9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 3 gönderen BLACKEAGLE-BJK
  • 1 gönderen elifyilmaz
  • 2 gönderen pisikolocikmen
  • 1 gönderen brucella

Konu: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Aug 13

    Mesajları
    14
    Konuları
    11
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    29
    Kalan
    126

    Standart Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Feb 15

    Mesajları
    25
    Konuları
    8
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Alıntı elifyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?
    talimatlar oluşturabilirsin,formlar tutabilirsin(depo sıcaklık formu gibi)
    aklıma gelenler şimdilik bunlar :/

  3. #3
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    229
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Merhabalar;
    Bahsettiğinize göre kurulmuş olan bir kalite yönetim sistemide yoktur.. Bunu düşünmüyorlarsa bile bencede bi kaç form iyi olur.
    Kullandığınız bir soğuk depo varsa bunun temizlik,skt kontrol,sıcaklık kontrolünü tutacağınız bir form iyi olur.Yine üretim ve sunum alanlarının da temizlik kontrol kayıtları olmalı.Bunun dışında tebliğleri inceleyerek özellikle istenen noktalar var mı bence bi kontrol edin.üretim alanınızda,depolarınızda Ortam nemi ve sıcaklığını da kontrol altına almak iyi olur.Kalibre edilmiş bir nem-sıcaklık ölçer koyup forma kaydederseniz ,yüksek sıcaklık ve nemden kaynaklanabilecek sorunlar varsa bunları tespit etmiş ve önlemlerinizi almış olursunuz.Onun dışında haşere kontrolü tabiiki çok önemli.Bunun için de çalışılan bir firma yoksa araştırmaya başlamanızda fayda var birde üretilen tüm ürünler için kullanılan hammaddelere ait girdi kontrol kayıtlarınızın olması gerek.şimdilik aklıma gelen bunlar ama bunları bile faaliyete geçirmeniz bayaa vaktinizi alır benim pastane tecrübem yok elbette ama ben olsam böyle yapardım

    iyi çalışmalar dilerim...
    phryne, solway ve elifyilmaz bunu beğendiler.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Aug 13

    Mesajları
    14
    Konuları
    11
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    29
    Kalan
    126

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Alıntı zulal akk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    talimatlar oluşturabilirsin,formlar tutabilirsin(depo sıcaklık formu gibi)
    aklıma gelenler şimdilik bunlar :/
    söylediğiniz dökümanları oluşturuyorum. teşekkürler

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Aug 13

    Mesajları
    14
    Konuları
    11
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    29
    Kalan
    126

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Alıntı BLACKEAGLE-BJK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar;
    Bahsettiğinize göre kurulmuş olan bir kalite yönetim sistemide yoktur.. Bunu düşünmüyorlarsa bile bencede bi kaç form iyi olur.
    Kullandığınız bir soğuk depo varsa bunun temizlik,skt kontrol,sıcaklık kontrolünü tutacağınız bir form iyi olur.Yine üretim ve sunum alanlarının da temizlik kontrol kayıtları olmalı.Bunun dışında tebliğleri inceleyerek özellikle istenen noktalar var mı bence bi kontrol edin.üretim alanınızda,depolarınızda Ortam nemi ve sıcaklığını da kontrol altına almak iyi olur.Kalibre edilmiş bir nem-sıcaklık ölçer koyup forma kaydederseniz ,yüksek sıcaklık ve nemden kaynaklanabilecek sorunlar varsa bunları tespit etmiş ve önlemlerinizi almış olursunuz.Onun dışında haşere kontrolü tabiiki çok önemli.Bunun için de çalışılan bir firma yoksa araştırmaya başlamanızda fayda var birde üretilen tüm ürünler için kullanılan hammaddelere ait girdi kontrol kayıtlarınızın olması gerek.şimdilik aklıma gelen bunlar ama bunları bile faaliyete geçirmeniz bayaa vaktinizi alır benim pastane tecrübem yok elbette ama ben olsam böyle yapardım

    iyi çalışmalar dilerim...

    kalite yönetim sistemleri malesef yok. sistem kurmayı biliyorum, daha önce kurdum. açıkçası buraya da kurmayı teklif ettim. haşereler için ilaçlama yapıllıyor. zorunlu olan şeylerin bir çoğu var lakin sistemi yok. her şey sözle ifade ediliyor. yazılı hiç bişey yok. ürün reçetelerinden başlayıp maliyet kontrolü yapmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilemiyorum.
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  6. #6
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    allah'ın hamurunda iyi kar var zaten. azcık maliyetli alıversinler malzemeyi. ben olsam ürün geliştirmeye yönelik çalışırım.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Jan 12
    Yaş
    30

    Mesajları
    10
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Alıntı elifyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?
    pastörize krema kullanıyorsanız kremayla ilgili pişirme formu tutuabilirsiniz. çünkü krema pişirme kritik kontrol noktasıdır.
    Yarı mamul olarak hazırlanan krema ve sosların raf ömürleriyle ilgili bir tablo hazırlayabilirsiniz.
    ürün listesi oluşturup ürün resimlerinin de ekleyip ürün bilgi kartı oluşturabilirsin

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Oct 15
    Yaş
    27

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    ürün reçetesi ve maliyet hesabı yapabilir
    depo sıcaklık formu hazırlayabilir
    daha önceki mikrobiyolojik,kimyasal analizleri dosyalayabilir
    ilaçlama kayıtlarını dosyalayabilirsin
    müşteri memnuniyet anketi hazırlayabilirsin
    genel temizlik ve depo temizlik için sorumlu belirleyebilir bunları temizlik formu haline getirebilirsin
    BLACKEAGLE-BJK ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  9. #9
    Yeni Üye brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Sep 07

    Mesajları
    31
    Konuları
    9
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    Öncelik olarak ürün reçeteleri ve maliyet üzerine çalışırsan hem seni hem de patronu rahatlatacak veriler elde edebilirsin.Arkasından maliyet azaltıcı tedbirler üzerinde çalışarak kalite sisteminin gerekliliğini daha net ve patronun anladığı dilden (para) anlatabilirsin.Kolay gelsin...
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 25
    Son Mesaj: 19-06-2014, 09:32
  2. Süt Sektörü Konusunda Bilgili Arkadaşlar Yardım lütfen :)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-02-2013, 18:57
  3. Arkadaşlar Beyazlatılmış Fındık Akım Şemasına İhtiyacm Var Yardım Lütfen
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan baris78
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 03-10-2012, 11:37
  4. Markette çalışan gıda mühendisi arkadaşlar var mı?
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan limonik
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 08-12-2010, 09:50
  5. Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan tuceee
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 14-05-2010, 16:47

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed