8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 1 gönderen yusufcukur
  • 3 gönderen sahdarms
  • 1 gönderen jassejasse
  • 1 gönderen ertugay
  • 1 gönderen yusufcukur

Konu: pişirmeye dayanıklı çikolata

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Feb 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart pişirmeye dayanıklı çikolata

    arkadaşlar,

    Bake stable compound dediğimiz çikolatalar konusunda bir araştırmam ve sorularım var.bu konuda bilgisi olanlar var mıdır?biraz acil..
    Konu jassejasse tarafından (25-03-2013 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışalım.Hayırlı işler dilerim.
    jassejasse bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Feb 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    yusuf bey piyasada ısıya dayanıklı çikolata olarak geçiyor.yani örneğin bir muffin üzerine ufak damla drop çikolata parçaları attığınızda fırına girip piştiğinde bu çikolatalar 200 C e kadar erimeden kalabiliyorlar.daha çok avrupa ülkelerinde kullanılıyor fakat bunun tam olarak nasıl gerçekleştiği ve teknolojisiyle ilgili bilgiye ihtiyacım var.

  4. #4
    Yeni Üye sahdarms - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Oct 07

    Mesajları
    60
    Konuları
    18
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    8
    Kalan
    647

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    keklerde kullanılan damla çikolatalar -18 derecelrde şoklandıktan sonra kullanılmaktadır. muffin kekler de kullanılan bu dropların maruz kaldığı sıcaklık derecesi doğrudan 200 derece olmamaktadır.bu nedenle erimeden kalmaktadır.
    yusufcukur, ertugay ve jassejasse bunu beğendiler.

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Feb 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    Alıntı sahdarms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keklerde kullanılan damla çikolatalar -18 derecelrde şoklandıktan sonra kullanılmaktadır. muffin kekler de kullanılan bu dropların maruz kaldığı sıcaklık derecesi doğrudan 200 derece olmamaktadır.bu nedenle erimeden kalmaktadır.
    biraz daha açar mısınız?muffin üzerine konan dropların farklı bir üretim tekniği yok mu?çünkü böyle bieşyin var oldugunu biliyorum ama ne şekilde ve tam olarak nasıl olduguna ihtiyacım var..
    sahdarms bunu beğendi.

  6. #6
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    çikoltanın vucut sıcaklığında erimesi gerekir yani dropu elinize alıp beklettiğinizde eriyecek. katı kalıyorsa onun sindirimide zor olur. sahdarms söyldikleri çok mantıklı. bu arada yusuf beyin deneyimlerinde yararlanmak isteriz.
    jassejasse bunu beğendi.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

  7. #7
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    Arkadaşlar drop konusunda fazla bir yorum yapamamaktayım.Kullanılan drop tamamı ile çikolata mı yoksa farklı bitkisel yağ ve emülgatörler ile desteklenmiş mi ? Ancak ısıya dayanımlı kremalarda yanma olmaması ve kurumaması için özel yağ karışımları ve emülgatörler kullanılabilmektedir.Bu sayede pişirme sürecinde yanma ve buna bağlı kremada kuruma olmamaktadır.Murat Bey in bahsettiği soğutma ve uygulaması bilinen bir uygılama.Farklı bir bilgiye ulaşırsam paylaşacağım.İyi çalışmalar
    jassejasse bunu beğendi.

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Feb 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: pişirmeye dayanıklı çikolata

    yardımlarınız için teşekkür ederim

Benzer Konular

  1. Karboksimetilselüloz ile Ayranın Dayanıklı Hale Getirilmesi Üzerine Araştırmalar
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-03-2012, 19:35
  2. Sebzeleri Pişirmeye Hazırlama
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-03-2011, 18:36
  3. Kuraklığa karşı dayanıklı tarım ürünleri
    Güncel Haberler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-03-2008, 14:26
  4. Kuraklığa Karşı Dayanıklı Buğday
    Güncel Haberler forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-10-2007, 13:21
  5. 2 yıl dayanıklı ekmek,TÜBİTAK
    Güncel Haberler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 11-06-2007, 07:18

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed