konu adı:besin hijyeni ve mikrodalga teknolojisi
içerik:
Teknolojik gelişmelerle birlikte, son yıllarda gıda işleme ve hazırlamada mikrodalga kullanımı üzerine yapılan araştırmalar da hız kazanmıştır. Mikrodalgalar gıda endüstrisinde temperleme, buz çözme, kurutma, pişirme, haşlama, pastörizasyon ve sterilizasyon işlemlerinde kullanılmaktadır. Mikrodalga kullanımında ısıtmayı etkileyen faktörlere dikkat edilmelidir.
Mikrodalgaların gıda sanayi dışında da pek çok kullanım alanı mevcuttur. Örneğin lastik sanayinde, kükürtle sertleştirme işlemlerinde, deri sanayinde kullanılmaktadır. Ayrıca tıp, eczacılık, kereste, kağıt, manyetik teyp alanlarında da uygulama alanı bulur. Kullanılan birçok ısısal işlemin yerini alacak bir başarı ve potansiyel göstermesi yanında her yıl yaklaşık 2,5 megawatt büyümektedir.
Bu çalışmada mikrodalganın çalışma prensibi, biyoteknolojide kullanımı, mikrodalga ısıtmaya etki eden faktörler, mikrodalga kullanılma nedenleri ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verilmiştir.


Şifre = "www.forumfood.net" (sadece link "" lar yok)