6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 1 gönderen tstk
  • 2 gönderen
  • 1 gönderen tstk
  • 1 gönderen

Konu: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    Merhabalar.Unlu mamüller ve pastacılık sektöründe çalışıyorum.Ürünlerimizde raf ömrü tayini yapmak istiyorum.Laboratuvarım var.İzlemem gereken yol nedir?Çeşit çeşit pasta,kurabiye var hepsi için ayrı ayrı mı yapmalıyım?
    jassejasse bunu beğendi.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Sep 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    62
    Konuları
    21
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    211
    Harcanan
    15
    Kalan
    196

    Standart Cevap: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    Alıntı tstk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.Unlu mamüller ve pastacılık sektöründe çalışıyorum.Ürünlerimizde raf ömrü tayini yapmak istiyorum.Laboratuvarım var.İzlemem gereken yol nedir?Çeşit çeşit pasta,kurabiye var hepsi için ayrı ayrı mı yapmalıyım?
    vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ','Merhaba far ömrü süreci mikrobiyobıyolojik,kimyasal, fiziksel ve duyusal özellikler olarak ele almanız gereken bir konu mikrobiyolojik olarak tebliği incelemeniz gerekiyor örneğin biz tüketime hazır pizza ve benzeri ürün kategrsndyz ve tebliğ diyor ki ürününde e.coli b.cereus salmonella stafilocacal belirtilen limitlerin üzerinde olmyacak sizde kendi ürün gurubunuzu tgk mikrb. krıterler yönetmeliğinden bulup neler istediğini tespit edin birde kodekste yazmayan ama sizin için raf ömrü üzerinde etkili olan mıkroorgnzmalarada bakmanız gerekecek ben küf ve toplam canlı da baktryrm. diyelim hedef raf ömrünüz 20 gün 20 gün boyunca ürünün bulunması gereken şartlar altında depolayın (+4 c veya - 18 c kuru nemli ','vb',') 20 gün sonunda üründe gözle görülür herhangi bir sorun yoksa küflenme kokuşma renk bozukluğu tad vb ürünü her 5 günde bir mikrobiyolojik olarak yukarıda belirttiğim kriterlere göre inceleyin negatif sonuç aldığınız gün mikrobıyel anlamda ürünün raf ömrünü tamamladığını gösterir. kimyasal analizler ürünüzle ilgili yine asitlik ph gibi kavramlar ürününüz de tanımlanmışsa ve sizin için önemli parametreler ise bunlarında analizini periyot halinde yapın ve tanımladığınız değerlerin üzerine çıktığı an ürün kimyasal anlamda raf ömrünü tamalamış demektir. duyusal ve fiziksel olarak görünüm ve tad belirleyici olacaktır yine belirli periyotlarla tad koku tekstür vb kontrollerinizi yapıp bır önceki günün verileri ile kıyaslayın negatife düştüğünüz gün ürünün duyusal raf ömrü tamamlanmış biz map ambalajlı ürün yapıyoruz yaptığımız raf ömrü çalışmalarında mikrobıyolojık olrak 65 günü görebiliyorum ama 65 günün sonunda üründe mikrobiyel üreme olmasa bile nem kaybı olup ürün duyusal olarak kendıne bırakmaktadır.. nacizane tavsiyem bir plan yapın ve o plan dahilinde hareket edin. labartvrları arayıp ürününüzden bahsedin raf ömrü analizi için fiyat teklifi isteyin detaylı fıyat teklifinde yapacakları işlemleri anlatacaklardır buda size yol gösterir.. umarım nedemek şistediğimi anlatabilmişimdir ')
    Ümit ÖZTEK ve jassejasse bunu beğendiler.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    Cevap için teşekkür ederim.işletmede mikrobiyoloji laboratuvarım var.Analizleri kendim yapıyorum.Örneğin yaş pasta analizi yapacağım.Bunun için tek bir pasta almam kafi midir?Yani bir pasta aldım 1.gün analiz yaptım,2.gün için aynı gün üretilen aynı çeşit başka bir pastadan mı yapmalıyım yoksa 1.gün ki pastadan devam mı etmeliyim analizi yapmaya?Ürün çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için bu noktada kafam karıştı biraz.Yoksa mikrobiyolojika analizleri yapıyorum zaten.
    jassejasse bunu beğendi.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Sep 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    62
    Konuları
    21
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    211
    Harcanan
    15
    Kalan
    196

    Standart Cevap: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    Alıntı tstk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevap için teşekkür ederim.işletmede mikrobiyoloji laboratuvarım var.Analizleri kendim yapıyorum.Örneğin yaş pasta analizi yapacağım.Bunun için tek bir pasta almam kafi midir?Yani bir pasta aldım 1.gün analiz yaptım,2.gün için aynı gün üretilen aynı çeşit başka bir pastadan mı yapmalıyım yoksa 1.gün ki pastadan devam mı etmeliyim analizi yapmaya?Ürün çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için bu noktada kafam karıştı biraz.Yoksa mikrobiyolojika analizleri yapıyorum zaten.
    aynı gün üretilen aynı çeşit pastadan devam etmeniz gerekiyor.

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    teşekkür ederim.o zaman tahmini verdiğim süreden iki üç ürün fazla alayım hergün birinin analizini yapayım.Peki uzun raf ömürlü ürünlerde nasıl yapılacak.Aynı üründen okadar fazla almak her işletme için mümkün olmayabilir.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Sep 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    62
    Konuları
    21
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    211
    Harcanan
    15
    Kalan
    196

    Standart Cevap: RAF ÖMRÜNÜN TESPİTi?

    Alıntı tstk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim.o zaman tahmini verdiğim süreden iki üç ürün fazla alayım hergün birinin analizini yapayım.Peki uzun raf ömürlü ürünlerde nasıl yapılacak.Aynı üründen okadar fazla almak her işletme için mümkün olmayabilir.
    uzun ömürlü ürünler genelde ambalajlı oldukları için her gün değilde haftalık periyotlarla bakılıyor mesela biz 90 gün raf ömrü veriyoruz ürettiğimiz ambalajlı ürüne, raf ömrü çalışması yaptığımız dönem her hafta bakılmak üzere numuneler göndermiştik. ayrıca hızlı yaşlandırma tekniklerde var
    tstk bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-07-2013, 16:47
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-10-2012, 17:25
  3. Gıdalarda Raf Ömrünün Belirlenmesi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan naneliseker
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-05-2012, 12:03
  4. Paketlenmiş Taze Sebzelerin Bazi Mikrobiyolojik Özellikleri Ve Raf Ömrünün Belirlenme
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 18-10-2008, 07:42
  5. Çilek Üretiminde İrradyasyonla Raf Ömrünün Arttırılması
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan sssensei
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 16-03-2007, 08:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed