2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07 Jan 08

    Mesajları
    10
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart mantar konservesi

    mantar yetiştiriciliği ve mantar konservesi hakkında kısa bilgiler vern araştırma umarım yardımcı olur.


    1.GİRİŞ

    Mantar kültür bitkisi olarak üretimi ilk defa 16. yüzyılda Fransa’da gerçekleştirilmiş ve daha sonra diğer ülkelere yayılmıştır. Mantar çok eskiden beri besin olarak kullanılmaktadır. % 88–92 oranında su içeren kültür mantarı diğer sebzelerden besin değeri yönünden hazmetmesi kolay olan proteinlere sahip olması ile ayrılır. Ayrıca B kompleksi vitaminler ve mineral maddelerce zengin olması nedeniyle yüksek besin değerine sahiptir. Nişasta ve selüloz yok denecek kadar az olması, mantarın hastanelerde diyetetik yemeklerin arasına girmesine neden olmuştur. Çünkü 100 gr taze mantar yenildiğinde 20–30 kalori enerji sağlar. Bu yönü ile şişmanlıktan şikâyet eden kişiler için mükemmel bir gıdadır.
    1970 yılından itibaren ülkemizde yapılmaya başlanan mantarcılığın ortalama 34 yıllık bir mazisi vardır. Fakat yapılan araştırmalarda ülkemizdeki mantar işletmelerinin % 80’i 1–5 yıllık tecrübeye sahiptir. Görüldüğü gibi mantarcılık işine soyunan yatırımcılar kısa süre içinde ya işletmeyi bırakıyorlar ya da devrediyorlar. Özellikle mantarcılığa niyetlenen yatırımcılar işin en zor kısmı olan kompost yapımından başlayarak mantarcılık yapmaya niyetlenmektedirler. Mantar yetiştiriciliği teknik bilgi isteyen bir iş olduğundan yeterli bilgi ve tecrübe olmadan kompost yapmaya niyetlenmek başarıyı olumsuz yönde etkilemektedir. Birçok yatırımcı iyi niyetle başlanan çalışmalarında merdiven basamağını çıkar gibi değil de en son basamaktan işe başlamaları yanında aceleci ve mantar yetiştiriciliğini basit görme alışkanlığından dolayı bu teşebbüs hüsranla bitmektedir. Bu yanlış, ülke ekonomisine zarar verdiği gibi yeni başlayanlar için de kötü örnek olmaktadır. Mantarcılık işine yeni başlayan müteşebbisler, öncelikle torbalanmış ve içinde miseller konuşmuş hazır kompost ile işe başlamalıdırlar. Hazır kompost ile mantar üretimi en az 3–6 ay devam etmelidir.


    Şifre:'www.forumfood.net' (sadece link '' ler yok)
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1.002,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 48 Kez

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Sep 07

    Mesajları
    26
    Konuları
    20
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    855
    Harcanan
    0
    Kalan
    855

    Standart Cvp: mantar konservesi

    bilgilerin teşekkür ederim işime çok yarayacak

Benzer Konular

  1. Mantar Yetiştiriciliği
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan kontrol
    Yorum: 21
    Son Mesaj: 31-03-2012, 13:41
  2. Mantar yetiştiriciliği
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan akalyoncu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-03-2008, 12:51
  3. mısır konservesi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan tncy_2134
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 11-02-2008, 00:31
  4. mantar zehirlenmeleri
    SAĞLIK forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 06-09-2007, 11:19
  5. Mantar Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31-07-2007, 03:14

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed