Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    05 Jun 08
    Ad Soyad
    kaan ateş
    Şehir
    03 AFYON
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    KAMU
    Mesajlar
    7
    Konular
    6
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    255
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    255

    Standart Sütün homojenizasyonu

    SÜTÜN HOMOJENİZASYONU
    Sıvı faz içinde emülsiyon halde dağılmış bulunan parçacıkların çap­larını küçülterek ortamın emülsiyonunu stabil hale getirmek, diğer bir an­latımla emülsiyon fazındaki parçacıkların sıvı faz içindeki doğal sedimen­tasyonunu durdurmak veya yavaşlatmak amacıyla yapılan mekaniksel işleme homojenizasyon denir. Süt teknolojisinde homojenizasyon işlemin­de amaç, büyük yağ taneciklerinin parçalanmasını sağlamak ve ortalama 3–4 pm olan yağ kürecikleri çapını 0,5... 1 pm'ye getirmektir (Şekil 3.13). Kuşkusuz homojenizasyonun; rengin beyazlatılması, viskozitenin artırılması, tadın iyileştirilmesi gibi diğer amaçları da vardır. Ancak asıl amaç, yuka­rıda da vurgulandığı üzere, yoğunluğu akışkan fazdan daha az olan ve doğal olarak yüzeyde toplanma eğiliminde bulunan yağ taneciklerinin çaplarını küçü1terek hareketlerini durdurmak veya çok yavaşlatmaktır. Nitekim homojenizasyon öncesi çapı 3 pm olan bir yağ taneciğinin doğal sedimentasyon hızı yaklaşık 0,6 mm/ sn iken; homojenize edilmiş içme sütündeki yağ tanecikleri ortalama çaplarının 1 }im olması durumunda, bu taneciklerin doğal sedimentasyon hızları 0,07 mm/sn kadar olmak­tadır.

    ...

    Dosya Türü : doc
    Şifre:www.forumfood.net



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 9.0 KB (Kilobyte)
    İndirme Sayısı : 88 Kez
     
     

  2. #2
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    06 Jun 08
    Yaş
    29
    Şehir
    38 KAYSERİ
    Üniversite
    Firat Universitesi
    Meslek
    GIDA TEKNİKERİ
    Sektör
    SÜT
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Cevap: Sütün homojenizasyonu

    Benim için iyi oldu saolun



Benzer Konular

  1. sütün besin değeri
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 20-02-2010, 00:23
  2. Süt ve sütün beslenmedeki önemi
    Konu Sahibi ibrahimmuhsin Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 18-04-2008, 08:49
  3. Sütün Bilinmeyen Faydaları!
    Konu Sahibi DİDO Forum SAĞLIK
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04-03-2008, 11:46
  4. Cevap: 0
    Son Mesaj : 14-02-2008, 15:00
  5. SÜTÜN ÖNEMİ
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 27-08-2007, 15:05

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed