6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 2 gönderen alperen ekinci
  • 3 gönderen memoli3243
  • 2 gönderen alperen ekinci

Konu: restoran mutfağı yardım

  1. #1
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart restoran mutfağı yardım

    Merhaba arkadaşlar;
    Restoran konusunda yeterli bilgiye sahip değilim, yeni açılan bir otelin lobisinde farklı bir işletmeciye devredilmiş restoranın ve mutfağının denetlenmesi hangi kriterlere göre yapılıyor?
    Cateringde olduğu gibi gene ilçe tarım mı denetlemeye geliyor? Kullandıkları kontrol listesi nedir?

    Sistem ister istemez cateringden çok çok farklı oluyormuş. Bir kere mutfak metrekaresi fazla ufak, sunumda kullanılan tabaklar camlar var.

    Neye göre yapılacağını hiç bilemedim =(

  2. #2
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: restoran mutfağı yardım

    Merhaba,
    Ülkemizde su hariç tüm gıda imalatlarına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetime gider. Eğer bahsi geçen yer kendine ait bir ruhsat, vergi levhası bulunduruyorsa bağlı olduğunuz ilçe müdürlüğünden işletme belgesi alınması lazım. Sizin kendi kendinizi denetleyebilmeniz içinde tavsiyem mutfak ve satış alanı için basit bir haccp planı hazırlayın ve çıkan kriterlere göre bir chek-list oluşturun.
    phryne ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  3. #3
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: restoran mutfağı yardım

    Cok tesekkurler alperen ekinci.
    Ruhsatlar falan halledildi bildigim kadariyla.

    Cateringde ilce tarimdan denetime geldiklerinde kullandiklari check list ile mi burayi denetlerler?
    Ayni kriterler soz konusu olamiyor ama.
    Ya da duzenli yapilmasi gereken analizler burada da gecerli mi?

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jun 11
    Yaş
    34

    Mesajları
    12
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: restoran mutfağı yardım

    merhabalar.
    haccp planı ve günlük çıkan yemeklarin kaydını oluşturun .temizlik planı her bölüm için olsun. ve kısa cümlelerle talimatlar bulunmalı. bende bi kanu sektöründe gıda muhendisiyim . yemekhanede..
    phryne, alperen ekinci ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  5. #5
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: restoran mutfağı yardım

    eo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','Genel olarak bakılan maddeler var aklıma gelenler; mekanik havalandırma var mı, depo alanıyla üretim alanı ayrılmışmı, boya badana durumu, dışarıdan gelen kişi direkt üretim alanına mı giriyor, tuvaletler üretimemi açılıyor, haccp planı, işletme zemin ve yüzeyleri uygunmu ','vb','. maddeler. Açılıştan sonra rutin ilaçlama kayıtları, sıcaklık-nem takipleri gibi unsurlara da dikkat ederler. Bir de hijyen eğitimi diye saçma birşey çıkarttılar personellerinize almanız yasal olarak faydalı olacaktır.')
    phryne ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  6. #6
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: restoran mutfağı yardım

    hayırlı ossun bakam;P

Benzer Konular

  1. Catering - Restoran Projesi 2008
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 19-10-2012, 11:53
  2. Restoran İşletmeciliği
    e-Kitaplar forum içinde, yazan captainteknik
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-09-2012, 18:15
  3. Restoran Ön koŞul programi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan alpbey
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30-04-2012, 11:19
  4. Iso 22000 Tüm Dökümantasyon (restoran)
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan klemenjero
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-07-2010, 09:12
  5. Restoran açılış Kapanış Check listesi oteller için
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan akdenizgezgini
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-01-2009, 13:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed