3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen hi_axy07

Konu: Sucuk

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Oct 15
    Yaş
    26

    Mesajları
    16
    Konuları
    11
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Sucuk

    Arkadaşlar restoranda çalışıyorum.acaba mutfakta kendimiz sucuk üretebiliyor muyuz yasak fln mi .

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Sucuk

    Bakanlık mevcutta İşletme Kayıt Belgesi olan işletmelere bile Sucuk üretimi ile ilgili sınırlandırma getirmiş durumdayken böyle bir durum uygun değildir.

    bknz: TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74)
    Çiğdem Coşkun ve Berto bunu beğendiler.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk

    Hi_axy07, oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.

    [MENTION=5285]hi_axy07[/MENTION]
    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (01-09-2016 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Sucuk Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan YTO
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:53
  2. Sucuk
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan mobal61
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-12-2013, 01:35
  3. Bozuk Sucuk
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan bluetrues
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-10-2012, 11:54
  4. sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan seyma60
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-07-2012, 13:12
  5. Sucuk Yapımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 52
    Son Mesaj: 16-02-2010, 15:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed