KREMA ANALİZLERİ:
Sütün zenginleştirilmiş bir şekli olan krema ,süt teknolojisinde çoğunlukla tereyağının hammaddesidir.Ayrıca krema değişik yağ konsantrasyonunda bir çok yiyecek ve içeceklere katılmakta ve onlara çeşni vermektedir.
Krema muayene ve analizi süte benzer.Ancak kremanın süte göre daha koyu olması yağ miktarının fazlalığı çalışırken bazı tedbirler almayı , bu arada bazen sulandırmaya veya fazla yağ konsantrasyonunu ölçebilecek özel skalalı bütirometreleri kullanmayı gerektirir.kremada sütte yapılan muayene ve analizler yapılabilir.Teknik hemen hemen aynıdır.
ÖRNEK ALMA VE DUYUSAL MUAYENELER:
Kremada örnek alma süte benzer.Krema kütlesi iyice karıştırıldıktan sonra orta yerinden 100 g kadar alınır.Sağlam kapaklı temiz teneke kutularda veya cam yahut mantar kapaklı kavanozlarla laboratuara gönderilir.Krema çok koyu ise 40-50 C ye kadar su içerisinde ısıtılır. İyice karıştırılır.hatta gerekirse kaptan kaba aktarılır.Böylece kitlenin homojen kale getirilmiş parçası üzerinde muayene ve analiz yapılır.



Ve devamı...

Dosya türü: doc.
Dosya şifresi: www.forumfood.net