2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen SweetSally
  • 1 gönderen bloodykisses

Konu: Lokum üretiminde bazi sorunlar yasiyoruz.

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Jul 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Lokum üretiminde bazi sorunlar yasiyoruz.

    Lokum üretimine yeni giren girisimciler olarak, lokum üretiminde bazi sorunlar yasiyoruz.
    -Lokumlarin 24 saatlik dinlenme süresinde üzerinde nem olusuyor ve pudra sekerini yiyor.
    -Lokumu nisastaya döktügümüzde alt kisminda sertlesme ve catlamalar olusuyor.

    Tüm Kitleyle nisasta miktar ayari %`de ne kadar olmasi gereki?
    Asit Kitlenin icersine ne zaman koyulmalidir?
    Kac derecede pisirmek daha uygundur?
    Lokumun hangi madde üzerine dökülmesi daha uygundur? Sadece pudra sekeri? Sadece Nisasta? Nisasta ve pudra sekeri karisimi? Döküm icin kullanilan nisastanin, dogal nisasta olmasi bir sorun teskil edermi?
    Lokum yapiminda, oda sicakligi, hava nem orani veya kac derecede dinlendigi önemlimidir?

    Asit modifiziye edilmis nisasta kullaniyoruz ama hangi nisasta lokum icin daha uygun ona henüz karar veremedik. Asit modifiziye edilmis Misir nisastasiyla iyi sonuclar alamadik. Simdiye kadar en iyi sonucu, asit modifiziye edilmis patates nisastasiyla aldik ama oda tadi etkiliyor. Kullanmamiz gereken nisasta türü nedir?

    Umarim sorularima yardimci olan, lokum ustalari ve lokum hakkinda bilgi sahibi olanlar cikar. Simdiden cok tesekkür ediyorum.
    jassejasse bunu beğendi.

  2. #2
    Yeni Üye bloodykisses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31 Dec 12
    Yaş
    37

    Mesajları
    31
    Konuları
    15
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Lokum üretiminde bazi sorunlar yasiyoruz.

    Öncelikle lokum üretiminde asit modifiye nişasta kullanmanızı tavsiye ederim.Cargill asit modifiye nişasta tercih edebilirsiniz.Ayrıca Lokumun pişirme aşamasında lokum kitlesinin suyunu bir an önce uzaklaştırması lokumun kalitesi ve raf ömrü içinde önemli bir ayrıntı.Yani Lokum pişirme kazanları kısa sürede ısınmalı ve ısı iletimi iyi olmalıdır.

    Size tavsiye edeceğim reçete ile lokum yapmayı deneyin

    35 kg şeker+5 kg nişasta+18 gr sitrik asit+45 kg su

    Syg
    jassejasse bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. HACCP Sisteminin Lokum Üretiminde Uygulanması
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan bloodykisses
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 10-01-2013, 12:32
  2. Lokum Üretiminde kullanılan katkı maddeleri
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan bloodykisses
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31-12-2012, 17:12
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-12-2012, 00:40
  4. lokum üretiminde haccp uygulaması
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan tumeretko
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-06-2012, 14:01
  5. HACCP Sisteminin Lokum Üretiminde Uygulanması
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan tayfunuluturk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-07-2008, 22:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed