Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası
  1. #11
    Yeni Üye hasant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Jun 08

    Mesajları
    45
    Konuları
    23
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    31
    Kalan
    474

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    90 derece suda 5 sn bekletsen bile yeşillikler koyulaşır buruşur. Marketlerde satılan ve litresi 15 TL civarında; %2-3'lük dozu yeterliolan Ex'ir marka-tamamen bitki kökenli, sıfır yakın riski olan temizleyici kullanılabilir.

    NEDEN EX'SİR SANİTİZER ?
    Dünyanın ilk ve tek, hiçbir katkı maddesi içermeyen, %100 bitkisel temelli sebze ve meyve arındırma konsantresi Ex'sir Sanitizer, sebze ve meyveleri, üzerlerinde bulunan zirai ilaç, parafin/wax, mikrop/bakteri, böcek ilacı, larva ve gübre kalıntılarından %100'e kadar arındırır. Size de sebze ve meyvelerin gerçek rengini, tadını, kokusunu, dokusunu yaşamak kalır.
    Ex'sir Santizer ile %100'e kadar arındırma !
    %100 BİTKİSEL İÇERİK
    Ex'sir Santizerin tamamen bitkisel içeriğinde hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu madde yoktur.
    İçendekiler : Mısır ve Hindistan cevizinden elde edilen yüzet aktif madde, şeker pancarından elde edilen organik asit, bitkilerden elde edilen organik çözücü, ylang ylang yağı, tarçın yağı, beyaz sirke ve su
    EX'SİR İ NASIL KULLANABİLİRİM ?
    Kullanım Şekli :
    Sağlıklı bir arındırma işlemi için, her 1 lt suya 20-30 ml Ex'ir ilave edilmelidir.

    1-Kabınızı, temizlemek istediğiniz sebze ve meyveleri alabilecek kadar suyla doldurunuz ve önerilen ölçü oranında Ex'sir ilave ediniz.
    2-Sebze ve meyvelerinizi 2-3 dakika Ex'sir li suda bekletiniz.
    3- Sebze ve meyvelerinizi Ex'sir li suyla ovalayıp, temiz suyla durulayınız.

  2. #12
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    kullanılan meyve sebzelerin dezenfekte olması gerekir, çünkü toprak kaynaklı bulaşmalar söz konusu olabilir ve bu da son üründe riskli durumlar teşkil edebilir. Ürünlerini meyve-sebze dezenfektanı içinde yaklaşık 10 dakika bekletirsen gerekli dezenfeksiyonu sağlarsın. ancak kullandığın dezenfektan miktarı da önemlidir. uygun dozajlamayı (su/clor)yapman için klor ölçüm kitleri var, "Merckoquant Chlorine Test" adında kitler işine yarayacaktır (90ppm en uygunudur). başka yöntemlerle meyve-sebzelerde bulunan mikroorganizmaları öldürmen zordur, ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi üründe deformasyona da sebebiyet verebilir.

  3. #13
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Jun 08
    Yaş
    53

    Mesajları
    55
    Konuları
    13
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    EX'SİR markalı ürünün kesinlikle meyve veya sebzelerin yıkanmasında kullanılmaması gerekir diye düşünüyorum.
    Bir gıda maddesindeki pestisitin uzaklaştırılması için başka bir kimyasal madde kullanılması gerekir.
    Bu ürün çok sağlıklı bir ürün olsa idi web sayfalarında analiz raporlarının olması gerekirdi. Nitekim daha önce bir laboratuvara analiz yaptırmışlar ve bu analiz raporu web sayfasında yer alıyor idi. Ancak laboratuvar ürünün güvenliği ile ilgili olarak endişeler taşıdığı için isminin ve raporunun Ex'sir web sayfasında yayınlanmasına izin vermedi.

    Alıntı hasant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 derece suda 5 sn bekletsen bile yeşillikler koyulaşır buruşur. Marketlerde satılan ve litresi 15 TL civarında; %2-3'lük dozu yeterliolan Ex'ir marka-tamamen bitki kökenli, sıfır yakın riski olan temizleyici kullanılabilir.

    NEDEN EX'SİR SANİTİZER ?
    Dünyanın ilk ve tek, hiçbir katkı maddesi içermeyen, %100 bitkisel temelli sebze ve meyve arındırma konsantresi Ex'sir Sanitizer, sebze ve meyveleri, üzerlerinde bulunan zirai ilaç, parafin/wax, mikrop/bakteri, böcek ilacı, larva ve gübre kalıntılarından %100'e kadar arındırır. Size de sebze ve meyvelerin gerçek rengini, tadını, kokusunu, dokusunu yaşamak kalır.
    Ex'sir Santizer ile %100'e kadar arındırma !
    %100 BİTKİSEL İÇERİK
    Ex'sir Santizerin tamamen bitkisel içeriğinde hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu madde yoktur.
    İçendekiler : Mısır ve Hindistan cevizinden elde edilen yüzet aktif madde, şeker pancarından elde edilen organik asit, bitkilerden elde edilen organik çözücü, ylang ylang yağı, tarçın yağı, beyaz sirke ve su
    EX'SİR İ NASIL KULLANABİLİRİM ?
    Kullanım Şekli :
    Sağlıklı bir arındırma işlemi için, her 1 lt suya 20-30 ml Ex'ir ilave edilmelidir.
    1-Kabınızı, temizlemek istediğiniz sebze ve meyveleri alabilecek kadar suyla doldurunuz ve önerilen ölçü oranında Ex'sir ilave ediniz.
    2-Sebze ve meyvelerinizi 2-3 dakika Ex'sir li suda bekletiniz.
    3- Sebze ve meyvelerinizi Ex'sir li suyla ovalayıp, temiz suyla durulayınız.

  4. #14
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Klor kalıntısını pH test kiti ile nasıl ölçüyoruz yani demek istediğim durulama tankı içerisinde ki su pH ımı ölçülmeli, ürün yüzeyi mi ve kabul edilen sınır değer nedir?
    yardımcı olur musunuz?

  5. #15
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    6
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Böyle bir uygulamadan sonra tüketici dışarda salata tüketmektan tamamen vazgeçebilir. Aslında caydırıcı bir çözüm olabilir. bu sıcaklık-zaman oranını seçerken hem m.o ların inhibe olması hem de sebzelerin haşlanmaması gerekir ki bu da sanırım çok zor. en iyi yöntem yine klorlamaya (veya diğer dezenfektan maddeler)oluyor. uygun klor dozajlayarak uygun zaman bekletilirse sonra da güzelce durulanırsa (yani prosedür adam akıllı yerine getirilirse) uzun vadede de kimsenin sağlığı tehlikeye atılmış olmaz diye düşünüyorum..

  6. #16
    Yeni Üye yavuz7779 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Aug 08

    Mesajları
    75
    Konuları
    19
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    432
    Harcanan
    5
    Kalan
    427

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Ultrasonik temizleme cihazları ile etkin bir temizleme yapılabilir..

  7. #17
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Alıntı rosemant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Klor kalıntısını pH test kiti ile nasıl ölçüyoruz yani demek istediğim durulama tankı içerisinde ki su pH ımı ölçülmeli, ürün yüzeyi mi ve kabul edilen sınır değer nedir?
    yardımcı olur musunuz?
    Ben hala bu soruma cevap bekliyorumm

  8. #18
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Jun 07

    Mesajları
    15
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Bizdeki meyve sebze yıkama talimatında clorlu su bulunmadıgı zaman yıkama suyuna sirke katılması gerektiği yazıyor. bu bir alternatif olabilir mi?

  9. #19
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Aug 10
    Yaş
    37

    Mesajları
    17
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    13
    Harcanan
    0
    Kalan
    13

    Standart Cevap: sebzelerin klorlu su ile yıkanması şartmıdır? değilse alternatifler nelerdir.?

    Konu hakkında elimde olan kayıtlara ulaşamıyorum evde unutmuşum ama kullanıldığını biliyorum ve yanlış hatırlamıyorsam her 5 lt suya bir su bardağı sirke eklenmeli ve bekletme süresi 10 dk diye hatırlıyorum ama araştırmalısınız emin değilim.

    Ayrıca;
    Ozonla meyve sebze dezenfeksiyonu pahalı ama daha güvenli olduğunu duymuştum.
    Araştırmakta fayda var

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. Aktif klor tayini ve klorlu bileşiklerin dezenfektan etkisinin saptanmasi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan xrayvision
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-12-2009, 22:29
  2. Yemek Tercihleriniz Nelerdir?
    Anketler forum içinde, yazan phryne
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 18-04-2009, 20:43
  3. Buğdayın Temizlenmesi Yıkanması Tavlanması
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Serdar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-04-2009, 08:35
  4. et yemenin tehlikeleri nelerdir?
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 11-01-2009, 19:52
  5. Peynirlerde Göz Dağılımı Homojen Değilse
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-07-2007, 19:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed