2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Oct 07

    Mesajları
    10
    Konuları
    8
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Sucuk Üretimi

    Sucuk Üretimi ve Üretimde Gaz Kontrolu

    Et ve et ürünleri insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Fermente et ürünler, düşük pH ve düşük su aktivitesi, yüksek tuz konsantrasyonu, düşük nem içeriği ile uzun raf ömrüne sahip dayanıklı ürünlerdir. Fermente et ürünleri genellikle belli oranda et ve yağ parçacıklarının emülsiyonu, tuz, kür maddeleri, baharatlar v.b’ nin belli bir kılıf içinde fermantasyonu ve kurutulmasından ibarettir.
    Sucuk, granül yapıda ve kurutulmuş fermente bir et ürünüdür. Bu tür ürünler kür edildikten sonra fermantasyona tabi tutulurlar. Takip eden kurutma işlemi ile üretim tamamlanır. Bu tür ürünler kuru, tam kuru, yarı kuru, az kuru olarak hazırlanır. Geleneksel Türk sucuğu tam kuru gruba girer. Tam kuru %30-35, yarı kuru %40-50, az kuru %50’den fazla su içerir.

    Şifre: "www.forumfood.net"
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 115,3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 96 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yrd. Doç. Dr. sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14 Mar 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    1571
    Konuları
    162
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    0
    Kalan
    4092

    Standart Cvp: Sucuk Üretimi

    arzu hanım paylaşımınız için teşekkürler ancak konuyu acarken konu ile ilgili kısa bilgi verirseniz iyi olur

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sucuk Yapımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 52
    Son Mesaj: 16-02-2010, 15:02
  2. sucuk yapımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-10-2007, 16:14
  3. SUCUK ÜRETİMİ RAPORU
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-08-2007, 02:12
  4. Sucuk İmalatı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 04-07-2007, 16:19

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed