Sayfa 2/2 İlkİlk 12
15 sonuçtan 11 ile 15 arası
  1. #11
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    işi resmiyete dökmezseniz hayatta işi çözüme kavuşturamazsınız, mutlaka bildirin müdüre, hem de maille. sonra da sözlü olaraj. hatta toplantı isteyin, ben sezon başnda istedim herşey tıkır tıkır şimdi..
    bakın douk ürünlern kabul değerleri -18/-23C'dir. max sınırı ise -15C dir. -14C olan üğrünü almayın. çözünme başlamıştır. ayrıca bazı ürünler için esneklik göstermek sizin elinizde, sorumluluğu size ait. taze ürünlerde kabul değerleri 0/+4C'dir. eğer almanız mecburiyse (acil olabilir) şartlı kabul edin firmaya bunu bildirin, aynı durum tekrarlandığından ürünü reddedeceğinizi söyleyin, illa ki düzelticeklerdir. düzeltmeyen firmayla ilişiği kesin.
    uutmayın sorumlu sizsiniz, sizin elinizde herşey, sıkıntı yaratacak ürün varsa reddedin gitsin.

  2. #12
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Jan 09
    Yaş
    34

    Mesajları
    25
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    Depoda kullandıracağın etiketleri farklı renkte,mutfakta kullanılanları farklı renkte yapabilirsin.Bu çok işine yarar.Örneğin mutfakta etiket kontrolü yaparken depo ile mutfağınkini karştırmadan anlayabilirsin.
    Eğitimleride aylık plan yaparsın,tabii personelinin ihtiyacına göre belirlersin,ayda 4 saat mi yapacaksın 10 saat mi yapacaksın.Ben ortalama ayda 8 saatlik eğitim veriyorum.Ama bunun içinde sadece mutfak olmuyor.Barlar,servis,HK hatta yemek verilen bir miniclup olduğu için otelde burada çalışanlara bile eğitim veriyorum.

  3. #13
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    Gülşah size çoook çok teşekkür ederim..bu site iyi ki var
    Allegra size bi sorum olacak depoda kullanılan etiket derken tesellüm alanı içinmi söylüyorsunuz yoksa ara depolarda ürün işlenmeden önce ambaljalı haldeyken bulunan depolar içn de mi söylüyorsunuz (örn. koltukaltı deposu)?çünkü bu depolara ürün zaten ihtiyaç kadar taşınıyor mutfakta da mutlaka işlendikten sonrada etiketleniyor.bu arada örn. sütlü mamül dposunda bulunan ambalajı açılmamış ürünü etiketletmemem çok büyük risk teşkil edermi ?

  4. #14
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    bendeki etiket uygulaması
    Depo Mal kabulde YEŞİL ETİKET
    Bu Mal Mutkağa Girerken BEYAZ ETİKET
    Eğerki büfe dönüşümü olan ürün varsa Bunlarda KIRMIZI etiket basılır.

    Mal Kabülünde Kullanılan GİRDİ KONTROL PLANI ve HAMMADDE TANIM KARTLARI VAR.
    Girdi kontrol planında belli gruptaki ürünleri alırken nelere dikkat etmesi gerektiği yer alıyor.
    Mesela taze et: Max +7
    Şoklu et min -12 olmak zorunda...

    HAmmdde tanım kartlarında ise tüm girdileri FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİCROBİYOLOJİK özelliklerine göre sınıflandırdım.

    Ayrıca Uygunsuz ürünün kontrolüyle ilgili olarakta SERBEST BIRAKMA veya GERİ ÇEKME uygulanıyor ve depoda belli bir bölge RED ürünleriyle ilgili olarak ayrılmış durumda..

    Zaten Satın alma&depo şefi ISO 22000 GGYS ekibinde olduğu için Yönetimin gözden geçirme toplantılarında, iç denetim ve doğrulama denetimleri sırasında neler yapılması gerektiğini anlatıyorum.
    bnm çalıştığım otel:
    4 oteli ve 1 süt işletmesi olan kocaman bi group..
    www.sezergroup.com

    (siteye grecek olursan ISO 22000 belgemizide görürsün)

    Dolayısıyla tedarikçilerimiz çok sağlam..
    önce üst yönetimi bilgilendir. bırak alt kademeyle onlar ilgilensin..

  5. #15
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    merhabalar arkadaşlar yinee ben size swap testinin hy-rise olanın kullanım süresi kısa olduğuna dair duyum aldım. ayrıca ne sıklıkta kullanıyorsunuz mesela 50lik olanı ne kadar süre dayanıyor? kullananlar bilgi verirmi rica etsem herkese kolay gelsin.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 25
    Son Mesaj: 19-06-2014, 09:32
  2. Kimya mühendisi arkadaşlar buraya
    Kimya Mühendisliği forum içinde, yazan bvarol
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 13-12-2012, 19:26
  3. Otellerde gıda güvenliği
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-01-2009, 15:57
  4. Gıda İşletmelerinde Çalışanların Önemi ve Çalışan Hijyeni
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan elegance1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-08-2008, 12:51
  5. gıda sanayinde çalışan sorumlu yöneticilerin görevleri(slayt)
    Temel Kavram ve Bilgiler forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25-03-2008, 15:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed