1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Şişmanlık

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 13

    Mesajları
    8
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Şişmanlık

    : Şişmanlık
    : Ppt
    : .......

    Yağ dokusundaki artışa bağlı olarak, vücut ağırlığının artmasıdır.
    Yetişkinlerde yağ dokusu erkeklerde % 12-15 ; kadınlarda ise, %20-27 arasındadır

    ŞİŞMANLIĞIN SAPTANMA YÖNTEMLERİ

    Beden Kütle İndeksine( BKI ) kg / boy( m²) göre Yetişkinlerin Vücut Ağırlıklarının Değerlendirilmesi :
    BKI( Kg / m²) Vücut Ağırlığının Durumu

    18,5’dan az ----- Zayıf
    18,5- 19,9 ----- Normal kabul edilebilir
    20- 24,9 ----- Normal
    25- 29,9 ----- Toplu( Hafif şişman)
    30- 34,9 ----- 1.Derece şişman
    35- 39,9 ----- 2.Derece şişman
    40 ve üzeri ----- 3.Derece şişman

    Şişmanlığın belirlenmesinde diğer bir yöntem ise, vücut yağının bedendeki dağılımıdır.
    Yağın bedenin alt bölümlerinde (kalça ve uyluklarda) toplanmasına jinoid(armut tipi şişmanlık); üst bölümlerinde toplanmasına ise android (elma tipi şişmanlık) denir.Hangi tip şişmanlık olduğunu belirlemek için bel ve kalça çevresinin birbirine oranı kriter olarak kullanılmaktadır.
    Normalde bel / kalça oranı; erkeklerde 1,00 , kadınlarda 0,8 olmalıdır.Bu değerlerin üzeri şişmanlık olarak kabul edilmektedir.
    .
    .

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 22,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez
    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-11-2013 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed