9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen hedjaz

Konu: Probiyotik ve Prebiyotikler

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jun 07

    Mesajları
    84
    Konuları
    12
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Probiyotik ve Prebiyotikler

    Probiyotik, Yunanca ‘da “yaşam için” anlamına gelen ve uzun yıllardan beri çeşitli şekillerde kullanılan bir kelimedir. 1965 yılında ilk defa Lilly ve Stillwell tarafından “bir mikroorganizma tarafından salgılanan ve diğer mikroorganizmaların gelişimini stimule eden maddeler” i tanımlamak için kullanılmıştır ve böylece “antibiyotik” terimi ile çelişmiştir. Tanımın genel iddiası yüzünden probiyotik terimi sonradan diğer subjelere uygulanmış ve daha genel bir anlam kazanmıştır. 1971’de Sperti, terimi “mikrobiyal gelişmeyi stimule eden doku ekstraktları” olarak değiştirmiştir. Parker, probiyotik terimini ilk kez bugünkü anlamıyla kullanmıştır. Probiyotikleri, “bağırsağın mikrobiyal dengesine katkıda bulunan organizmalar ve maddeler” olarak tanımlamıştır. Parker’in probiyotik tanımındaki “maddeler” kelimesi antibiyotikleri kapsayan geniş bir çağrışımla akılda tutulmuştur.

    1.0. Giriş 1
    1.1. Probiyotik, Prebiyotik ve Simbiyotiğin Tanımı 1
    1.2. Probiyotik Mikroorganizmaların Taksonomisi, Morfolojisi, Seçimi, Üretimi ve Etki Mekanizması 3
    1.3. Probiyotik Olarak Kullanılan Mikroorganizmalar ve Prebiyotikler 8
    1.4. Probiyotiklerin Starter Bakterilerle Ortak Kullanımı 15
    1.5. Probiyotiklerin Güvenilirliği 15
    2. Probiyotik Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdalara Uygulanışı 17
    2.1. KORUYUCU PROBİYOTİK GIDA OLARAK YOĞURT 20
    2.2. PROBİYOTİK MİKROORGANİZMALARIN SUCUK ÜRETİMİNDE UYGULANIŞI 20
    2.3. LB. ACİDOPHİLUS KULLANILARAK ÜRETİLEN SÜT ÜRÜNLERİ 22
    2.3.1. Lb. Acidophilus Kullanılarak Fermente Edilmiş Sütler 22
    2.3.1.1. Acidophilus’lu süt 22
    2.3.1.2. Biolact 24
    2.3.1.3. Moskovskli içeceği 24
    2.3.1.4. Acidophilus paste 24
    2.3.1.5. Tatlı acidophilus’lu süt 25
    2.3.2. Lb. Acidophilus Ve Yoğurt Bakterisiyle Fermente Edilmiş Sütler 25
    2.3.2.1. Bioyoğurt 25
    2.3.2.2. Aco–yoğurt 27
    2.3.2.3. Acidophilus yoğurt 27
    2.3.2.4. Acidophilus bifidus yoğurt 27
    2.3.3. Lb. Acidophilus Ve Mezofilik Laktokok İle Fermente Edilmiş Sütler 28
    2.3.3.1. Acidophiluslu ekşi süt 28
    2.3.3.2. Acidophilus – maya – yağsız süt içeceği 28
    2.3.3.3. Beltskii 28
    2.3.3.4. Acidophiluslu kültürlenmiş süt 28
    2.3.4. Bira Mayası ile Beraber Lb. acidophilus ve diğer Laktik Asit Bakterileri Kullanılarak Fermente Edilmiş Sütler 29
    2.3.4.1. Acidophilin 29
    2.3.4.2. Acidophilus maya süt içeceği 29
    2.3.4.3. Prokhlada 29
    2.3.5. Lb. acidophilus ve Bifidobakterium Kullanılarak Fermente Edilmiş Sütler 30
    2.3.5.1. Diphilus süt 30
    2.3.5.2. Malukta, malysh 30
    2.3.5.3. Destkaya 30
    2.3.5.4. Bebekler için Kültürlenmiş Krema 30
    2.3.5.5. Acidophilus yoğurt dondurması 31
    2.3.6. Diğer Ürünler 31
    2.4. BİFİDOBAKTERLERLE YAPILAN SÜT ÜRÜNLERİ 31
    2.4.1. Bifidobakterleri İçeren Bebek Mamaları 32
    2.4.1.1. Lactana – B 32
    2.4.1.2. Femilact 32
    2.4.1.3. Bifiline 32
    2.4.2. Bifidobakterileri İçeren Fermente Süt Ürünleri 33
    2.4.2.1. Bifiduslu süt 33
    2.4.2.2. Yunan yoğurdu 34
    2.4.2.3. Bifidus - acidophilus süt 34
    2.4.2.4. Biomild 34
    2.4.2.5. Bifidus yoğurt 35
    2.4.2.6. Cultura AB 35
    2.4.2.7. Bifilack 35
    2.4.2.8. Biogarde 36
    2.4.2.9. Biogarde dondurma 36
    2.4.2.10. Bifighurt 36
    2.4.2.11. Biokys 37
    2.4.2.12. Proghurt 37
    2.4.2.13. Mil – Mil 37
    2.5. FARMAKOLOJİK ÜRÜNLER 38
    2.5.1. Bifidobakterlerden Elde Edilen Farmakolojik Ürünler 38
    2.5.2. Lb.acidophilus Kullanılarak Elde Edilen Farmakolojik Ürünler 38
    2.6. TAHIL ORJİNLİ PROBİYOTİK GIDALAR 39
    3. PROBİYOTİK MİKROORGANİZMALARIN TERAPÖTİK ETKİLERİ 40
    3.1. BAĞIRSAK SİSTEMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ 40
    3.2. MİDE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ 42
    3.3. LAKTOZ İNTOLERANS ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ 44
    3.4. ANTİBİYOTİK ÜZERİNE ETKİSİ 46
    3.5. KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ 46
    3.6. ANTİKANSEROJENİK ETKİSİ 49
    3.7. ANTİMİKROBİYAL ETKİSİ 51
    3.8. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE ETKİSİ 53
    3.9. DİYETİK ETKİSİ 54
    3.10. PROTEİN METABOLİZMASINI İYİLEŞTİRME ETKİSİ 55
    3.11. VİTAMİN METABOLİZMASINI İYİLEŞTİRME ETKİSİ 55
    3.12. BÖBREK RAHATSIZLIKLARINI İYİLEŞTİRME ETKİSİ 56
    3.13. KARACİĞER RAHATSIZLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ 57
    3.14. KALP RAHATSIZLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ 57
    3.15. ZEHİRLENME ÜZERİNE ETKİSİ 58
    3.16. İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU ÜZERİNE ETKİSİ 58
    3.17. KALSİYUM EMİLİMİ ÜZERİNE ETKİSİ 58
    3.18. ÖMRÜN UZAMASI ÜZERİNE ETKİSİ 59
    3.19. RADYOAKTİVİTE ZARARI ÜZERİNE OLUMLU ETKİSİ 60
    3.20. DERİ ÜZERİNE OLUMLU ETKİSİ 60


    Dosya Türü : doc
    Dosya Türü : ppt
    Dosya Türü : exe (video)

    Şifre :www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 4,77 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 272 Kez
    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Feb 07

    Mesajları
    2724
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763

    Standart --->: Probiyotik ve Prebiyotikler

    elinde bulunan varsa yenileyebilir mi

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jun 07

    Mesajları
    84
    Konuları
    12
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart --->: Probiyotik ve Prebiyotikler

    buyrun...

    Dosya ilk mesajda eklenti haline getirilmiştir.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 Nov 08

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    çok teşekkürler

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Oct 13
    Yaş
    27

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    şifreyi yazıyorum açmıyor.yardımcı olabilir misiniz?

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23 Oct 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    elınde guncel olan varsa ve paylasırsa cok sevınırım,sımdıden tesekkurler..

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09 Nov 12

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    2
    Kalan
    3

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    bu dosyayı nasıl ındırebılırıım acaba lütfen yardımcı olurmusunuz

  8. #8
    Genel Müdür
    Üyelik tarihi
    17 Jun 14

    Mesajları
    273
    Konuları
    4
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    0
    Kalan
    10

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    Alıntı emel12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu dosyayı nasıl ındırebılırıım acaba lütfen yardımcı olurmusunuz
    Dosyada bir problem yok, ancak krediniz kalmamış. Dosya paylaşımında bulunarak kredi kazanabilirsiniz ve bu dosyayı indirebilirsiniz.

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Aug 13

    Mesajları
    20
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Probiyotik ve Prebiyotikler

    Teşekkürler

Benzer Konular

  1. Probiyotik
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan zeyenp
    Yorum: 16
    Son Mesaj: 15-12-2010, 22:51
  2. Probiyotik Fermente Süt Ürünleri ve Prebiyotikler
    Tezler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 12-02-2009, 22:05
  3. Prebiyotikler
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ayhanb53
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-03-2008, 22:14
  4. Prebiyotikler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-03-2008, 00:01
  5. Pro-Prebiyotikler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan selcukkumcu
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 26-05-2007, 21:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed