1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Dec 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    7
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Mısır Özü Yağı Üretimi ve Kullanım Alanları

    : Mısır Özü Yağ Üretimi ve Kullanım Alanları
    : ppt
    : .......
    MISIRÖZÜ YAĞ ÜRETİMİ KULLANIM ALANLARI VE SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ
    •Buğdaydan sonra en çok üretilen tahıldır. Buğdaygiller familyasında yer alan bu değerli tarım bitkisinin ortalama 150-300 santimetreye kadar boylanan boğumlu, dik ve sert bir, uzun yaprakları vardır.• Taneler koçan denen kalın, silindirik bir eksenin çevresine yan yana çok sıkı bir biçimde dizilmiştir. Taneleri sarı, beyaz, turuncu hatta kırmızımsı olan, değişik biçim ve büyüklükte yüzlerce mısır çeşidi geliştirilmiştir.
    • Bol nişasta, ayrıca protein, yağ, şeker ve bazı mineralleri içeren bu taneler insan ve hayvanların beslenmesinde önem taşır. Ama vitamince yoksul olduğundan öbür tahıllara göre besleyici değeri düşüktür. Bu nedenle, yalnızca mısırla yani tek yönlü olarak beslenildiğinde başta pellagra olmak üzere bazı hastalıklar ortaya çıkar.
    • Mısır bitkisi en çok ılıman iklimli yerleri sever. Ama, yapılan geliştirme çalışmalarıyla soğuğa dayanıklı çeşitleri de yetiştirilmiştir. Böylelikle daha serin iklimli yerlerde de mısır üretilebilmektedir. Bunun dışında, çaprazlama yoluyla verimi daha yüksek ve zararlı böceklere daha dirençli melez mısırlar üretilmektedir. Mısır bitkisi, sürme ya da rastık gibi bazı mantar hastalıklarına ve mısır kurduna çok duyarlıdır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,28 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 20 Kez
    Konu alperen ekinci tarafından (09-05-2015 Saat 08:46 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Tahıl Çeşitleri, Özellikleri, Üretimi, Kullanım Alanları, İstatistikler
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan ilkerckds
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-09-2014, 19:28
  2. Şalgam ve Kullanım Alanları
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan asw
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24-05-2012, 06:23
  3. Yumurta ve kullanım alanları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 30-09-2007, 11:49
  4. Laktuloz ve Kullanım Alanları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 03-07-2007, 23:23
  5. besiyerleri ve kullanım alanları
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan gulsensa
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 27-06-2007, 17:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed