Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Ön Lisans Üye mentol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    07 Oct 07
    Ad Soyad
    merve eren
    Şehir
    16 BURSA
    Üniversite
    Uludag Universitesi
    Meslek
    gıda teknikeri
    Sektör
    kalite kontrol
    Mesajlar
    168
    Konular
    123
    Eklentileriniz
    7
    Kazanılan Kredi
    355
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    355

    Standart örgü peyniri

    ÖRGÜ PEYNİRİ
    Örgü peyniri Diyarbakır'ın karacadağ yöresinde mahalli olarak üretilen ve salamurada olgunlaştırılan geleneksel bir peynir çeşidimizdir.Lezzet olarak Çerkez peynirini andıran örgü peyniri üretimi emek isteyen tuzsuz peynir, yapım aşamasında tuzlu suda kaynatılıyor ve peynirin lezzeti de buradan geliyor.Örgü peyniri üretim tekniği yönünden kaşar peynirine, bileşim yönünden ise beyaz peynire benzemektedir.
    ÜRETİM ŞEMASI
    çiğ süt
    sütün ısıtılması 90 derece
    peynir kültürü ilavesi
    teleme kırma işlemi
    telemeden su uzaklaştırma
    tuzlu suda haşlama işlemi %3-7 tuzlu su 70-80 derece 5-6 dk
    örgü işlemi
    soğutma
    salamura işlemi 1 gün %12-13
    ambalajlama torbalar içinde vakumlanarak veya teneke ambalaj içine alınarak depoya aktarılır
    KİMYASAL BİLEŞİM
    kuru madde miktarı:%44.8
    kül:%7.43
    tuz:%6.02
    magnezyum:%40.79 mg/100gr
    kalsiyum:459.04 mg/100gr
    sodyum:%2731.49 mg/100gr



  2. #2
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    11 Mar 08
    Şehir
    Üniversite
    Meslek
    Sektör
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Cvp: örgü peyniri

    Güzel bi paylaşım fakat bilgilendirme bi yalnişlik var sanirim. Peynir yapmak için kullanilacak olan çiğ sütün pastorizasyonu 72C de yapilir, tabi 90 derece de pastörize yapilir ama daha sonra sütü 33 dereceye kadar pastörizenin eşanjörü ile sogutmak gerekir. Ve bu sıcaklikta kaşar peyniri yapiminda oldugu mayalama işlemi yapilir ve mayalama işleminden sonra peynir kırılır 38-40C ye kadar ısıtıldıktan sonra telemeden su uzaklaştirma işlemi gercekleştirilir.



Benzer Konular

  1. Lor Peyniri
    Konu Sahibi mentol Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 30-12-2011, 09:11
  2. Çılgın Örgü Sanatı
    Konu Sahibi Figen YÜCE Forum DİĞER KONULAR
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 14-11-2007, 21:02
  3. Dil Peyniri
    Konu Sahibi Figen YÜCE Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 06-10-2007, 17:01
  4. örgü sanatı
    Konu Sahibi ASLD Forum Komik Resim ve Videolar
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 05-09-2007, 20:18

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed