2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen vhcg

Konu: Personel temizlik talimatları

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Jan 19
    Yaş
    25

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Personel temizlik talimatları

    Merhaba, et işletmesinde veteriner hekim olarak çalışıyorum.
    personele belirli eğitimlerin dışında sürekli görecekleri yerlere bu talimatları hazırlayıp astım
    umarım size de faydası olur...

    TEMİZLİK TALİMATLARI

    Temizlik: Gıda ile temas eden alet-ekipman ve çeşitli yüzeydeki kir ve gıda artıklarının uzaklaştırılması ve bunların mikroorganizmalar için çoğalma ortamı şekline dönüşmesinin önlenmesidir.
    Dezenfeksiyon: Temizlik aşamasından sonra ortamdaki ürüne kontaminasyon kaynağı olabilecek mikroorganizmaların tümünün öldürülmesi ya da zararlı etkeni yapmayacak en düşük düzeye indirilmesidir.

    İşletmemizde dezenfeksiyon, Proxilyt’nin %5 oranında sulandırılmasıyla yapılır.
    - Gıdaya, gıdayla temas eden yüzeylere ve/veya gıda ambalaj malzemelerine, günlük elbiselerden bulaşmaları önlemek üzere bir koruyucu giysi giyilmelidir.
    Yeterli kişisel temizlik sağlanmalıdır.
    - Eller iyice yıkanmalı ve istenmeyen bulaşmaları önlemek üzere sanite edilmelidir.
    - Gıdanın, cihazın veya diğer kapların içine düşebilecek mücevher, takı ve yüzükler çıkartılmalıdır.
    - Kullanılan eldivenler, sağlam, temiz ve sanite durumda olmalıdır. Bu şartların sağlanmasını gerektirecek sıklıkla değiştirilmelidir (birkaç saatte bir). Eldivenler geçirgen olmayan malzemeden yapılmalıdır.
    - Saç, sakal korumaları, bantları ve örtüleri, uygun olduğu durumlarda, etkin bir şekilde kullanılmalıdır. (bone, maske, eldiven)
    - Günlük giysiler ve diğer eşyalar, gıdaların bulunduğu, üretildiği veya makine ve ekipmanların yıkandığı bölgelerde bulundurulmamalıdır.
    - Yemek yeme, sakız çiğneme, içecek içme, sigara içme gibi işlemler, gıdaların üretildiği, bulunduğu veya makine ve ekipmanların yıkandığı bölgelerin dışında yapılmalıdır.
    - Gıdalara, gıdayla temas eden yüzeylere ya da gıda ambalaj malzemelerine mikrobiyal ya da yabancı madde bulaşmalarını önleyecek diğer önlemler alınmalıdır. Yabancı maddeler ter, saç, kozmetik, tütün, kimyasal, deriye uygulanan ilaç olabileceği gibi bunlarla da sınırlı değildir.
    .
    .


    Ekli Dosya(lar):

    Ekli dosya 1


    Kredi Kazanabilmek İçin Paylaştığınız Dökümanlarda:

    • - Gıda sektörüne yönelik içerik olması,
    • - Yazımsal içerik olması (doc, pdf, ppt vs..),
    • - Telif hakkı içermemesi,
    • - Bir-iki sayfalık genel bilgi içeren veri olmaması,
    nitelikleri aranmaktadır. Aksi durumlarda döküman eklenti yapılmaz ve link olarak konuya eklenir.

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (05-02-2019 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir.
    BLACKEAGLE-BJK ve ugurucar7618 bunu beğendiler.

  2. #2
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: Personel temizlik talimatları

    TEşekkürler ,
    en kısa zamanda onaylanmasını temenni ederim
    "Gökyüzü KARTALındır!"

Benzer Konular

  1. Stewarding temizlik talimatları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan alpertutar
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 30-05-2012, 12:43
  2. güvenlik talimatları
    ISO 9001 forum içinde, yazan gamzemehmet
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-06-2009, 15:40
  3. iş güvenliği talimatları
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan karagüzel
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 07-05-2008, 10:31
  4. iş güvenliği talimatları
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan karagüzel
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-05-2008, 10:15
  5. personel bilgi formu ve personel dosyanızda bulunması gerekenler
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan ihsancan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-04-2008, 08:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed