Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Otelde gıda muhendisi olmak

  1. #1
    Yeni Üye walkyrie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Jan 09

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Exclamation Otelde gıda muhendisi olmak

    Oncelikle herkese merhaba diyorum..

    Ilk is deneyimim olacak olan 5 yıldızlı bır otelde ise baslıyorum. Benim fazla bir bilgim olmamasıyla birlikte otelin de ilk gıda muhendisi olacagım. Yani her iki taraf da deneyimsiz..

    Bu asamada otelde gorev yapan arkadasların bılgı destegını ıstıyorum. Onceden forumda yazılan bılgılerı ınceledım fakat benım daha ayrıntılı bılgıye ıhtıyacım var. Ayrıca ISO kurulum asamasını da yonetecegım...

    Bana bu konuda yardımcı olabılecek kapsamlı bılgı yada dosyalarını yuklersenız cok sevınırım..

    sımdıden tesekkurler..

  2. #2
    Yeni Üye berfin58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14 Oct 08

    Mesajları
    45
    Konuları
    15
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    483
    Harcanan
    0
    Kalan
    483

    Standart Otelde gıda muhendisi olmak

    gözünüzü korkutmim ama işiniz başlangıç olarak oldukça zor..anlaşılan yoğun bir dönem sizi bekliyor ki bende ilk deneyimimi edinene kadar kendi çabalarımla bir şeyleri kapmaya çalıştım)
    size tavsiyem öncelikle departman çalışanlarına işinizi kabullendirmeniz ve fazla güler yüz olmayınız ki işiniz kolay olsun..
    bir an önce prosedürleri hazırlayıp uygulanmasını başlatın ;personel,departman çalışanları için eğitimlerinizin programlarını yapınız,haccp sisteminiizi kurmanız gerek ki tüm dökümanları yada benzerini bu siteden zaten bulabilirsiniz..
    o otede en kidemli olan kişiden işi biliyor ama bilgi almak amacıyla sorar gibi otel hakkında genel bir bilgi alınız...
    hiç bir işi sonraya ertelenmesine izin vermeyin yoksa kördüğüm oluyor....
    sadece planlı gitmeniz gerek herşey yerliyerine oturacaktır...

  3. #3
    Yeni Üye sanen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Sep 08
    Yaş
    49

    Mesajları
    37
    Konuları
    22
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    411
    Harcanan
    24
    Kalan
    387

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    size yardımcı olacağım, ancak bu sıralar çok yoğunum. İsteklerinizi biraz daha detaylandırın.

  4. #4
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Smile Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    Alıntı berfin58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gözünüzü korkutmim ama işiniz başlangıç olarak oldukça zor..anlaşılan yoğun bir dönem sizi bekliyor ki bende ilk deneyimimi edinene kadar kendi çabalarımla bir şeyleri kapmaya çalıştım)
    size tavsiyem öncelikle departman çalışanlarına işinizi kabullendirmeniz ve fazla güler yüz olmayınız ki işiniz kolay olsun..
    bir an önce prosedürleri hazırlayıp uygulanmasını başlatın ;personel,departman çalışanları için eğitimlerinizin programlarını yapınız,haccp sisteminiizi kurmanız gerek ki tüm dökümanları yada benzerini bu siteden zaten bulabilirsiniz..
    o otede en kidemli olan kişiden işi biliyor ama bilgi almak amacıyla sorar gibi otel hakkında genel bir bilgi alınız...
    hiç bir işi sonraya ertelenmesine izin vermeyin yoksa kördüğüm oluyor....
    sadece planlı gitmeniz gerek herşey yerliyerine oturacaktır...
    Tüm bunlar çok doğru. Eğer kys nin tamamı sizde olacaksa departman arası ilişkiler çok önemli. Özellikle prosedür ve talimatlarda birim yöneticileri ile çalışmanız gerekecek bir hatırlatma da çok fazla talimat, döküman oluşturmak işinizi zorlaştırabilir.
    Sistem kuruluş aşamasında danışman desteği alsanız bile yeni bir uygulama her zaman zor kabul görür ve zor anlaşılır. Sabırlı ve öğretici olmanız gerekir.
    Eğer fırsatınız olursa mutlaka kys ve özellikle İso 22000:2005 eğitimi alın.
    Buradan doküman yüklemek çok uygun değil zaten forumuzda çok fazla kaynak var.
    Takıldığınız konularda elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
    Kolay gelsin ve yeni işiniz hayırlı olsun.

  5. #5
    Yeni Üye walkyrie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Jan 09

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    tesekkurler oncelikle..

    ilk baslangıc olarak steward sefıyle detaylı olarak gorustum. kullanılan kımyasalları aldım. bu kımyasallar hakkında nasıl bılgı edınebılırım. fırmalarla ıletısıme gecmek mı ıyıdır? bazen kımyasalların kullanımı acısından costun normalden cok daha fazla cıkması nedenıyle bu konuda bılgı edınmek vede personelı bılgılendırmmem gerekıyor...

    bir diger konu, mal kabul asamasında her urunun kabulu sırasında mutlaka orda olmam zorunlumu.. örnegin gazlı ıcecekler yada kuru baklagiller gibi.. genel olarak mal kabul asamasında dıkkat etmme gerekenler hakkında bılgılendırırsenız sevınırım..

  6. #6
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    Kullandığınız kimyasalların genel içerikleri ve izinleri ile ilgili bir dosya hazırlayın bu hem 22000 hemde 14001 için gereklidir.
    Mal kabul için bir talimat hazırlayın ilk çalıştığınız firmaların mutlaka birkaç sevkiyatını kontrol edin. Riskli gıdalarınızı belirleyin sonrada istatistik ölçüm sıklığı belirleyin. Ör. ilk 3 sevkiyatta tüm ürünler kontrol edilsin kriterlere uyan firmaların sonraki her 10 sevkiyatının 5i, sonraki 10 sevkiyatının 3ü gibi.
    Büyük otellerde mal kabul aşaması hem uzun sürer hemde otelin bir ucunda olup tesellüm alanına gitmek problem olur en iyi çözüm yolu budur.Depo şefine ve tesellüm elemanlarına iyi bir eğitim verirseniz işiniz kolaylaşıcaktır.

  7. #7
    Yeni Üye berfin58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14 Oct 08

    Mesajları
    45
    Konuları
    15
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    483
    Harcanan
    0
    Kalan
    483

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    bence mal alımı sırasında tesellümde bulunmanız özel ürünler için gerekli vede önemlidir.sonuçta prosedür gereği imzanızın alınması gerekmektedir.ürüler depoya alınmadan önce onay için.depo şefi,kalite kontrol yada gıda müh. ve aşçıbaşı ( yada bölüm şeflerince;kasap şefi gibi )olmalıdır.(takibinde= et,meyve-sebze,tavuk,balık gibi)........eğitimi vermek ve başkalarına güvenip gitmemek zaman ister,sorumluluğu büyüktür.sonuçta gözden kaçan bir durum yada es geçilebilir bir durum söz konusu olabilir.tamamen planlı ve zamanlı (iletişimin sağlam olması gerekli )olursa tüm alanlara yetişirsiniz....

  8. #8
    Yeni Üye alpertutar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Oct 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    28
    Konuları
    18
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    212
    Harcanan
    0
    Kalan
    212

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    öncelikle ilk iş deneyiminizin hayırlı olmasını dilerim otelde işe başlamak başalangıçta çok zevkli gözüksede aslında çok zorlukları olan bir sektör bizler için ilk başta otel yönetimin bu konuya ne kadar duyarlı davrandıkları ve ne kadar arkanızda oldukları önemli buda sizin yapacaklarınızı kolaylaştıracak çünkü bende ilk otelde işe başlarken otel yönetimin arkamda olması sayesinde isteklerimi rahatça yaptırabilyordum ...
    bence ilk işe talimatların hazırlanması ve genel bilgilendirme eğitimleriyle başlamnızı tavsiye ederim...
    hammadde kabul aşamasındada benim tavsiyem mutlaka başında bulun ve eger mumkunse aşcıbasınında kontrol etmesını saglayın özellikle riskli gıda grublarında kesinlikle bunu uygulayın....
    ve ilk etapta çok yaptırımcı olmayın çünkü bunu tepkiyle karşılayablirler...
    ama zamanla onlarla herkes bunun öenmini anlıyor...
    yine kafanıza takılan herturlu konuda yardımcı olabılırım......

  9. #9
    Yeni Üye walkyrie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Jan 09

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    inanın iletileriniz cok faydalı oluyor..tesekkurler ılgılenen arkadaslara..

    galos gıyme konususunda da deneyımlerınızı aktarırsanız sevınırım. mutfagımız tam bır baglantı noktası seklınde 5 tane gırıs kapısı var. personel suan galos kullanmıyor ozel ayakkabılarını gıyıyorlar fakat molalarda da her yerde aynı ayakkabıları kullanıyorlar. tabı bırde personel dısı gelen gıden kısıler var. nedir galosun proseduru tam olarak?

    bırde havuz suyu analızlerı ınceledıgımde hıcbır analızde saglıklı bır sonuc cıkmamıs. havuz ıcın uygulanması geren ıslemler nelerdır?

  10. #10
    Yeni Üye alpertutar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Oct 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    28
    Konuları
    18
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    212
    Harcanan
    0
    Kalan
    212

    Standart Cevap: Otelde gıda muhendisi olmak

    birden çok giriş noktasının olması bence sakıncalı benim çalıştıgım yer çok büyük oldugundan ben giriş noktasını mumkun oldugunca en aza ındırmye calıstım ve mumkunse tek noktadan saglamak kontrol acısından işini kolaylaştırır...benim çalıstıgım otelde galoş kullanmıyoruz girişlerde hijyenik paspaslar var galos aslında kulanılması gerekır ama surkulasyon cok fazla oldugu ıcın bunu pratıkte uygulmak cok zor ama bone kesınlıkle takmaları mecburi...
    gelen ziyaretçiler içinse önlük bulundurusanız ii olur....
    havuz içinse teknik servis müdürüyle görüşün ve havuzların klor ve asit düzeylerini inceleyin...eger uygulamalar duzenlısye ozaman bıyerlerden sızıntı olabılır veya baska bısekılde bıyerden bulasmada olabılır.
    yada uygulamalar yetersızde olabılır
    bunu en ıı sekılde teknık servıs muduryle cozume kavusturabılırsınız.....

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 25
    Son Mesaj: 19-06-2014, 09:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed