arkadaşlar yaşadığım bir problem hakkında sizlerin yorumunu da merak ediyorum.
    ürün . kakaolu fındık kreması
    sorun : ürün ezilip,doluma hazır şekilde bekleme iken,tank cidarının sıcak su borusu patlayarak kazanda haliyle sıcaklık düşüşü oldu 5-10 dakika içinde sertleşti(35 c de,500 kilo ürün).normalde bu kadar çabuk sertleşmemesi lazım.ürünü ısıtsak ta istediğimiz yuşaklığa gelmiyor ,benimde aklıma sıvı yağ ve lesitin ekleyip yumuşatmak geldi ama ilerde ne gibi sorun yaratır bilmiyorum.sizce sıvı yağ katılır mı?katılırsa hangi değişiklikleri yapmak gerekir?ürünün dolumdan önce maksimum depolama sıcaklığı ve süresi kaçtır ?konu ile bilgisi olan arkadaş varsa aydınlatabilir mi beni?

  2. #2
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: kakaolu fındık kreması

    Öncelikle bu tür ürünlerde yorum yapabilmek için genel olarak ürün içersindeki yağ oranını ve kısmen reçeteyi değerlendirmek gerekir.Kısa sürede bu ürünün sertleşmesi reçetenizde kulandığınız yağın profili ile alakalı olup bir sonraki reçetede tek yağ kullanıyorsanız çeşidini fazla sayıda yağ karışımından oluşuyorsa karışım oranlarını yeniden gözden geçirmenizi öneririm.

    Genel olarak bitmiş ürüne sonradan yağ ve lesitin ilavesi ürününüzün raf ömrünü kısaltarak yağ kusmasına sebep olacaktır.Bunun yanında mevcut şartlarda kakaolu fındık kremasında kullanılan lesitin oranları %0,4 lerde olmakla birlikte lesitinin artırılmasına bağlı ürün viskozitesinde artış meydana gelecektir.


    Ürünüzün içersine % 0,2-0,3 oranarında pgpr ekleyerek ürün viskozitesini düşürebilirsiniz.Ayrıca depolama ortam sıcaklığının dalgalanmamasına ve dolum sonrası ürün kristal yapısının oluşmasına dikkat etmek gerekir.

    Kolay gelsin

  3. #3
    Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Dec 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    81
    Konuları
    31
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: kakaolu fındık kreması

    Cevabin için teşekkürler.... ürün çöpe gitti

  4. #4
    Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Dec 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    81
    Konuları
    31
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: kakaolu fındık kreması

    Aradan 2 sene geçmiş ama sorunu söyleyeyim herkes bilgilensin: bilyalı değirmenin cidarından ürüne az da olsa su sızıntısı varmış .Bu arada hammaddenin nemli olması bile ürüne etki ediyor.
    mutlu_571 bunu beğendi.

  5. #5
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: kakaolu fındık kreması

    bilyeli değirmende bu tür sorunlar olabilir kazan yapılırken cidarı kalın olmalı çift cidar içinden soğutma suyu geçiyor tabi. bilyelerin kalitesi önemli. bizde de şöyle bir şey geldi başıma bilyeli değirmendeki ürünü dinlendirme kazanına aktarırken içinde birkaç tane demir parçası gördüm. parçaları inceledim. sonunda karıştırıcı paletlerin zamanla eridiğini gördüm ürün oluşması 3,5 saatten 4 saate çıkmıştı zaten.paletleri kontrol edin devir dayım motorunun performansına bakın birde ürün sıcaklığını her gün 3 defa seyyar bir termometre ile ölçün. iyi çalışmalar .

  6. #6
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07

    Mesajları
    2419
    Konuları
    515
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    5
    Kalan
    7208

    Standart Cevap: kakaolu fındık kreması

    Bilyalı değirmenlerde bilyalar zamanla sürtünmeden dolayı aşınır çapları küçülür, buda proses süresini uzatır, çıkışa ve dolum öncesi vanaya mıknatıslı filtre takılması gerekiyor. diğer konu kremaya su karıştımı ürün sertleştirir.

Benzer Konular

  1. Kakaolu fındık ezmesi(Şokella)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan nurayc76
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 16-02-2018, 12:45
  2. Sıvı Kahve Kreması Üretim Teknolojisi hk yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan Karalar01
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-03-2012, 19:33
  3. fındık
    Sektörel Video ve Resimler forum içinde, yazan arzu
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 28-07-2009, 22:36
  4. pekmezli fındık kreması
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 18-10-2007, 07:49
  5. Pasta Kreması Üretimi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 02-07-2007, 14:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed