Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Sucuk Üretimi Haccp Planı

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Dec 12
    Yaş
    39

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Sucuk Üretimi Haccp Planı

    : Sucuk Üretimi Haccp Planı
    : Word
    : -



    1. GİRİŞ


    Gıda endüstrisinin öncelikli hedefi tüketildiğinde tüketici sağlığını tehlikeye atmayacak, gıda güvenliği açısından gerekli özelliklere sahip ve tüketici tarafından arzulanan ve kabul gören ürünler üretmektir [1]. Hammaddenin işletmeye girdisinden son ürünün ambalajlanmasına dek olan aşamalarda alınacak olan gıda güvenlik tedbirleri ile tüketici sağlığını riske atmayacak mikrobiyolojik kalitede ve herhangi kimyasal veya fiziksel risk içermeyen ürünler üretilebilmektedir. Ürün güvenliğinde risk teşkil eden etmenler fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak üç başlık altında irdelenirken, gıda üretiminde en sık karşılaşılan tehlikeler mikrobiyolojik olanlarıdır [2].

    Yüksek protein içeriği ve yüksek düzeydeki nem niceliği ile yüksek su aktivitesi sebebiyle taze et mikroorganizmaların kolaylıkla gelişip üreyebileceği bir ortam olmaktadır. Gerek kesim ve depolama, gerekse işleme koşullarda gerekli hijyenik koşullar sağlanmadığı takdirde, et kolaylıkla bulaşmalara
    maruz kalabilmektedir. Kesimden hemen sonra hayvan dokusu steril kabul edilirken, ölümü takiben, bağışıklık sistemi faaliyetlerinin durması ile birlikte yüzeydeki mikroorganizmalar iç kısımları kontamine etmeye başlamaktadır [3]. Uygun olmayan depolama koşullarında ise etteki mikroorganizmaların sayısı giderek artış göstermektedir.

    Et daha uzun süre dayanması için farklı teknikler ile işlenmektedir. Bunlardan bazıları sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerine işleme, tuzlama ve kurutmadır. Bu noktada esas olan kesimi takiben soğuk zincir kırılmadan etin uygun koşullardaki depolara nakliyesi, nakliye ve depolama esnasında gerekli hijyenik koşulların sağlanması, personel, işletme ve ekipman kaynaklı kontaminasyonların önüne geçmek üzere gerekli önlemlerin alınmış olmasıdır. Tüm bu önlemlerin sürekli ve düzenli olarak gerçekleştirilebilmesi için sistematik bir yaklaşımın olması önemlidir. Bu noktada HACCP gıda güvenlik sistemi devreye girmektedir. HACCP sistemi hammaddeden itibaren ürün tüketiciye ulaşana dek tüm aşamaların kontrol altında tutulması ile herhangi bir fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeye meydan vermeden ürün üretmeyi hedefler. Asıl olan gıda kalitesi değil “gıda güvenliği”dir.

    Devamı...



    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 40,5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 183 Kez
    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (11-12-2012 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Dec 12

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    bu dosya sucuk üretimi haccp planı içermiyor kurutulmuş etle ilgili bilgiler var baya da kısa ayrıca üyelik kredi fln gerekmeden google da kurutulmuş et haccp planı yazarak kolayca tamamına ulaşılacak bir dosyanın ufak bir bölümü
    keşke yönetici tarafından onaylanmadan önce daha iyi incelenseymiş

  3. #3
    Yeni Üye ademustun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Oct 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    17
    Konuları
    8
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    arkadaşlar HACCP konusunda her türlü yardımda bulunabilirim.Uzmanlık alanım olduğu için her türlü döküman mevuttur.
    Berto bunu beğendi.
    kalite farkedilir. .

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Apr 12
    Yaş
    26

    Mesajları
    13
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    261
    Harcanan
    3
    Kalan
    258

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    sucukta haccp uygulanmasıyla ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var. Kritik kontrol noktalarının da olduğu bir döküman mevcut mu acaba?

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Jul 13
    Yaş
    33

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    arkadaşım bana salam ve sosis üretimindeki haccp planı lazım bir yüksek lisans yapıyorumda ödevi teslim etmem gerekiyor yardımcı olursan sevinirim

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07 Dec 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    adem bey bana sucuk üretiminde kritik kontrol noktaları lazım yardımcı olabilirmisiniz?

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jan 13
    Yaş
    25

    Mesajları
    7
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    salam haccp planına ıhtıyacım var. yardımcı olabilirmisiniz.

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    04 May 13
    Yaş
    25

    Mesajları
    26
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    Yararlı bi konu teşekkürler.

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    Alıntı ademustun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar HACCP konusunda her türlü yardımda bulunabilirim.Uzmanlık alanım olduğu için her türlü döküman mevuttur.
    Ademustun, oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.


  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 May 18
    Yaş
    24

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    2
    Kalan
    3

    Standart Cevap: Sucuk Üretimi Haccp Planı

    bana lütfen herhangı bır urunle ılgılı haccp planı atar mısınız

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. sucuk üretiminde haccp çalışması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan selcen87
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 29-04-2015, 13:47
  2. HACCP PLANI ve OGP OLUŞTURMA PROSEDÜRÜ
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan scarfe
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-03-2011, 13:26
  3. Catering Iso 22000 haccp plani
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan serhansitti
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-10-2010, 09:34
  4. Sucuk ürtetiminde haccp çalışması
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan selcen87
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-04-2009, 21:27

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed