6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: limon sosu

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 May 07

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart limon sosu

    limon sosundaki kalite kriterleri nelerdir?alınan şişe limon soslarının tadına bakmadan dışından rengine bakarak kalitesini anlayabilirmiyiz?

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye suren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07

    Mesajları
    808
    Konuları
    133
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cvp: limon sosu

    Limon sosu alırken rengi önemli bir kriter değildir.
    Rengi içine konulan limon emülsiyonu vermektedir ve kullanılan emülsiyonun markası ve miktarına bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca güneş ışığına maruz kalan limon soslarında renk değişmesi kaçınılmazdır.
    varsa kalite belgeleri ve bunların ne kadar güvenilir firmalardan alındığına dikkat etmek en doğrusu
    tabi bir de damak tadı olayı var
    herşeye rağmen bir gıda mühendisi olarak her zaman taze limonu tercih etmekten yanayım

  3. #3
    Aktivasyon Bekliyor
    Üyelik tarihi
    18 May 07

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: limon sosu

    Limon sosu rengi, yapiminda icine eklenen kinolin sarisi renklendirici maddesinden kaynaklanmaktadir.Sosa verilen renk sadece ureticilerin keyfine kalmis olup albeni yaratmak icin acik veya koyu sekilde hazirlanabilir.Bu renklendirici madde sos tadinda hicbir tat kaybina veya zenginlestirmesine yol acmadigi icin tadini rengine bakarak anlayabilmemiz olagan degildir.

  4. #4
    Yeni Üye basaranburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Aug 09
    Yaş
    37

    Mesajları
    43
    Konuları
    12
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    773
    Harcanan
    0
    Kalan
    773

    Standart Cevap: limon sosu

    Aşağıdaki kalite kriterleri trend analizi olarak incelendikten sonra satın almakta/üretmekte olduğunuz limon sosunda kendi değerlerinizi oluşturabilirsiniz.

    Kimyasal
    Renk
    Koku
    Tat
    Görüntü
    Tortu
    pH
    Asitlik
    Ağır metal kalıntısı (yılda bir)

    Mikrobiyolojik
    Koliform bakteri 1000 kob / ml
    Salmonella 0 / 25 g-mL

  5. #5
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: limon sosu

    Benim size bir iki tavsiyem var.
    Öncelikle limon sosu değil limon suyu kullanın.
    Tabiki bunun maddi sıkıntıları söz konusudur.
    Ucuz ve sağlıklı olsun istiyorsanız.
    Sitrik asit ve askorbik asit alıp istediğiniz ekşilik tadına göre suda belirli oranlarda karıştırıp kullanın. alın size en kaliteli ve en güvenilir limon sosu
    Ben kendi işletmemde mutfağa limon sosu aldırmıyorum. İkisini karıştırıp kendim hazırlatıyorum hem çok daha güzel hemde sağlıklı oluyor
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Feb 09
    Yaş
    33

    Mesajları
    7
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: limon sosu

    limon suyunun yoğunluğu nedir??? bilen varsa lütfen yardımcı olur musunuz??

Benzer Konular

  1. Sitrik asit(E 330) yerine limon suyu uygulaması
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 17-02-2008, 13:44
  2. Limon Lifi !!!
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 29-01-2008, 15:11
  3. Harika meyve kivi, ilaç gibi limon
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 25-10-2007, 11:32
  4. limon suyu ve sarımsağın mucizesi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ozlem
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25-06-2007, 18:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed