2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen memetcan

Konu: margarin üretim teknolojisi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Mar 13
    Yaş
    30

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart margarin üretim teknolojisi

    : Margarin Üretim Teknolojisi
    : Word
    : -





    A-Margarinin Tarihçesi
    Dünyada ilk margarin, 1869 yılında Fransa’da üretilmiştir. Zamanın Fransa kralı III.Napolyon’un emriyle kimyager “Mége – Mouriés” don yağıyla sütü karıştırarak margarini ilk keşfeden kişi olmuştur.
    Margarinin bu ilkel yöntemle üretimi 40 yıl kadar sürmüştür. Ancak Alman kimyager Wilham Norman’ın 1903’de hidrojenasyon prosesini keşfetmesiyle margarin sanayiinde önemli bir devrim yaşanmıştır. Likit yağların hidrojen gazıyla sertleştirilmesi yöntemiyle ilk kez 1909’da, o günlere göre modern teknoloji devreye girmiştir. 1940’larda margarinin kristalizasyon prosesinde önemli gelişmeler olmuş ve margarin tam tereyağı benzeri bir ürün haline gelmiştir. Ancak esas gelişme, 20. yüzyılın ikinci yarısında fraksiyon (1960) inferesterifikasyon (1980) tekniklerinin keşfedilmesiyle yaşanmıştır.
    Yine 1980’ lerde çok düşük yağlı kase (yumuşak) margarinler üretilebilmiştir. 1990’ların ortalarında trans yağların sağlık yönünden riskli olduğunun bilimsel olarak saptanması sonrasında (Trans yağ likit yağların ilavesiyle kısmi (partial) hidrojenasyonu sırasında kısmen oluşan bir miktar oluşan yağ asidi cinsidir) geliştirilen modern teknolojiler sayesinde Avrupa’da 1995’den sonra, Türkiye’de ise 2000’lerin başında da trans yağ içermeyen margarinler üretilmeye başlanmıştır.
    2007 yılında MÜMSAD üyesi margarin üreticilerinin tamamı, trans yağsız üretime geçmiş ve etiketleme tebliğinin çıkmasıyla birlikte “Trans Yağ Yoktur” bilgisini etiketlerinin üzerine taşımışlardır.
    Margarin endüstrisinde en son inovasyon, 2000’li yıllarda gündeme gelen fonksiyonel ürünlerdir. Bitkisel sterol ve stanol ilavesiyle, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan margarin üretimi, Türkiye’de 2006 yılı sonunda başlamıştır.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 30,5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 69 Kez
    Konu Didem SALİCİK tarafından (07-03-2013 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur ve melekrdm bunu beğendiler.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Apr 12

    Mesajları
    5
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: margarin üretim teknolojisi

    Güzel paylaşım.Teşekkürler

Benzer Konular

  1. Tuz Üretim Teknolojisi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-10-2011, 09:36
  2. Margarin Ketçap Mayonez Üretim Sanayi--Endüstriyel Kirlenme Kontrolü
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan e.yelizz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-05-2011, 19:50
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-01-2011, 16:03
  4. Margarin üretim tesisi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan dusrengim
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 21-09-2008, 14:27
  5. Margarin sektörü üretim ve sorunları
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30-08-2007, 14:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed