4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen berkin arcan

Konu: Kasaplık Hayvanların Standart Parçalanması

  1. #1
    Lisans Üye berkin arcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 May 08
    Yaş
    37

    Mesajları
    345
    Konuları
    45
    Eklentileri
    36
    Kredisi
    1953
    Harcanan
    0
    Kalan
    1953

    Standart Kasaplık Hayvanların Standart Parçalanması

    KASAPLIK SIĞIR KARKASININ STANDART PARÇALANMASI
    Achilles tendonundan asılı olarak, parçalama odasına gelen sığır karkasları, önce 12 -13. kaburgalar arasından ve bu hizaya rastlayan sırt ve bel omurları arasından kesilerek, yarım karkaslar ön ve arka ¼’ e ayrılırlar.
    Ön ¼’ün parçalanması:
    1.Daha sonra 5- 6. kaburgalar arasından kesilir.
    2.Kaburgaların ortasından elektrikli testere ile kesilir. Karkas genç bir hayvandan geliyor ise bu kısımdan pirzola çıkarılabilir ve kaburgaların kesimi biraz daha yukarıdan yapılır.
    3.Scapula’nın(kürek kemiği) altından kesilerek döş ve ön ayak ayrılır.
    4.Boyun omurlarının bittiği yerden omuz ve boyun ayrılır. Genç karkaslardan kuşbaşı elde edilir. Daha yaşlı karkaslarda boyundan kıymalık çıkarılır.
    Arka ¼’ün parçalanması:
    5.Arka ¼’ün parçalanmasından önce karın kası kesilip alınır.
    6.Bel bölgesinde, Lumbar vertabraların(bel omurlarının) bittiği yerden kesilerek sağrı ve but belden ayrılır.
    Karın kaslarından genç karkaslardan karın pirzolası, yaşlı karkaslardan kuşbaşı veya kıyma çıkarılır.
    Belden çeşitli pirzolalar elde edilir.
    Ön sağrıdan, karkas gençse kemikli pirzola, rostoluk yaşlı ise kuşbaşı veya kıyma çıkarılır.
    Arka ayaktan ise kıyma ve kuşbaşı elde edilir.
    KASAPLIK KOYUNLARIN STANDART PARÇALANMASI
    Koyun karkasları, büyükbaş kasaplık hayvan karkasları gibi elektrikli testere ile iki yarım karkasa ayrılmaz, tam karkas olarak değerlendirilir. Koyun karkasları ilk önce 12- 13.’üncü kaburgalar arasından ön ve arka ½ yarımlara ayrılır. Sonra,
    Ön ½’nin parçalanması:
    1.Göğüs kısmı ile ön ayak ayrılır.
    2.5- 6. kaburgalar arasından kesilir. Kaburgalar ile omuz ve boyun kısmı ayrılır.
    3.Boyun,3- 4. veya 5- 6. omurlar arasından kesilerek ayrılır.
    Boyundan, kıyma veya kuşbaşı çıkarılır.
    Omuzdan, kürek kemiği pirzolası ve çeşitli pirzolalar çıkarılır.
    Kaburgalardan, çeşitli tiplerde pirzolalar çıkarılır.
    Ön ayaktan; parça et veya kıyma çıkarılır.
    Arka ½’nin parçalanması:
    4.Karın kası kesilip ayrılır.
    5.Sağrıdan parça et ve kuşbaşı elde edilir.
    6.Buttan kemikli pirzola ve kıyma çıkarılır.
    kivi ve serhatyagdi bunu beğendiler.

  2. #2
    Lisans Üye berkin arcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 May 08
    Yaş
    37

    Mesajları
    345
    Konuları
    45
    Eklentileri
    36
    Kredisi
    1953
    Harcanan
    0
    Kalan
    1953

    Standart Cevap: kasaplık hayvanların standart parçalanması

    arkadaşlar aslında bu resimliydi daha yararlı olurdu ama bilgisayarımda nereye attığımı bulamadım.Bulursam eklerim daha güzel olur.... tabiii ekleyebilirsem..

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Mar 07
    Yaş
    31

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: kasaplık hayvanların standart parçalanması

    çok güzel bi paylaşım olmuş hazırlayacağım raporuma güzel kaynak oldu
    tşk ederim

  4. #4
    Yeni Üye esra_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Sep 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    18
    Konuları
    9
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    8
    Kalan
    297

    Standart Cevap: kasaplık hayvanların standart parçalanması

    3 yıl sonra hala resim eklemiş olabilirmisiniz diye bir bakayım dedim ama malesef yok yine de cok açıklayıcı bir anlatım teşekkürler

Benzer Konular

  1. kasaplık ve et teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan anngleo
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08-05-2010, 23:27
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-04-2009, 23:01
  3. Kasaplık Hayvan Karkaslarının Parçalanması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sonkahraman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-01-2009, 21:33
  4. kasaplık hayvanlar
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2008, 21:57
  5. Hayvanların Dili(:
    Cliparts forum içinde, yazan linguist
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 07-06-2007, 17:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed