3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen tstk

Konu: süt ille ilgili

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart süt ille ilgili

    Çiğ süt alınıp kaynatıldığında hiçbir kesilme olmadığı halde sütten krema yapımına geçtiğimde kremada kesilmeler oluyor.Ve kremenın tadı bozuluyor.Neden olabilir?Süte asitliği düzenleyici bişeyler katılıyorsa bile bunun kaynatma esnasında bir etkisi olur mu?
    foodlove bunu beğendi.

  2. #2
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: süt ille ilgili

    Merhabalar;
    Benim düşünceme göre sütte kesilme dedğimiz şey süt proteinlerinin denatürasyonu sonucu toplanmasıdır. Denatüre olan enzim yapılı proteinler kötü kokuya sebep olmaktadır diye düşünüyorum bence asitlikle çok alakalı bir durum değildir?

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Jul 13

    Mesajları
    24
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: süt ille ilgili

    Ama böyle bir durumun kremaya işlenirken ortaya çıkması da ilginç bir durum neden olabilir?Fikir yürütemiyorum.

Benzer Konular

  1. süt ve süt ürünleriyle ilgili yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan etaranci
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 08-01-2009, 16:00
  2. bakteriyosinlerle ilgili bir çok şey
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan yavuz7779
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 10-09-2008, 12:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed