5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Yeni Üye nevingıdacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08

    Mesajları
    32
    Konuları
    12
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Exclamation kuru erzak depo standartları

    arkadaşlar, hazır yemeküretiminde kuru erzak depoları için gereklı olan nem ve sıcaklık standardı nedir acaba???? bilen varsa lütfen yardımcı olsun acil....

  2. #2
    Yeni Üye malatyalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02 Apr 09
    Yaş
    42

    Mesajları
    28
    Konuları
    9
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: kuru erzak depo standartları

    Bildiğim kadarıyla %60-65 nem ve 15-21 °C sıcaklık.

  3. #3
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: kuru erzak depo standartları

    Kuru depolama:

    Kuru depo-depolar veya kilerde çalışır durumda termometre olmalıdır. Kuru deponun sıcaklığı 10-15 derece olmalıdır. Ayrıca bu ısı ölçüm değerleri sabah ve akşam olmak üzere yapılacak ve bu değerler çizelge haline getirilerek kontrollüğe verilecektir
    Kuru depoların veya kilerin gerekli şekilde havalandırılması için önlemler alınmış olmalıdır.
    vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','Kuru depolarda uygun raf sistemleri yapılacaktır. Kuru baklagil, pirinç, şeker, un ','vb','. gıdalar için çeşitli ebatlarda akıtmalı çelik kutular kullanılacaktır.')
    Kuru depolarda nem oranı %60-65 olmalıdır. Bunun için nem ölçer alet (hidrometre) bulundurulmalıdır. Ölçülen nem oranları sabah ve akşam olmak üzere yapılacak ve bu değerler çizelge haline getirilerek kontrollüğe verilecektir.
    Hammaddelerin bulunduğu depolarda ağzı açık, yerde ve düzensiz bir şekilde istiflenmiş ve etiketsiz malzeme bulunmayacaktır. Palet kullanımı gerekli ise Pvc hijyenik paletler kullanılacaktır. Gıda maddeleri, temizlik malzemeleri ile bir arada bulunmayacaktır.

  4. #4
    Yeni Üye 'zeytin' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29 Dec 09
    Yaş
    31

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: kuru erzak depo standartları

    keSİNLİKLE AYNI YERDE BULUNMAMALIDIR AYRICA TANIMLI OLMALIDIR.dEPO SICAKLIK VE NEM KONTROL FORMU ADI ALTINDA İKİSİNİ AYNI FORMDA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

  5. #5
    Yeni Üye nevingıdacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08

    Mesajları
    32
    Konuları
    12
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Cevap: kuru erzak depo standartları

    teşekkürler arkadaşlar...

Benzer Konular

  1. Depo stok kontrol
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan apokalipse
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 18-10-2015, 20:11
  2. depo sayımı hakkında
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan N_KONUKCU
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 11-02-2009, 16:50
  3. Depo kontrol formu
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan ayner67
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-11-2008, 09:59
  4. TSE Standartları ...
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan ilayda
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 16-11-2007, 16:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed