1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Lisans Üye sonkahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    439
    Konuları
    167
    Eklentileri
    34
    Kredisi
    1802
    Harcanan
    0
    Kalan
    1802

    Arrow Kasaplık Hayvan Karkaslarının Parçalanması

    Kasaplık Hayvan Karkaslarının Parçalanması

    Sığır Karkaslarının Parçalanması
    Kesimi yapılmış, derisi yüzülmüş ve iç organları ayrılmış sığır karkaslarının dinlendirildikten sonra parçalanarak tüketicinin eline ulaşana kadar 3 aşamalı bir parçalama işlemi uygulanmaktadır. Bunlar;
    Ön parçalama, Asıl parçalama, Son parçalama

    Ön Parçalama; bütün halinde sığır parçaları elektrikli bir testere yardımıyla omurgaların ortasından olmak üzere boydan boya ikiye ayrılır. Elde edilen her 1/2 karkas dinlendirme odalarına alınır.
    1/2’ler halindeki parçalar dinlendirildikten sonra tekrar parçalanarak kasaplara veya marketlere ileri parçalamalar yapılması için gönderilirler. 1/2 karkasların ilk etapta standart olarak parçalanmasında 12.-13. kaburgalar arasından ayrılmakta ve ardından elektrikli bir testere yardımıyla bu bölgeye denk gelen omurgalar kesilir ve böylece 13. kaburga arka 1/4’lerde kalacak şekilde ön parçalama gerçekleştirilmiş olur.
    Bu 1/4’lerin hazırlanmasında özellikle bazı Doğu Avrupa ülkeleri 11.-12. omurga arasından parçalama yaparken başta İspanya olmak üzere çeşitli ülkelerde 8.-9. kaburga kemikleri arasından parçalamayı uygun görmektedirler. Böylece karkas sağ ön 1/4, sağ arka 1/4, sol ön 1/4, sol arka 1/4 olmak üzere ön parçalamada toplam 4 parçaya ayrılmaktadır.




    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 6,2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 53 Kez

Benzer Konular

  1. Kasaplık Hayvanların Standart Parçalanması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 31-03-2012, 01:31
  2. Etlerin Hayvan Cinslerine göre Çeşitleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan cuneytsahin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-10-2008, 13:42
  3. kasaplık hayvan üretim kaynakları (resimli)
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-09-2008, 21:32
  4. kasaplık hayvanlar
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2008, 21:57
  5. hayvan çiftliklerinde kompost üretimi
    Çevre Kimyası forum içinde, yazan fc_sado
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 17-05-2008, 23:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed