1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 12
    Yaş
    40

    Mesajları
    15
    Konuları
    15
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655

    Standart Suyun Mikrobiyal Analizi

    : Suyun Mikrobiyal Analizi
    : Doc
    : .......

    1.1 İçme Suyu Numunesi Alma

    İçme suyunda mikrobiyolojik analiz yaptırılacak ise, en çok dikkat edilmesi gereken nokta sterilizasyondur. Eğer numune musluk suyundan alınacak ise, musluk açılıp birkaç dakika su akıtıldıktan sonra kapatılır ve musluğun ağzı alkolle silinip, çakmak alevi gezdirilerek steril hale getirilir. Daha sonra musluk tekrar açılır ve steril kavanoza hızlı bir şekilde doldurulup kapak sıkıca kapatılır. Steril kavanozun kapağı numune alınırken açılmalı, daha önce açılmamalıdır. Kapak açıldığında iç kısmına dokunulmamalı ve iç kısmı aşağıya bakacak şekilde tutulmalı, ters çevrilmemelidir. Numune alımı sırasında musluk yanında alev bulunması da, kontaminasyonun önlenmesi açısından faydalı olacaktır. Numune kavanozu tam olarak doldurulmalı, mümkün olduğunca hava boşluğu bırakılmamalıdır.

    Bakteriyolojik analizler için alınacak numunenin miktarları suyun kirliliğine bağlı olup, genellikle 100 – 200 ml numune yeterlidir. Numune kabı olarak, traşlı cam kapaklarla sıkıca kapatılabilen renkli şişeler kullanılır.

    Klorlanmış sulardan numune alınacaksa, şişe önce 180 oC de bir saat sterilize edilir. Sonra, içine her 100 ml için, % 10 luk sodyum tiyosülfat çözeltisinden 0.1 ml konur. Rodajlı kapak sıkıca kapatılarak 120 oC 15 dk sterilize edilir.

    Suların, özellikle toplam koliform analizi pozitif ise, özel bazı bakteriler açısından da test edilmesi gerekir. Bu bakteriler, koliform grubun alt gruplarını oluşturan fekal koliformlar ve E. coli’dir. Fekal koliformlar, sıcak kanlı hayvanlar ve insanların bağırsak sistemine özgü bakterilerdir ve tespit edilebilmeleri için daha koliform tespiti dışında, daha spesifik ortamlara gereksinim vardır. E.coli de, insan ve hayvanlarda bulunan fekal koliformların bir tipidir. Sularda tek başına E. coli tespiti, toplam koliform tespitinden daha önemlidir; çünkü E.coli, suya hayvan veya insan atığının (dışkısının) bulaşmış olduğunu gösterir. E. coli’nin yüzlerce farklı tipi vardır. Bu tiplerden bir çoğu insanlar için zararsız olmakta ve insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşarken, bazı türleri özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi zayıflamış bireylerde, ölüme kadar giden hastalıklara yol açabilir.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,71 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 33 Kez
    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-03-2012 Saat 14:49 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Saf Suyun Özellikleri ?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 17-10-2011, 22:25
  2. İçilebilir Suyun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Suyun Çözme Özelliği
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ilkayinan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-06-2011, 22:39
  3. suyun hafızası
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24-10-2007, 14:57
  4. suyun sertliği
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-10-2007, 16:57
  5. suyun önemi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Cvitaamini
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 10-03-2007, 15:54

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed