Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Herkese merhaba.Şu anda büyük çaplı pastanede çalışan mühendis arkadaşlar var mı?Benim sormak istediğim sorular varda yardımcı olabilecek olan varsa çok memnun olurum.

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Slm..
    Sorularınızı buyrun yazın...
    Pastanede çalışsın veya çalışmasın konu hakkında bilgisi olan birileri mutlaka size yardımcı olacaktır..

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    ek çok soru var
    1)imalathaneye girişlerde üretim terlikleri giyiliyor ama terliklerin değiştirildiği alan nihayetinde aynı, terliklerle ilgili nasıl bir uygulamayla çalışanları sıkmadan hijyene dikkat edebilirim?
    2) imalathane de içerisinde daha önce başka şeyler olup boşalan plastik kovaları kullanıyorlar. Bunların kullanılması doğru mu?
    3)İş yerinizde ki temizlik çalışma planınız nasıl?Ben aylık,haftalık,günlük planlar hazırladım ama çalışanlar pek uymuyolar,yapmak zor geliyor. Bunu nasıl aşabilirim?
    4)İmalathanedeki metal küvetlerde nasıl bir etiketleme yapıyorsunuz?
    5)depoya aldığınız yarı mamüllerdede aynı şekilde nasıl etiketleme yapıyorsunuz?
    6)kuru madde depolarının sıcaklık ve nem ölçümünü ne kadar sıklıkta yapıyorsunuz ve olması gereken değerler neler?
    şimdilik aklıma gelenler bunlar ama daha çok sorum var

  4. #4
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Merhaba Soru sıranıza göre cevap vereceğim.

    1. İmalat girişlerine hijyen paspasları koyarsanız sorunu aşabilirsiniz. Günlük kullanılan ayakkabılar ayrı bir poşette terlikler ayrı bir poşette elbise dolabından farklı bir mekanda muhafaza edilebilir.
    2. Kullanılan plastikler eski gıda kaplarıysa ve temizlik esnasında deterjanlı su vs. olarak kullanıyorsa bu ciddi bir sıkıntıdır işletme kapanmasına sebep olabilir. ( Bizde onu yapacak denettçi arkadaşlar yok ama )Bunların dışında ki kullanımlarda ise dışardan gıda ile temasa uygun malzemeden yapılmış plastik kaplar temin edebilirsiniz onları kullandırabilirsiniz.
    3. Çalışmanız gayet başarılı bence ama sorunu aşabilöek için işvereninizin desteğini arkanıza almanız lazım ve kararlı olduğunuzu çalışanlarınıza gösterin şartları esnetmeyin. Uyulmadığı takdirde tutanak tutun 3 tutanaktan sonra tazminatsız işten çıkartılabieceklerini söyleyin( ki bu yasal olarak mümkün).
    4.Metal küvetlerinize küçük yapışkanlı etiketler alıp ürünün adını skt bilgisini ve küvete koyuluş tarihini yazabilirsiniz.
    5. 4 numara ile aynı etiketlemeyi yapabilirsiniz.
    6. Isı nem değerlerinde ciddi dalgalanma yoksa günde 3 defa sabah öğlen akşam olarak yapabilirsiniz.
    hi_axy07 ve Busra Timur bunu beğendiler.

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Cevaplar için teşekkür ederim Alperen Bey. İlk olarak hijyen paspaslarımız var. İmalathaneye girişte terlikler değiştiriliyor terlik dolapları yaptık. hijyen paspası problemi çözüyorsa uygulamamız doğru demektir.
    plastik kovalar pastacılıkta jöle vs kapları çok oluyor o kovalar kullanılıyor. Yani onları kullanmayacağız.
    İşten çıkartma tutanak meselesinde yetki verilmesi lazım.Yetki verilmesinde sıkıntı var.
    Metal küvetler için baya bi etiket denemesi yaptım. Kimlik kaplama gibi kapladım bile etiketler sürekli kullanılabilsin diye ama çalışanlar dikkatli olmayınca o emekte boşuna gitti.Başka ne olabilir diye kafa yorduğum için sormuştum.
    nem ve sıcaklık değerleri için ideal aralık nedir peki?
    Ayrıca bazı arkadaşlar bıyıklı,bu konuda ne yapabilirim?Kesmiyorlar.

  6. #6
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    İdeal nem sıcaklık değerleri depolanan maddeye göre değişir. Ama pastane şartlarında örnek veriyorum bir un deposu için akarların ve güvelerin ideal üreme sıcaklık ve nem değerlerine bakın sizin için de max. sıcaklık ve nem değerleri o olmalıdır. Hani indikatör değer, ,indikatör mikroorganizma değerleri vardırya sizin depoladığınız ürün için risk teşkil eden haşere, bakteri v.s için üst limitleri araştırıp kendinize bu değerleri referans alabilirsiniz. Etiket içinde kırtasiyelerde satılan defter etiketlerinin sade beyaz formatından kullanmanız yeterli olacaktır. Yıprandığı zaman hemen üzerine yenisini yapıştırıp devam edebilirsiniz. Bıyık olayında sadece bıyıkların uzunluğu ile ilgili uyarılarda bulunsanız yeterli maske taktırın dicem ama sanırım o da zor olacak. Allah yardımcınız olsun.
    Busra Timur bunu beğendi.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Çok sağolun Alperen Bey.Hepimizin Allah yardımcısı olsun.
    alperen ekinci bunu beğendi.

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Apr 12
    Yaş
    30

    Mesajları
    13
    Konuları
    8
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    eo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','bende 1 hafta önce başladım pastande.aynı sorunlar bendede var.sakal ,eldiven takma(ma) ','vb','. bende nasıl çözücem bilmiyorum.')

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Daha önce söylemiştim temizlik planını aylık,haftalık,günlük hazırladım diye. Şimdi planları tekrar gözden geçiriyorum da örneğin; imalathanenin genel temizliğinin aylık yapılmasını istiyorum ama ayda 1 çalışanlara tüm duvarlar, raflar tezgahlar alt üst temizlenmesi zor geliyor. Elinde orta halli bir imalathane için temizlik planı olan varsa paylaşabilir mi?

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Pastanede çalişan gida mühendisi var mi?

    Tekrardan merhaba yeni bir soruyla karşınızdayım daha önce kurallara uylmadığı zaman tutanak tutulabilir demişti Alperen Bey. Ancak bu pek mümkün değil. Patronun vazgeçemeyeceği bir eleman. Patron içeride düzen işlesin istiyor. Benden de malumat istiyor ama şikayet makinesi gibi hissediyorum kendimi bu seferde.Patrona aksettirmeden çözmek istiyorum birazda ustadan kaynaklanan bi otorite boşluğu var.Onu kapatmak istiyorum. Kurallara uymadıkları zaman başka ne yapılabilir. Orjinal uygulamaları olan var mı?

Sayfa 1/3 123 SonSon

Benzer Konular

  1. Yurtdisi gida muhendisi- gida teknileri alimi
    Türkiye Geneli forum içinde, yazan alican
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 25-07-2013, 11:09
  2. Kayseri'de çalişan gida mühendileri
    İç Anadolu Bölgesi forum içinde, yazan ayda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-07-2011, 14:40
  3. Gida teknikeri / gida mühendisi
    Marmara Bölgesi forum içinde, yazan aysebag
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-01-2010, 13:45
  4. Yorum: 1
    Son Mesaj: 12-01-2008, 19:41
  5. GIDA KATKI MADDELERİNİN GÜVENLİ KULLANIMI İÇİN ÇALIŞAN ULUSLARARASI KURULUŞLAR
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-07-2007, 10:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed