1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Jul 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Soğuk Pres Yağ Teknolojisinin Avantajları

    : Soğuk Pres Yağ Teknolojisinin Avantajları
    : Doc
    : .......

    SOLVENT EKSTRAKSİYONU
    Geleneksel ekstraksiyon yöntemi olup bitki materyali, direkt olarak oda sıcaklığında çözücünün içerisine batırılabileceği gibi bir soksalet içerisinde organik çözücü ile kaynatılmaktadır. Endüstriyel çalışmalarda organik çözücü olarak hekzan ve etanol; analitik laboratuvar çalışmalarında ise eter ve pentan-diklormetan kullanılmaktadır. Ekstraksiyon sonunda, organik çözücü destilasyon ile ortamdan uzaklaştırılarak geri kazanılmaktadır. Kalan yağsı kısım içerisinde ise uçucu bileşikler bulunmaktadır.

    Besleme çözeltisi ve solvent genellikle ters akım prensibine göre iki fazı birbirine karıştıran bir kondaktöre beslenir. Ekstraksiyon işleminin başlangıcında flekler içinde hapsedilmiş olan hava, fleklerin çözücü ile temasa gelmesiyle birlikte, çözücü tarafından itilerek materyalden uzaklaştırılmaya ve oluşan boşluklar, ortama verilen çözgenle dolmaya başlamaktadır. Bu suretle flekler içindeki kapiler hava boşluklarını dolduran çözgenin tümü ile geri alınması, değil süzülerek, ezmeye çok güçlü olmayan santrfüjleme uygulansa dahi, oluşan kapiler güç nedeniyle mümkün olmamaktadır.


    SÜPERKRİTİK EKSTRAKSİYON
    Bir maddenin, basınç-sıcaklık faz diyagramında gaz-sıvı denge eğrisi üzerinde ileriye doğru hareket edilecek olursa, sıcaklık ve basıncı artar. Isıl genleşmeler nedeniyle, sıvının yoğunluğu azalırken; basıncın artmasından dolayı gazın yoğunluğu artmaya başlar. Giderek iki fazın yoğunluğu birbirine yaklaşır, gaz ve sıvı arasındaki fark kaybolur ve eğri kritik bir noktaya gelir. Bu noktada madde artık akışkan olarak adlandırılır. Kritik sıcaklık artan basınçla gazın sıvıya dönüştüğü en yüksek sıcaklık, kritik basınç ise sıvının sıcaklığının arttırılmasıyla sıvının gaza dönüştüğü en yüksek basınçtır.


    SOĞUK PRES
    Soğuk pres kimyasal uygulama içermeyen tamamen mekanik bir süreçtir. Soğuk pres uygulamasında ürünün maruz kaldığı en yüksek ısı değeri 40ᵒC’dir. Soğuk pres uygulamasında; bitkinin öz, lezzet, aroma, besin ve doğal değerlerinde kayıp yaşanmaz.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 21,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 21 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (17-12-2013 Saat 19:52 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı üretimi fizibilite raporu
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan velibektas
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 07-11-2017, 12:20
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-09-2012, 17:00
  3. Balkabağı suyu üretim teknolojisinin geliştirilmesi
    Tezler forum içinde, yazan egeli09
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-07-2011, 21:24
  4. dondurulmuş gıdaların avantajları nelerdir
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan gamzehaskilic
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-05-2011, 19:39
  5. Dilim peynirde kuru haşlamanın avantajları
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan selimgevrek
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-09-2008, 10:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed