2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen semihkanatlar

Konu: sucuk üretimi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Dec 10
    Yaş
    30

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart sucuk üretimi

    oSağlıklı kasaplık hayvan etlerinin ,kıyma makinesinde kıyılması,
    obu kıyıma tuz, şeker, çeşitli baharatlarla diğer katkı maddelerinin karıştırılması ile elde edilen hamurun,
    okılıflara doldurulması,
    obelirli bir sıcaklık, nispi nem ve hava akımında olgunlaştırılması ile elde edilen
    obir et ürünüdür.



    Sucuk Çeşitleri
    1. Geleneksel Kangal Sucuk

    2. Fermente Sucuk

    3. Sucuk benzeri ürün
    ¢Sucuk üretim teknolojisinde hammadde seçimi en önemli kriterdir.
    ¢

    Sucuk üretiminde kullanılacak etlerde aranılan özellikler;

    1.Sucuk üretiminde en az 2 yaşında hayvan etleri kullanılmalıdır.
    oÇünküçok genç hayvan etlerinin su oranları fazla olduğu için sucuk yapısının da çok yumuşak olmasına yol açar . Ayrıca renkleri de son derece açık olur.
    oYaşlı ve zayıf hayvan etleri kullanılması durumunda ise gerek suyun az olmasından gerekse fazla bağ doku içermesinden sucuklar aşırı sert olur.



    Devamı...

    Dosya Türü: pptx

    Dosya Şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,38 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 93 Kez

    Berto bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: sucuk üretimi

    Oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sucuk Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan YTO
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:53
  2. Sucuk Üretimi Sunum
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:49
  3. sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan seyrann
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-07-2011, 22:38
  4. Sucuk Üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan uzman_can
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-05-2010, 16:29
  5. Sucuk Üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Arzu Yazıcı
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09-03-2008, 22:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed