1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 May 12

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    5
    Kalan
    50

    Standart Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanılan Enzimler

    : Süt ve süt ürünlerinde enzim kullanımı
    : DOC
    : .......

    Süt ve süt ürünlerinde enzim kullanımı
    Nişasta ve nişasta şuruplarında enzim kullanımı


    Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanılan Enzimler
    Beta-Galaktosidaz (Laktaz) Enzimi
    Laktoz (Süt şekeri)
    Laktoz, bir galaktoz molekülü ile bir glikoz molekülünün Gal(β1→4)Glc biçiminde kondensasyonu ile oluşmuş molekül yapısına sahip disakkarittir. Önemli miktarda yalnızca sütte bulunur. Tatlılığı düşüktür (Stryer, 1981, Chapman and Hall, 1990). (1)
    • Glikoz ve galaktozdan oluşur.
    • Süt şekeri, yeni doğanlar için enerji kaynağıdır.
    • Sindirim kanalını uyarır, fizyolojik gelişimi sağlar.
    • Patojen bakterilerin çoğalmasını önler.
    • Emilimi düşüktür, ishal şekillenebilir.
    • Laktoza toleransı olmayan bireyler mevcuttur. (1)

    En sık tüketilen laktoz kaynakları şunlardır:
    • Süt
    • Tereyağı
    • Margarin
    • Peynir
    • Süttozu
    • Bazı hamur ürünleri
    • Çikolata
    • Bazı hazır gıdalar
    • Yoğurt
    Laktoz sütün başlıca karbonhidratı olup yaklaşık %3-8 (kütle/hacim)’ini oluşturmaktadır. Laktoz konsantrasyonu sütün kaynağına göre 50-100 g/L arasında değişmektedir. Laktozun hidrolizi asitlerle veya enzimatik olarak sağlanabilmektedir. Asit kullanılan işlemlerde sütteki laktoz hidroliz edildiğinde süt ve sütün türevlerinin tadında, kokusunda ve renginde bozulma görülmektedir. Laktoz hidrolizi enzimatik olarak gerçekleştiğinde ise sütün sadece tatlılığında bir değişiklik oluşmakta, sütün tatlılık oranı 4 kat artmaktadır (Pivarnik et al. 1995). (1)


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,72 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 12:54 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-08-2013, 11:55
  2. Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-05-2012, 19:00
  3. Gıdalarda Kullanılan Enzimler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ezonazo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-02-2012, 13:20
  4. meyve suyu üretiminde kullanılan enzimler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-04-2008, 23:33

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed