3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen ergunasir

Konu: Starter Kültür (Saf Kültür) Üretim İşletmesi Dizaynı Ve Fizibilite Raporu

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Jul 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Starter Kültür (Saf Kültür) Üretim İşletmesi Dizaynı Ve Fizibilite Raporu

    : Starter Kültür (Saf Kültür) Üretim İşletmesi Dizaynı Ve Fizibilite Raporu
    : Pdf
    : Mustafa N. GÜVEN

    Türkiye’de henüz saf kültür üretimi gerçekleştirilmediğinden süt sanayi ihtiyaç duyduğu toplam kültürü bugün tamamen birkaç ithalatçı firmanın aracılığıyla temin etmektedir. Ancak mevcut kültürlerin, Türk halkının damak zevkine hitap eden ürünlerin elde edilmesine pek de uygun değildir ve aynı zamanda saf kültürlerin yurtdışından ithal edilmesinden dolayı ülke ekonomisi de zarar görmektedir. İnsan beslenmesinde çok önemli rolü olan süt ürünlerinin yapımında kullanılan saf kültürü kendi ülkemizde üreterek ithal yolla temin edilen bu kültürler için ödenen dövizin en azından bir kısmının yurtdışına çıkmasını engellemek gerekir. Bunun için çok geniş ve önemli bir bakteri popülasyonuna sahip olan ülkemiz mikroflorasından faydalanarak damak tadına hitap edecek özelliklere sahip kültürlerin hazırlanması gerekmektedir. Bu çalışmada, öncelikle, süt ürünleri üretiminde kullanılan saf kültürler hakkında bilgiler ve üretim yöntemleri, ardından, saf kültür üretim işletmesi dizaynı ve fizibilite raporu oluşturmak için yapılan hesaplamalara yer verilmiştir.

    Anahtar Kelimeler: Saf (Starter) Kültür, Laktik Asit Bakterileri, Fermente Süt Ürünleri, Fizibilite


    As starter culture production has not been able to be realised in Turkey, dairy industry today provides the required total culture through some importer companies. However the available cultures are not suitable to produce the products for the Turkish taste and at the same time the national economy is harmed by the import of the starter cultures. By producing the starter cultures that are very important for human nutrition in our own country, at least some part of the foreign exchange paid for these imported cultures could be kept in hand. To realise this, our country that has a very large and important bacteria population, has to prepare the cultures suitable for the Turkish taste by using microfloration. In this study, firstly, information about starter cultures used in diary production and production methods and secondly, calculations made on the design and feasibility report of the starter culture production plant have been included.

    Key Words: (Starter) culture, lactic acid bacterias, fermentated dairy, feasibility

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 435,3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 62 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (04-07-2012 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.
    muratsen65 ve yusufcukur bunu beğendiler.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Feb 19

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Starter Kültür (Saf Kültür) Üretim İşletmesi Dizaynı Ve Fizibilite Raporu

    neden pdf olarak indiremiyorum?

  3. #3
    Yazılım ve Tasarım Uzmanı Sorumlu Yönetici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Feb 07

    Mesajları
    189
    Konuları
    22
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: Starter Kültür (Saf Kültür) Üretim İşletmesi Dizaynı Ve Fizibilite Raporu

    Alıntı ayşe78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden pdf olarak indiremiyorum?
    PDF dosyası winrar ile sıkıştırılmıştır, bu program ile dosyaya ulaşabilirsiniz..

Benzer Konular

  1. süt işletmesi (yatırım projesi)
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan okayerdogan
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 02-03-2013, 18:55
  2. Zeytin işletmesi için dokümantasyon
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan skywide
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 01-08-2011, 15:09
  3. Süt işletmesi talimatları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan esraiper
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-02-2011, 10:05
  4. kanatlı hayvan işletmesi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan roymakay21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-10-2010, 10:53
  5. lokum işletmesi
    Alet-Ekipman Üzerine Destek forum içinde, yazan ihsan20
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 26-10-2007, 11:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed