Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: otelde gıda mühendisinin görevleri???

  1. #1
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart otelde gıda mühendisinin görevleri???

    selam arkadaşlar,
    otellerdeki gıda mühendisi arkadaşların görevleri nelerdir?başlama durumum var ama otel deneyimim yok.bi sıkıntı yaşanır mı acaba ilk zamanlarda?tşkler...

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    slm...
    Şuandaki çalıştığım otel iş hayatımdaki 3. otelim..
    Hepsininde sistemi birbirinden farklı.
    Başlayacağın otelin müşteri portföyü, işletmenin köklü ve kurumsal olması, çalışan personelin bilinçli ve profesyonel olması, Üst yönetimin Gıda Mühendisinden beklentileri diretkt sizinde yapacağınız işleri etkiler.
    ama genel olarak ilk beklenilen mutfak ve barların hijyen durumlarının düzeltilmesi ve personelin bilinçlendirilmesidir.
    Diğer özel projelerde yer almak tamamen kişiye bağlı olarak değişmektedir.
    yasemin_88 ve aylin35 bunu beğendiler.

  3. #3
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    özel projeler derken kastınız nedir acaba?

  4. #4
    Yeni Üye CEMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08
    Yaş
    30

    Mesajları
    15
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    Benimde meslekte 1yılım doldu. ilk zamanlar her sektörde, her iş alanında olduğu gibi turizmdede acemiliklerini yasayacaksınız tabikide. ben mesela gecen yıl calıştığım işletme diğer otellere gönderiyordu turizmde nasıl çalısacagım, nerelere dikkat edeceğmle alakalı olarak. yani biraz o konuda şanslıydım. şimdilerde bile her gecen gün dha çok şey çıkıyor hala öğrenemediğim. ama şunu da söylemeliyim ki inanılmaz hareketli ve yoğun geçiyor turizmde gıda mühendisliği.
    yasemin_88 bunu beğendi.

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Aug 10
    Yaş
    37

    Mesajları
    17
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    13
    Harcanan
    0
    Kalan
    13

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    Sorunuzun cevabı kısa değil.
    Öncelikle bunu bilmenizde yarar var.

    Aslında pek fazla bir sıkıntı yaşanmaması beklenir ama en az 150-200 personelin çalıştığı bir yerde beyaz bir önlükle dolaşan biri illaki göze çarpacaktır;ve gayet tabi anlaşılacağı gibi “GÖZÖNÜNDESİNiZ”.
    Görevlerden daha zor bi şey var o da personelle (otel yönetimi dahil) aranızdaki mesafe,üslup ve duruma hakimiyet çok önemli.
    Başta şunu unutmamanızı önemle hatırlatırım. Mutfak personeli değilsiniz kesinlikle, ve numuneyi almakla mükellef olanda siz olmamalısınız.Ne var ki “GIDA” mühendisi denildiğinde akla mutfak geliyor ve isim benzerliği ile ilişkilendirilip mutfak personeli gözü ile bakılıyor. KKN’ larına dair formları dolduracak ta ilgili departman personelidir.Ancak hammadde kabul (tesellüm-satın alma veya girdi kontrol olarak ta tabir edilebilir) birinci derecede riskli gıdaların kontrolü kesinlikle sizin elinizde olmalı konu ile ilgili kabul kriterleri forumumuzda mevcut.
    Personelin ismini hafızanıza kazımanızı şiddetle tavsiye ederim insanlara ismi ile hitab etmek onların güvenini kazanmak adına önemli bir adım.
    Unutmayalım çok acımasız olabilirler.
    Elbette kimse mükemmel değil bizde mükemmel değiliz; ama ne yaparsanız yapın bilmediğinizi belli etmemeye gayret gösterin, tahammül edemediğim durumlardan birisidir.Kötü bir durum ama önce durup sizi izleyecekler.Çünkü varlığınız bazılarını rahatsız edecek ve tecrübenizin olmadığı hissedilirse cesaretinizi kırmak için tuhaf sorularla bile karşılaşabilirsiniz.
    “Pişmemiş biber dolması hangi plastik kesim tahtasında kesiliyordu” gibi.
    Bu durumun psikolojik açılımı şudur.
    Örneğin mutfak şefi (executive chef):
    30 yıldır içinde olduğu mutfak yıllardır o yönetiyor ve/veya yönlendiriyor.
    Birden bire beyaz önlüklü biri geliyor ve ne yapılması gerektiğini söylüyor.
    Aslında gerçek öyle değil ancak onların bakış açısı maalesef bu yönde gelişiyor.
    Bu durumda aranızdaki görev farkını şöyle özetleyebilirsiniz.
    -Sizin göreviniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurmak; benim görevimse o yemeğin 72 °C pişirilmesi yönünde bilgilendirmek/uyarmak.
    Eğer catering' te çalıştı iseniz pek fazla zorluk çekmezsin.
    Lakin yemek fabrikalarına oranla sirkülasyonu hızlı bir sektör olduğunu da göz ardı etmemek gerek. Tabi bu en kötü senaryo örneği anlayışlı ve/veya bilinçli otel personeli - yönetimi ilede karşılaşabilirsiniz.
    Ancak ne olursa olsun başta "Genel müdür" yönetim tam testek sizin yanınızda olmazsa hiç bir şey yaptıramazsınız.
    Ama unutmayın bununda yöntemi var.

    Öte yandan her şey bir kenara size katacağı bilgi, tecrübe, ve sosyalliği de galiba en büyük avantajı.


    Sn. hi_axy07’ nin özel projede kastı.
    KYT olmanız istenebilir.

    Eğer turizm sektöründe çalışma yönünde bir karar alırsanız burada yardımcı olacak meslektaşlarınız olduğunu unutmayın
    Ancak badirelere karşı da hazırlıklı olun.
    aylin35, zeybek48, serkayalı ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    Merhabalar,
    bu konu özellikle şu sıralar oldkça sıkıntı duyduğum bir konu...Bende otelde çalşmaya başladım ve dün ilk iş gününmdü..aynı zamanda ilk defada bir otelde çalışıyorum ve bulundğum otelinde ilk gıda mühendisi benim Daha işe başladğım ilk gün aşçıbaşı yeni mezun oldğumu öğrendi haliyle ister istemez pot kırıyosunuz çünkü ve bu çok sinir bozucu..

    Deneyimi olan kişilere sormak istediğim şeyler var:
    1. Mutfakta aşçıbaşına ve alt personele hitab nasıl olmalı.. Aşçıbaşının sorumlu olduğu personeli uygun olmayan durumlarda nasıl uyarabilirim... aşçıbaşının personeli oldğu için eksikleri aşçıbaşına bildirip onunmu düzeltmesini beklemeliyim yoksa benmi uyarmalıyım siz nasıl yapıyosunuz..
    2. Bir mutfağın taşıması gereken özellikleri azçok bulmaya çalışsamda erişemediğim bilgiler var onlara nerden ulaşabilirim(kkgm den bakmaya çalışıyorum).. yakın zamanda turizm bakanlğından kapsamlı bi denetim olucakmış nelere dikkat ediyorlar..
    3. bide ben bazı eksikleri söylediğimde aşçıbaşıda farkında tabiki çünkü haccp eğitimi almş biri ama bu konular ne kadar bu şeklde işlensede prosedürde kalıyor kiimse dikkat etmiyor gbi cevaplar alıyorum.. Israr ettğimde ise tamam bakarız diyor geçiştirerek gbi sanki..


    evet aslında birçok sorum var ama biraz fazla uzun oldu sizce bu acemiliği nasıl atlatabilirim

  7. #7
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    forumda bu kadar otelci olduğunu görmek güzel
    zynpp arkadaşım eğitim alman sana okuldaki gibi teorik bilgiden öteye gitmez...
    artık HACCP mazi oldu. o ifadeleri ISO 22000:2005 GGYS olarak kullan...
    sana tavsiyem otelci ve tecrübeli arkadaşların varsa devamlı onlarla kontakt halinde ol. gerekirse arkadaşlarından randevu al ve olayları yerinde incele.
    bnm kapım herkese açıktır. özelliklede forumfood üyelerine

    mevlananın güzel bi sözü var: " ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır" bu yüzden etkili iletişimde karşıdakinin özüne inmek gerekebilir..
    hangi sektör olursa olsun çalışanlara yaklaşışta bu sözü unutmamak lazım.

    russell crowe'un Gladyatör filminde en hoşuma giden bi sahne vardı
    gladyatör arenalarda dövüşmeye başlayınca, büyümek ve ilerlemek için SEYİRCİYİ KAZANMASI gerekiyordu.
    öncelikle otelin müdürlerini kazan..zaten işçiler öyle yada böye dediklerini yapmak zorunda.aşçıbaşı ne kadar dik kafalı olsada diğer müdürlerle olan muhabbetini görünce o da yelkenleri suya indirir.
    ben hep bu taktiği uyguladım.ve tutttuda
    yasemin_88 bunu beğendi.

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    Alıntı hi_axy07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forumda bu kadar otelci olduğunu görmek güzel
    zynpp arkadaşım eğitim alman sana okuldaki gibi teorik bilgiden öteye gitmez...
    artık HACCP mazi oldu. o ifadeleri ISO 22000:2005 GGYS olarak kullan...
    sana tavsiyem otelci ve tecrübeli arkadaşların varsa devamlı onlarla kontakt halinde ol. gerekirse arkadaşlarından randevu al ve olayları yerinde incele.
    bnm kapım herkese açıktır. özelliklede forumfood üyelerine

    mevlananın güzel bi sözü var: " ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır" bu yüzden etkili iletişimde karşıdakinin özüne inmek gerekebilir..
    hangi sektör olursa olsun çalışanlara yaklaşışta bu sözü unutmamak lazım.

    russell crowe'un Gladyatör filminde en hoşuma giden bi sahne vardı
    gladyatör arenalarda dövüşmeye başlayınca, büyümek ve ilerlemek için SEYİRCİYİ KAZANMASI gerekiyordu.
    öncelikle otelin müdürlerini kazan..zaten işçiler öyle yada böye dediklerini yapmak zorunda.aşçıbaşı ne kadar dik kafalı olsada diğer müdürlerle olan muhabbetini görünce o da yelkenleri suya indirir.
    ben hep bu taktiği uyguladım.ve tutttuda

    teşekkür ederim mesajınız moralimi yerine getrdi haccp yanlş oldu haklısınız ben üniversitedeyken iso 22000 almştm zaten ama bu tür eğitimler oteldeki gbi olmuyor dediğiniz gibi uygulamalı daha farklı. Ben otelde iso 22000 eğitimi alır gbi eğitim almak istiyorum ama böyle bi durum söz konusumu bilmiyorum tabi.. Geçen sene mezun oldum ve otelde çalışan arkadaşım yok malesef..Yeni mezun olunca iş bulmak sıkıntı bir durum oluyor... Forumda otelcilik ile ilgli deneyimleri okuyunca bana yardımı olsada açıkcası sorularıma tam bir cevap alamıyorum.. Ayrıntıya takan bir insanım ve yaptğim işten kolaylkla tatmin olamıyorum sanki hep birşeyleri eksik yapıyormuşum gibi geliyor..


    Aşçıbaşı kendisininde bazı konularda personelle ilişkisinin yumuşak oldğunu söylüyor yani yaptrım gücüm olmayabilir demek istiyor ve bu ortamdada çalışmaktan memnun olmadğını ama koşullarn bu şeklde oldğunu söylüyor Müdürlere gelince haftalık toplantılar düzenli olmuyormuş sanırım onların yüzünü görebilirsem dediğinizi uygulamaya çalışırım teşekkürler...Ayrıca bilgilerinizi paylaştğınız içinde teşekkür ederim, kolay kolay kimse tecrübe edindiği bilgileri paylaşmaz

  9. #9
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    İnsan Bilginin Cimrisi Olmamalı.. Çünkü beni yetiştiren böyle yetiştirdi..

    Hayata dair herşeye ulaşılabilcek, tanıdığım en cömert yer: www.forumfood.net

    Bunu tüm MESLEKTAŞLARIMA tavsiye ederim...

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: otelde gıda mühendisinin görevleri???

    evet alanında tecrübeli meslektaşlarımızın bu ortamda bilgilerini paylaşması biz acemiler için faydalı oluyor.. Bugün bize yarın bizden yeni mezunlara bu bilgiler aktarılacaktır eminim

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. gıda mühendisinin maaşları
    Anketler forum içinde, yazan deja-vu
    Yorum: 29
    Son Mesaj: 31-08-2014, 18:19
  2. Otelde gıda muhendisi olmak
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan walkyrie
    Yorum: 19
    Son Mesaj: 12-04-2013, 10:22
  3. Bir Gıda Mühendisinin Alması Gereken Eğitimler
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan gommes
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 30-09-2010, 11:16
  4. gıda teknisyeninin sorumlu müdür olarak görevleri
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-02-2008, 21:20
  5. gıda mühendisinin aşkı...
    Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan nagihan
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 03-03-2007, 15:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed