5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Yeni Üye alican52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Mar 13

    Mesajları
    23
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    21
    Kalan
    184

    Exclamation Pestil-- yapi bozukluğu (çatlama)

    İyi günler. Hurma pestili yapımında, yaş trabzon hurmasından yaptığımız fındıklı pestillerde yapıda sorun yaşamazken, kurutulmuş hurmalardan yaptığımız pestillerin yapısında çatlama görülmüştür. Bu çatlamayı nasıl önleyebiliriz ayrıca bunun nedeni nedir. Şimdiden teşekkürler

  2. #2
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: Pestil-- yapi bozukluğu (çatlama)

    Alican Bey Selamlar,

    Özet proses ve kullandığınız hammaddeleri isim olarak belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım inşaAllah

  3. #3
    Yeni Üye alican52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Mar 13

    Mesajları
    23
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    21
    Kalan
    184

    Standart Cevap: Pestil-- yapi bozukluğu (çatlama)

    Ayıklama

    Yıkama

    Sap ayırma/çekirdek çıkartma

    Ön Isıtma

    Sıkma ve Durultma

    Koyulaştırma

    Yayma ve kurutma

    Katlama ve kesme

  4. #4
    Yeni Üye alican52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Mar 13

    Mesajları
    23
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    21
    Kalan
    184

    Standart Cevap: Pestil-- yapi bozukluğu (çatlama)

    Kullanılan hammaddeler: un, su, nişasta, pekmez, şeker, fındık

  5. #5
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: Pestil-- yapi bozukluğu (çatlama)

    Merhaba,

    Un miktarının fazla olması-Su kaldırma kapasitesi fazla olan un kullanılması
    Fazla ve direkt güneşte kurutma
    Kalın serme

    Kurutulmuş hurmada sorun oluyorsa sanırım yeterli su kullanılmamakta

    Kolay gelsin

Benzer Konular

  1. Pestil Üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan d-b-b21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-07-2014, 22:51
  2. pestil imalatı
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan arzu
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 16-03-2010, 11:12
  3. Peynirde yapı bozukluğu ve şişme
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan skywide
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-02-2010, 09:51
  4. Katkı Maddeli Gıdalar Davranış Bozukluğu Yapıyor!!!
    Güncel Haberler forum içinde, yazan mataaimasho
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-02-2008, 11:19
  5. Panik bozukluğu nedir?
    SAĞLIK forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-12-2007, 19:11

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed