10 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç13Beğeni
  • 1 gönderen phryne
  • 2 gönderen phryne
  • 3 gönderen solway
  • 1 gönderen phryne
  • 1 gönderen yusufcukur
  • 1 gönderen
  • 2 gönderen yusufcukur
  • 1 gönderen phryne
  • 1 gönderen solway

Konu: pişmiş patateste kararma

  1. #1
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart pişmiş patateste kararma

    Selamlar...

    böreğin içine pişmiş patates koyup tekrar pişiriyoruz.
    bugün pişmiş böreğin içindeki pişmiş patates kararmıştı.

    pişen patatesin karardığını ilk kez görüyorum...

    var mı bir fikri olan, daha evvel başına böyle bir şey gelen...
    =)

  2. #2
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    madem fikri olan yok, ben kendi sürecimizi anlatayım bari =)
    belki benzer sorun yaşayan birine derman olur...

    defalarca denememize rağmen aynı sıkıntı devam etti. mor patatesle tanıştık baya baya, kesinlikle lezzet ve kokuda sıkıntı olmamasına rağmen görsel olarak satış değeri olmayan nur topu gibi böreklerimiz oldu.

    patatesi soyulmuş ve vakumlu ambalajda alıyorduk. bugün yapılan üretimi anam babam usulü kabuklu patatesle deniyoruz. aklımıza gelen tek şey patatesin donmuş olabileceği oldu.
    zira herhangi bir kontaminasyon olma ihtimaline karşı defalarca deneme yaptık ve hep aynı sonucu aldık.

    bakalım umutluyum kabuklu patatesle sıkıntımız çözülecek inşallah...
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  3. #3
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    son durum;

    kabuklu patatesle henüz sıkıntı yaşamadık (maşallah diyeyim de nazarım değmesin =))
    tedarikçi de herhangi bir açıklama yapamıyor tabi ki...

    işin daha da garip tarafı; süreçte oldu....
    patatesi haşlıyor, rendeliyor ve böreğe koyup dolapta dinlendiriyoruz. buraya kadar en ufak bir sıkıntı yok patateste.
    pişirmeden evvel böreği tekrar kontrol ediyoruz, patates sapsarı. fırından çıkıyor; mor... hala akıl sır erdirebilmiş değiliz, nerede hata var.
    hi_axy07 ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

  4. #4
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    piren yiğen, patatesi sanayi tipi almasanız olmuyor mu.. bir şeye daldırıp çıkarıyodur patatesi onlar raf ömrü uzun olsun diye. git pazardan al yap 1 kilo deneme.bir tepsi de bana yollamayı unutma.
    mikrobiyolojide sıkıntı olacağını sanmam.varsa şüphen gönder bakayım.
    phryne, hi_axy07 ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

  5. #5
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    valla onu da düşündüm, ama pek tabi ki tedarikçi herhangi birşeyi kabul etmiyor.
    şimdilik kabuklu patateste sıkıntı çıkmadı, çok şükür.
    soyarak devam ediyoruz. yarına da dinlenen börekler sağ salim pişerse bu macerayı da bitirmiş sayılabilirim.

    o değil de, hiç bir çalıştığım yerde bu kadar kitlenmemiştim...

    sana tepsi yollarımda, Allah muhafaza, korkuyorum =)


    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    piren yiğen, patatesi sanayi tipi almasanız olmuyor mu.. bir şeye daldırıp çıkarıyodur patatesi onlar raf ömrü uzun olsun diye. git pazardan al yap 1 kilo deneme.bir tepsi de bana yollamayı unutma.
    mikrobiyolojide sıkıntı olacağını sanmam.varsa şüphen gönder bakayım.
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  6. #6
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    Merhaba 'Bereli Patates zararlı mı?' diye Google da çıkan ilk sayfayı inceleyebilirsiniz.Kopyalamak istedim fakat kopyalttırmadı malum burada yazı yazmak oldukça zor)

    Kolay gelsin
    phryne bunu beğendi.

  7. #7
    Genel Müdür
    Üyelik tarihi
    17 Jun 14

    Mesajları
    273
    Konuları
    4
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    0
    Kalan
    10

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    Alıntı yusufcukur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba 'Bereli Patates zararlı mı?' diye Google da çıkan ilk sayfayı inceleyebilirsiniz.Kopyalamak istedim fakat kopyalttırmadı malum burada yazı yazmak oldukça zor)

    Kolay gelsin
    Yusuf Bey, kopyalayamadığınız sayfa bu mudur?

    Bereli Patates Zararlı mı >> beslenme


    Bereli Patates Zararlı mı?

    Patates önemli bir temel ürün bulunmaktadır . Bunlar karmaşık karbonhidrat ve herhangi bir diyet için besleyici bir ek zengindir . Patates derileri çok hassas ve hasat ve ihracat tüm aşamalarında morarma duyarlıdır . Bereli patates ya da basit yüzey lekeleri ya da daha büyük bir göstergesi olabilir . Bir patates yemek hazırlamadan önce tüketim için uygun olup olmadığını tespit etmek içinyumru kısa bir görsel muayene yapmak . Bucilt üzerinde herhangi bir kusur varsa yüzey lekeleri ve Minör Lahanası

    belirlemek için patates kontrol edin . Kolayca bir soyucu veya bıçakucu ile çıkarılır Basit morluklar genellikle zararsızdır . Acı bir tadı önlemek için yemek hazırlama esnasında bu alanlarda çıkarın. Uzunca bir süre oturma yapılmış patates onların deriyüzeyinde "gözleri " gelişebilir . Bu küçük filizleri ya da Divots da gıda hazırlama sırasındaderi çıkarılmalıdır .

    BlackSpot Çürükler

    BlackSpot morluklar meydana geldiğinde sıcak , kuru toprak koşullarında tutulur patates hasat veya ihracat sırasında kabaca işlenir . Hasarlı dokupatatesiniç eti üzerinde koyu gri ya da siyah bir nokta olarak görülebilir . BlackSpot çürükler cilt üzerinde görünmez , fakat patates soyulmuş sonra ancak saptanabilir. Morarma Erken - evre kara nokta hazırlanması sırasında kesilebilir . Geç evre kara nokta morluklar ile patates atılmalıdır .

    Yeşil Noktalar

    patatesinyüzeyinde yeşil noktalar gerçekte geliştirdi klorofil vardır ışığa karşı aşırı maruz kalma sonucuyumru . Işığaaşırı maruz kalma Solanine denilen patates bulunan doğal bir toksin tetikler . Solaninpatates mantar ve zararlılara karşı korumak için kullandığı bir toksin. Serin , loş bir yerde spuds depolayarak patates yeşil noktalar kaçının. Bir kişi Solanine zehirlenmesi acı bu yeşil noktalar çok büyük miktarda yemek zorunda olsa da , her zamantoksinacı tadı önlemek için uzaknoktalar kesmek için tavsiye edilir .

    Fusarium kuru rot

    buruş buruş , kahverengi ya da genellikle kuru veyumruiç eti yoluyla çalıştırmak patates siyah noktalar yaralanma veya aşırı morarma bir sonucu olarak gelişebilir . Kuru çürüklüğü geliştirmiştir olmadığını belirlemek içinpatates içindekideri ve iç boşluğun üzerinde gözle görülür karanlık çökmüş alanlar arayın . Fusarium kuru çürüklüğü muzdarip Patates trikotesenler toksinler yüksek olan ve çok tehlikelidir. Kuru çürümüş patates diğer tüm yenilebilir ayrılır ve atılmalıdır .
    phryne bunu beğendi.

  8. #8
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    Teşekkür ederim Çiğdem Hanım,

    Budur evet.Kolaylıklar dilerim,
    phryne ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  9. #9
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    Yusuf Bey,

    teşekkür ederim...

    garip olan durum ilk haşlamada herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor olmasına rağmen fırına girdikten sonra renk dönmesi...
    üstelik haşladığımız patatesi rendeliyoruz ve iç kısımda da herhangi bir sıkıntı görülmüyor, baya baya günlerce loto oynar gibi börek pişirdik =)
    lezzet zaten sıkıntısız.

    anam babam usulü kabuklu patates kullanarak şimdilik durumu aştık.

    ikmalci firmamızın mühendisi ile de irtibat halindeyiz, o da henüz mantıklı bir açıklama bulamadı =)


    Alıntı yusufcukur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba 'Bereli Patates zararlı mı?' diye Google da çıkan ilk sayfayı inceleyebilirsiniz.Kopyalamak istedim fakat kopyalttırmadı malum burada yazı yazmak oldukça zor)

    Kolay gelsin
    yusufcukur bunu beğendi.

  10. #10
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: pişmiş patateste kararma

    ben aynı börekten yedım Eskişehir de misafirlikte ama ayıp olur diye sormadım kuzene.dondurucudandı.kendı yapmış.hazır değil
    phryne bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. Sucukta renk deĞİŞİmİ ve kararma yardim !!!!!
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan thisrock35
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 14-02-2018, 09:22
  2. pişmiş şarap günahmı?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan hi_axy07
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 01-09-2009, 19:51
  3. pişmiş et
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan apokalipse
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24-02-2009, 12:11
  4. patateste dengeli gübreleme
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan aydın_bas
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-12-2008, 22:24
  5. pişmiş makarna ve pirinçte Retrogradasyon
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan ibrahimmuhsin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-04-2008, 08:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed