5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni
  • 1 gönderen solway
  • 3 gönderen alperen ekinci
  • 2 gönderen syma25

Konu: sütte antibiyotik

  1. #1
    Yeni Üye syma25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Aug 14
    Yaş
    28

    Mesajları
    28
    Konuları
    15
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart sütte antibiyotik

    Arkadaşlar antibiyotikli sütlerle alakalı kafamda deli sorular var vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','. bir gıda müh olan arkadaşımla konuştum. Antibiyotikli süt geldiğinde bekleme gerektiğini bir günden sonra bu antibiyotiğin yok olduğunu azaldığını söyledi. Şimdi düşündüğümüzde antibiyotik etkisini yitiriyor bu mantıklı eee o zaman biz fabrkaya gelen her antibiyotikli sütü kabul edelim. ürün olup çıkana kadar zaten zaman geçiyor böylece antibiyotik yok oluyor diyebilir miyiz. ama sonra eğer böyle diyebilirsek benim yaptığım kaşar ','vb','. üründe tarım nasıl antibiyotiği bulacak zaten yok olmuş oluyor ') zamanla azalır ama hiç geçmez mi böyle mi demeliyiz
    yani çok saçma bilemedim siz ne dersiniz bu konuda
    sizler sütte antibiyotik olduğunu anladığınızda hemen sütü geri mi çeviriyorsunuz?
    Gıda Mühendisi

  2. #2
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: sütte antibiyotik

    arkadasın mühendis ama cahil ustaların laflarından etkilenmiş. soğutup beklemeyle veya pastörizasyonla antibiyotik kalıntılarından kurtulunmaz. nezaman kurtulanacağı şişesinde yazılıdır. bazı tiplerde 40-50 sağıma kadar süt vermeyin der. ayrıca çoğu iğneyi köylü hayvana kendı yapar. yanlış iğnelemeyle de kalıntıların etki durumu değişr. işin baska boyutları, veteriner pervasızlıkları ve yeni nesil antibiyotikler de var. arkadasın işin içinden ne kadar kolay sıyrılmış. ne oldu halk sağlığı?
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye syma25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Aug 14
    Yaş
    28

    Mesajları
    28
    Konuları
    15
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: sütte antibiyotik

    Peki ben bunu nasıl engelleyebilirim. Zaten gelen süt miktarımiz fazla olmuyor süt bulamıyoruz
    Gıda Mühendisi

  4. #4
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: sütte antibiyotik

    Merhaba, alım yaptığınız sütlerde antibiyotik olmasını istemiyorsanız süt kooperatifleriyle çalışmanızı tavsiye ederim. Koperatifle bir sözleşme yaparsınız antibiyotikli sütlerde alım yapmayacağınızı kesin bir şekilde sözleşmede belirtirsiniz ve her gelen partiden analiz yapıp kontrol ederisiniz. Peki tüm süt fabrikaları antibiyotikli sütü imha mı ediyor derseniz. Malesef böyle bir durum da söz konusu değil. Fabrika sözleşmede kıymet takdiri diye bir terim ekler ve temiz sütün litresini 1 tl den alıyorsa antibiyotikli sütü 60 krş 70 krş üzerinden değerlendirir. Peki aldıktan sonra ne yapar? Büyük tonajlı çalışan fabrikalar paçal yaparak işelemeye alır ya da antibiyotikli sütü farklı bir siloda depolayıp sadece UHT süte işler (antibiyotikli sütte maya tutmayacağı için mayalı grupta kullanmaz). Bu işlemlerin hangisini tercih ederse etsin halk sağlığını hiçe saymış ve insan sağlığına uzun ölçüde zarar vermiş olur. Antibiyotik tedavisi uygulanan bir hayvandan yaklaşık olarak 7 gün süresince alınan süt kullanılmaz. Antibiyotik parçalanır mı dersek evet parçalanır UHT sıcaklığının üzerine çıkarsak eğer. Ama bunun ekonomikliği ve uygulanabilirliği tartışılır. Sütü köylüden alıyorsanız köylü ile sözleşmeli çalışın, köylünün hayvanı hasta olsa bile veteriner kontrolünde sizin biliginiz dahilinde tedavi uygulansın. Bu sorunu ancak böyle aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Size fikir veren arkadaşınıza da lütfen söyleyin mesleği yokuşa sürmesin, amacımız sağlıklı toplum oluşumuna katkıda bulunmak.
    AlexleSonsuza, BLACKEAGLE-BJK ve syma25 bunu beğendiler.

  5. #5
    Yeni Üye syma25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Aug 14
    Yaş
    28

    Mesajları
    28
    Konuları
    15
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: sütte antibiyotik

    Alıntı alperen ekinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, alım yaptığınız sütlerde antibiyotik olmasını istemiyorsanız süt kooperatifleriyle çalışmanızı tavsiye ederim. Koperatifle bir sözleşme yaparsınız antibiyotikli sütlerde alım yapmayacağınızı kesin bir şekilde sözleşmede belirtirsiniz ve her gelen partiden analiz yapıp kontrol ederisiniz. Peki tüm süt fabrikaları antibiyotikli sütü imha mı ediyor derseniz. Malesef böyle bir durum da söz konusu değil. Fabrika sözleşmede kıymet takdiri diye bir terim ekler ve temiz sütün litresini 1 tl den alıyorsa antibiyotikli sütü 60 krş 70 krş üzerinden değerlendirir. Peki aldıktan sonra ne yapar? Büyük tonajlı çalışan fabrikalar paçal yaparak işelemeye alır ya da antibiyotikli sütü farklı bir siloda depolayıp sadece UHT süte işler (antibiyotikli sütte maya tutmayacağı için mayalı grupta kullanmaz). Bu işlemlerin hangisini tercih ederse etsin halk sağlığını hiçe saymış ve insan sağlığına uzun ölçüde zarar vermiş olur. Antibiyotik tedavisi uygulanan bir hayvandan yaklaşık olarak 7 gün süresince alınan süt kullanılmaz. Antibiyotik parçalanır mı dersek evet parçalanır UHT sıcaklığının üzerine çıkarsak eğer. Ama bunun ekonomikliği ve uygulanabilirliği tartışılır. Sütü köylüden alıyorsanız köylü ile sözleşmeli çalışın, köylünün hayvanı hasta olsa bile veteriner kontrolünde sizin biliginiz dahilinde tedavi uygulansın. Bu sorunu ancak böyle aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Size fikir veren arkadaşınıza da lütfen söyleyin mesleği yokuşa sürmesin, amacımız sağlıklı toplum oluşumuna katkıda bulunmak.
    Alperen bey takıldığım bütün sorulara cevap verdiniz diyebilirim. Çözüm önerileriniz çok mantıklı Bütün Samimiyetimle teşekkür ediyorum.
    alperen ekinci ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.
    Gıda Mühendisi

Benzer Konular

  1. Sütte Antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin bulunmasının sağlıkla ilişkisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan resulkocak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-04-2014, 14:17
  2. Sütte Antibiyotik Kalıntısı
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-04-2011, 14:20
  3. sütte antibiyotik kalıntısı ve teşhisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan özlemkaragül
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 28-04-2010, 16:36
  4. antibiyotik kalıntılarında risk yönetimi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan nke
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20-12-2008, 22:31
  5. sütte antibiyotik ?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan qwerty
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 23-09-2008, 22:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed