1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen enderun

Konu: Katı Yağ Teknolojisi Ders Notları (OMÜ)

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    17 Mar 12

    Mesajları
    7
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Katı Yağ Teknolojisi Ders Notları (OMÜ)

    1. Margarin üretim aşamaları ve katkı maddeleri

    • yağ fazının hazırlanması
    • su fazının hazırlanması
    • katkı maddelerinin ilave edilmesi
    • yağ-su emülsiyonunun hazırlanması
    • paketleme
    • depolama

    Katkı maddeleri:

    Emülgatörler,renk maddeleri,vitaminler,antioksidanlar ve sinergistler,aroma maddeleri,koruyucu maddeler, indikatör maddeler, sıçramayı önleyici maddeler, mutfak tuzu, su

    2.Hidrojenizasyon katalizorleri

    Metal ve metal oksitleri, geçiş metalleri ve soy metalleri kompleks bileşikleri
    homojen ve heterojen olarak 2 ye ayrılırlar

    homojen: geçiş metalleri hidritleri ve karbonitleri
    heterojen: 6,7,8 B grubundaki metaller ve nadirende 1,2 B grubundaki elementleri de içerir.


    3.Hidrojenize yağın doğal yağdan farkları

    -doyma derecesine bağlı olarak SFI ve SFC değerleri artar.
    -hidrojene yağın rengi acılır. çünkü doymamış yapıdaki kromofor gruplar yani renkli bileşiklerde doyurulur.
    -kısmı hidrojenizasyon yapılıyorsa trans yağ asidi düzeyi artar. ayrıca tekli doymamıs yağ asidi düzeyinde artış görülür.
    -doymamış yağ asidi oranı azalır, iyot sayısı düşer....


    4.Hidrojenize yağlarla ile in-es yağlari karsilastiriniz


    5.interisifikasyonda kullanilan katalizorler ve interestifike yaglarda aranan ozellikler

    in-es tepkimeleri 2ye ayrılır. enzimatik ve kimyasal tepkimeler
    enzimatik tepkimeler için katalizör: lipaz enzimi
    kimyasal in-es için katalizör: alkali hidroksitler, (NaOH,KOH), metal sabunları.alkali metaller, alkali metal alkolatları ve alkali metal hidritleri.

    in-es yağlarda aranan özellikler:

    - tam rafine olmalıdır
    - serbest asitlik % 0,05 ten az olmalı
    - fosfor max 2 ppm
    - nem % 0,05 ten az olmalı


    6. Kesikli bir sistemde in-es yağ üretimi

    Yağ paçalını 150 C de vakumla kurutma
    70 C ye vakum ortamda soğutma
    %0,05-0,1 katalizör ilavesi
    80-90 C de 1 saat tepkime
    e.n. üzerinde bir sıcaklığa ısıtma
    katalizör inaktivasyonu
    yağ-su emülsiyonunu kırmak için %45-50 lik NaCl çöz ilavesi
    su ile yıkama
    kurutma
    renk açma, koku alma
    interestifiye yağ
    Konu Figen YÜCE tarafından (18-03-2012 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir.
    doruk37 bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. su teknolojisi ders notları
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan firat28
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 12-12-2014, 17:58
  2. et teknolojisi ders notları
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan imirzalioglu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-11-2011, 06:43
  3. Yağ Teknolojisi Ders Notları
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan remziyildirim35
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-10-2011, 19:51
  4. Yağ Teknolojisi Ders Notları
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan suleymangursel
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 05-04-2011, 08:54

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed