5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Yeni Üye tunnish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Feb 08

    Mesajları
    13
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Koliform analizi

    Merhaba arkadaşlar,
    Merck'in VRB agarını kullanarak koliform analizi yapıyoruz. Her zaman aynı uygulamayla besiyerini hazırlasak da (talimata uygun tartım, karıştırma, ısıtma - 2 dk yı geçmeyecek şekilde kaynar suda tutma, 45 C gibi sıcaklığa geldiğinde petriye dökme.) bazen besiyeri petride katılaşmıyor, peltemsi, jölemsi bir hal alıyor. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir sizce? Nerede yanlış yapıyoruz? Teşekkürler..

  2. #2
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Koliform analizi

    eksik tartım olabilir veya karıştırma sağlıklı yapılmamış olabilir. tartının doğrulamasını yapın.

  3. #3
    Onursal Üye Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Oct 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    569
    Konuları
    116
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1193
    Harcanan
    0
    Kalan
    1193

    Standart Cevap: Koliform analizi

    Solway e katlıyorum. Eksik tartım olma ihtimali yüksek. Kalibreli başka bir terazide denemenizi tavsiye ederim. Birde sıcaklık derecesinden emin olun. Aksi durumda aynı sorun olabilir.



    Ümit ÖZTEK
    Food Engineer
    Gıda Mühendisi

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Oct 13

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Koliform analizi

    Vrb (violet red bile(safra tuzu)) agardaki safra tuzları agar tekrardan ısıtıldıktan sonra agarın jelleşmesini engelleyebilir.Bu nedenle sıcaklığa dikkat etmen gerekiyor yoksa katılaşmıyor....

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    01 Aug 14
    Yaş
    26

    Mesajları
    8
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Koliform analizi

    Sıcaklığa dikkat etmen gerekiyor

Benzer Konular

  1. koliform bakteriler
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan kubraatalay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-07-2012, 18:41
  2. koliform bakteri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan alis
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-03-2011, 19:48
  3. Koliform – fekal koliform grup bakterileri ve e.coli
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan xrayvision
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-12-2009, 23:02
  4. Koliform Bakteriler ve E. coli Analizi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan toker85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-03-2008, 22:21
  5. MPN ve koliform
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 30-06-2007, 09:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed