1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye kidas_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29 Feb 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    9
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    4
    Kalan
    251

    Standart Kuru Et Sunum

    : Kuru Et
    : Ppt
    : Sadık BAYRAM

    Etin tuzlanıp, baharatlandıktan sonra güneş altında kurutulması Orta Doğu ve Güney Asya ülkelerinde asırlardır uygulanan geleneksel bir yöntemdir.

    Kaşgarlı Mahmud’un Divanı Lügat’it-Türk isimli yapıtında, Selçuklu dönemi başlarında Orta Asya Türklerinden yapılan derlemelerde « Kak et» deyiminin «kurutulmuş et» anlamında kullanıldığı ifade edilmektedir.

    Geleneksel yöntemler ve endüstriyel sistemlerin birleştirilmesiyle geliştirilen metotlarla kurutma işlemine tabi tutulan et ürünüdür. Gıdaların kurutulmasında temel amaç, suyun uzaklaştırılmasına bağlı olarak su aktivitesi düşürülerek mikroorganizmaların kolaylıkla gelişip çoğalmasını engellemek ve gıdaların bozulmasına neden olan bazı enzimlerin faaliyetini durdurmaktır.

    Üretim teknikleri birbirinden ve aynı ülkede yöreden yöreye farklılık gösterse de kurutulmuş et ürünleri üretiminde temel nokta gerek ısısal işlemle gerekse doğal olarak etin kurutulmasıdır.

    Dünyanın pek çok ülkesinde kurutulmuş et geleneksel olarak üretilip tüketilmektedir.

    Odka (Somali),
    Biltong (Güney Afrika)(%12),
    Qwanta (Etiyopya),
    Kilishi (Nijerya)(%10),
    Charque (Brezilya)(%46) ve
    Jerky (Mısır)
    en bilenen geleneksel kurutulmuş et ürünleridir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,83 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 3 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 11:26 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kuru Buz Teknolojisi
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan Estranged
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-05-2011, 00:23
  2. Kuru Buz Nedir?
    Alet-Ekipman Üzerine Destek forum içinde, yazan hi_axy07
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 19-04-2011, 16:41
  3. Kuru Su
    Güncel Haberler forum içinde, yazan tuceee
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-10-2010, 13:59
  4. kuru meyveler
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 09-07-2008, 10:04
  5. Kuru buz
    Genel Kültür forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 19-10-2007, 22:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed