2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen food_eng2005

Konu: süt ve süt ürünleri iyi hijyen uygulamaları rehberi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Feb 11

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart süt ve süt ürünleri iyi hijyen uygulamaları rehberi

    Ön Söz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3


    Sunuş . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5



    01. Amaç . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6



    02. Kapsam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6


    03. Mevzuat Hakkında Bilgilendirme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7


    04. Temel Hijyen Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7


    04.01. Yerleşim ve Bina Tasarımı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

    04.01.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
    04.01.02. Zemin, Duvarlar ve Tavan . . . . . . . . . . . . . . 9
    04.01.03. Kapı ve Pencereler . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
    04.01.04. Temizlikte Kullanılan Lavabolar . . . . . . . . . 11
    04.01.05. Alet ve Ekipman . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
    04.01.06. Aydınlatma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
    04.01.07. Havalandırma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
    04.01.08. Su, Buz ve Buhar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
    04.01.09. Atık Su ve Kanalizasyon Sistemi . . . . . . . . . 13
    04.01.10. Depolar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
    04.02. Temizlik ve Dezenfeksiyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
    04.03. Personel Hijyeni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
    04.03.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
    04.03.02. Hijyen Eğitimi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
    04.03.03. Tuvaletler, Banyolar . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
    04.03.04. El Yıkama Evyeleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.03.05. Soyunma Odaları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04. İşletme Hijyeni . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.02. İşletme Temizliği . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.03. Alet ve Ekipman Temizliği . . . . . . . . . . . . . 19
    04.04.04. Cendere Bezlerinin Temizliği . . . . . . . . . . . 20
    04.04.05. Soğutucu ve Dondurucuların Temizlenmesi . 20
    04.04.06. Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı . . . . . . . . . 20
    04.05. Atık ve Çöp Kontrolü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
    04.06. Haşere, Sinek ve Kemirgen Kontrolü . . . . . . . . . . 21
    04.07. Cam Kontrolü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22



    05. Üretim Kuralları
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23



    05.01. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
    05.02. Ham Madde Kabulü . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
    05.03. Üretim, Ürüne İşleme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
    05.03.01. Genel Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
    05.03.02. Sütün Ön Temizliği-Süzme . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.03. Standardizasyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.04. Homojenizasyon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.05. Isıl İşlem (Sıcaklık) Uygulamaları . . . . . . . . 25
    05.03.06. Dolum ve Ambalajlama . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.07. Soğutma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
    05.03.08. Son Ürünün Depolanması ve Sevkiyat . . . . 26
    05.04. Allerjen Bildirimi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
    05.05. İadelerle İlgili Uygulamalar . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.06. Yeniden İşleme Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.07. Laboratuvar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.08. İzlenebilirlik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
    05.09. Geri Çağırma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
    06. Ne Tür Yardım Alabilirsiniz? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28



    07. Ekler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29



    EK.1. Süt ve Süt Ürünleri İşletmelerini İlgilendiren
    Yasal Düzenlemeler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
    EK.2. Süt ve Süt Ürünleri İşletmeleri İçin Gerekli
    Tanım ve Bilgiler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
    EK.3. Süt ve Süt Ürünleri Hijyen Kontrolü (Örnektir) . . . . . . . 32
    EK.4. Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı (Örnektir) . . . . . . . . . 34
    EK.5. Örnek Üretim Akış Şemaları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
    (a) Tereyağı Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
    (b) Kaymaklı Yoğurt Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . 36
    (c) Ayran Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
    (d) Kaşar Peyniri Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . 38
    (e) Beyaz Peynir Üretim Akış Şeması . . . . . . . . . . . . . . 39
    EK.6. Beyaz Peynir Üretim Kontrol Formu (Örnektir) . . . . . . . 40
    EK.7. Son Ürün Kontrol Formu (Örnektir) . . . . . . . . . . . . . . 41


    EK.8. Depo Sıcaklık Kayıt Formu (Örnektir) . . . . . . . . . . . . . 42
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,65 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 95 Kez
    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    Yeni Üye carpediemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Jan 11

    Mesajları
    7
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: süt ve süt ürünleri iyi hijyen uygulamaları rehberi

    güzel bir bilgi teşekkür ederim

Benzer Konular

  1. Gıda Satış Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan seyfselvi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2011, 23:26
  2. Fırıncılık Ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan seyfselvi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2011, 23:24
  3. Bal Sektörü İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan seyfselvi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2011, 23:04
  4. toplu tüketim yerleri için iyi hijyen uygulamaları rehberi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan meralll
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-11-2010, 10:53
  5. Süt ve Süt Ürünleri üretiminde doğru Hijyen uygulamaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan AlgaReN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-05-2008, 12:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed