Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası

Konu: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

  1. #11
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    zehirlenmek bazen cok zor bazen ise cok kolay. %1 lik sanılan risk, bazen bir adam gelir bünyesi değişiktir %70'e çıkıverir. o yüzden toplu tüketim alanlarında cok dikkat etmek lazım. tatil otelleri cok riskli özellikle.hem yaz hem de yıkamadan koyuyolar önüne sığır gibi yiyosun
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  2. #12
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    tarımdan taze denetlenip konu ile ilgili aşağılanmış biri olarak yorum yapıyorum =)

    şimdi durum şöyleymiş; biz de aynı şekilde uygulama yapıyorduk. denetçi meslektaşım dondurucudan ürünü çıkarıp etiketini gözüme soktu... burada -18de bilmem kaç ay saklanabilir ibaresi görüyor musun diye. dondurulabilir ürünlerde +4te bilmem kaç gün, -18de bilmem kaç hafta yazmalıymış. yazmıyorsa donduramazmışım. hem ben hangi okuldan mezunmuşum ki...
    hi_axy07 ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

  3. #13
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    Alıntı phryne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarımdan taze denetlenip konu ile ilgili aşağılanmış biri olarak yorum yapıyorum =)

    şimdi durum şöyleymiş; biz de aynı şekilde uygulama yapıyorduk. denetçi meslektaşım dondurucudan ürünü çıkarıp etiketini gözüme soktu... burada -18de bilmem kaç ay saklanabilir ibaresi görüyor musun diye. dondurulabilir ürünlerde +4te bilmem kaç gün, -18de bilmem kaç hafta yazmalıymış. yazmıyorsa donduramazmışım. hem ben hangi okuldan mezunmuşum ki...

    bunlarında ukalıkları...
    yeri gelince nasıl denetim yaptıklarını da bilioruz..
    paylaşım için teşekkürler..
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  4. #14
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    Günün Sözü:Mühür Kimdeyse Süleyman O'dur...
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  5. #15
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 May 16

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    Şoklama işinin başarısı donma noktasını en hızlı şekilde geçebilmek ile alakalı ,
    -42 C şartlarında çalışan bir sisteminiz yada şok odanız yok ise zaten şoklama yapmış olmazsınız ,
    Riskli bir iş ve bu riski almaya gerek yok diyorum...

  6. #16
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 May 16

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    tekrar yazıyorum ve hayretle karşılıyorum ;
    -18 C şartlarında ürün şoklanmaz!!!!! SAKLANABİLİR ...
    Tarım sizi napsa az da,,,

  7. #17
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    konunun sonuna kadar okuyup değerlendirme yaptığınız için çok teşekkürler.Elbetteki riskler yok değil.Kendi tesisim adına blastchiller da mevcut elimizde.
    çok mecbur kaldığımızda orada şoklayıp -18 de depoluyoruz. bende burada ki fikir paylaşımının ardından çok zorda kalmadıkça böyle bir duruma başvurmamamız gerektiğini tüm personellere izah ettim ve ediyorum.bu tarz durumlar şu an kalmadı neredeyse.ancak kimse birbirini kandırmasın bazen mecbur kalınıyor..

    bir de şunu eklemek istiyorum.Burada bir konu üzerinde güzelce , yeri geldiğinde espiri ile bilgi paylaşımı yapıyoruz.
    onlarca ünlemle azarlar bir üslup takınarak yanıtlama yapılmasını da saçma , gereksiz buluyorum...
    foodeng.cns bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  8. #18
    Yeni Üye mehmet39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 May 17
    Yaş
    29

    Mesajları
    5
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    her hangi bir gıda -18 sıcaklıkta şoklanmaz en az -30 40 derecelerde şoklanır. -18 muhafaza sıcaklığıdır. blast chiller varsa freeze modunda şoklayabilirsiniz tabi birde şoklama ehliyeti veya izni bir belgesi olması gerekir
    BLACKEAGLE-BJK ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  9. #19
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Jan 19
    Yaş
    25

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Son tüketim tarihi yaklaşan -18 de şoklanarak raf ömrü uzatılabilir mi?

    bu şoklama ehliyeti ya da dondurulmuş gıda üretim izni alabilmek için neler gerekli, hangi şartları sağlamak gerekli?
    Fikri olan varsa memnun olurum.
    şuanda -18de saklamak problem değil ama dondurmak için izin almamız gerekiyormuş...
    tebliğlerde bulamadım şartları
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. Tahıl Tüketim İlke ve Tüketim Türleri
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan semra-saü
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-10-2014, 22:11
  2. Toplu Tüketim
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan acar.melek
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-12-2011, 16:39
  3. tıp tarihi :))))
    Komik Yazılar forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-06-2009, 00:09
  4. raf ömrü ve son kullanma tarihi arasındaki fark nedir??
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan yavuz7779
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 24-03-2009, 12:32
  5. Süt Tüketim Raporu
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-07-2007, 09:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed