2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen selim84

Konu: Servis Kuralları ve Sofra Düzeni

  1. #1
    Lisans Üye selim84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Nov 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    359
    Konuları
    225
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2206
    Harcanan
    5
    Kalan
    2201

    Standart Servis Kuralları ve Sofra Düzeni


    İyi bir yemek daveti vermek istiyorsanız, çağırdığınız konukların sağlık durumlarından, yaşlarına kadar tüm detayları göz önüne almalısınız.

    1. Yemek listenizi yaparken konuklarınızın yaşlarını, sağlık durumlarını ve cinsiyetlerini bilmeniz gerekir.
    2. Yemeklerinizi hazmı kolay olan yiyeceklerle yapmaya özen gösterin.
    3. Yemeklerinizde iki salçalı ya da birbirine benzeyen iki yemek bulunmamalı.
    4. Ziyafet sofrası ile aile sofrası arasındaki fark, yemek takımlarının lüks oluşudur.
    5. Sofraya üç takımdan fazla bıçak, çatal koymayın. Ancak bardaklar dört adet olabilir.
    6. Her yemek kendi takımıyla yenir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değiştirilir.
    7. Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilir.
    8. Çatalları kullanış sırasına göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna yerleştirilir.
    9. Sadece tatlı çatalı tabağın önüne sapı solda kalacak şekilde konulur.
    10. Bıçaklar keskin tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilmelidir. Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarında kullanılır. Bardaklar her zaman sağda dururlar.
    11. Kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir. Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı bıçağı kaldırılır yerine tatlı kaşığı koyulur.
    12. Çiçek, şamdan gibi aksesuarlar, misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır.
    13. Yemek masası için en uygun çiçek şekli basık çiçek şeklidir. Onur konuklarının önüne masanın ortasına doğru konmalıdır.
    14. Tuzluk ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konur.
    15. Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz. Kullanılacakları yemekle beraber sofraya getirilir.
    16. Elle yenmesi gereken yemeklerde el tası eklenmelidir. İçinde yarısına kadar ılık su ve bir dilim limon olmalıdır. Sol taraf çatalın önüne koyulur. Meyve için el tası eklenecekse içindeki su soğuk olmalı ve yine bir dilim limon koyulmalıdır. El tası verilmeyecekse, özellikle elle yenen yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir.
    17. Bazı yemeklerin yenmeyen kısımları, kemikler ve kılçıklar için yemek tabağının sol önüne bir kemik tabağı konmalıdır.
    18. İki kişinin omuz arasındaki boşluk hedef alınır şekilde sofrada her iki kişiye bir sigara tablası konur.
    19. Davetlilerin rahatça yemek yiyebilmeleri için her kişiye 60 cm yer olmalıdır.
    20. Peçeteler sofraya mümkün olduğunca sade şekilde konur. Şekilli katlamalar doğru değildir.
    21. Evin hanımı yemek servisini, evin beyi içki servisini yapmalıdır.
    22. Kirli takımlar sağdan alınır ve yerine temizleri yine sağdan sofraya koyulur. Bunların içinden sadece el tası, ekmek ve salata tabağı soldan alınır ve soldan koyulur.
    23. Yemekten önce içki servisini yapılır.
    24. Yemeğe çorba ile başlanacaksa içki servisi yapmayınız. Çorba bittikten sonra içki servisine başlayabilirsiniz.
    25. Garnitürler ve soslar ayrı servis edildiği için soldan verilmelidir.
    26. Önce hafif şaraplar, sonra kuvvetli şaraplar verilmelidir.
    27. Sofrada hastalık sebebiyle ya da özel sebeplerle içki almayan konuklar için alkolsüz içki ve meyve suyu bulundurulmalıdır.
    28. Sofrada hastalık sebebiyle, özel sebeplerle ya da inanç sebepleriyle her şeyi yiyemeyen konukları zor durumda bırakmayan yemekler olmalıdır.
    29. Kalabalık ziyafet sofrasında elle yenen yemekler verilmez.
    30. Ziyafet sofrasında yenmesi güç yemekler ya da sarımsaklı yemekler verilmez.
    TATAR Renan bunu beğendi.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Jan 18
    Yaş
    44

    Mesajları
    8
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Servis Kuralları ve Sofra Düzeni

    Mukemmel anlatim tesekkurler.

Benzer Konular

  1. kalite güvence dosyalama düzeni
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan akkayaselcuk
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 23-12-2008, 20:23
  2. Servis Aşamasında Hijyeni Sağlama
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan MRSKİMYAGER
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-10-2008, 15:43
  3. Toplu Yemeklerde Servis Aşamasında Hijyeni Sağlama Yolları
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan MRSKİMYAGER
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-10-2008, 15:29
  4. Forum Kuralları
    Forum Kuralları forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-04-2008, 17:30
  5. NLP kuralları
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-10-2007, 11:09

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed