Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    05 Mar 12
    Ad Soyad
    Devrim köse
    Yaş
    36
    Şehir
    34 İST ANA.
    Üniversite
    Istanbul Aydin Universitesi
    Meslek
    Gıda Müh. Öğrenci
    Sektör
    sağlık
    Mesajlar
    15
    Konular
    15
    Eklentileriniz
    13
    Kazanılan Kredi
    655
    Kullanılan Kredi
    1
    Kalan Kredi
    654

    Standart Suyun Mikrobiyal Analizi

    : Suyun Mikrobiyal Analizi
    : Doc
    : .......

    1.1 İçme Suyu Numunesi Alma

    İçme suyunda mikrobiyolojik analiz yaptırılacak ise, en çok dikkat edilmesi gereken nokta sterilizasyondur. Eğer numune musluk suyundan alınacak ise, musluk açılıp birkaç dakika su akıtıldıktan sonra kapatılır ve musluğun ağzı alkolle silinip, çakmak alevi gezdirilerek steril hale getirilir. Daha sonra musluk tekrar açılır ve steril kavanoza hızlı bir şekilde doldurulup kapak sıkıca kapatılır. Steril kavanozun kapağı numune alınırken açılmalı, daha önce açılmamalıdır. Kapak açıldığında iç kısmına dokunulmamalı ve iç kısmı aşağıya bakacak şekilde tutulmalı, ters çevrilmemelidir. Numune alımı sırasında musluk yanında alev bulunması da, kontaminasyonun önlenmesi açısından faydalı olacaktır. Numune kavanozu tam olarak doldurulmalı, mümkün olduğunca hava boşluğu bırakılmamalıdır.

    Bakteriyolojik analizler için alınacak numunenin miktarları suyun kirliliğine bağlı olup, genellikle 100 – 200 ml numune yeterlidir. Numune kabı olarak, traşlı cam kapaklarla sıkıca kapatılabilen renkli şişeler kullanılır.

    Klorlanmış sulardan numune alınacaksa, şişe önce 180 oC de bir saat sterilize edilir. Sonra, içine her 100 ml için, % 10 luk sodyum tiyosülfat çözeltisinden 0.1 ml konur. Rodajlı kapak sıkıca kapatılarak 120 oC 15 dk sterilize edilir.

    Suların, özellikle toplam koliform analizi pozitif ise, özel bazı bakteriler açısından da test edilmesi gerekir. Bu bakteriler, koliform grubun alt gruplarını oluşturan fekal koliformlar ve E. coli’dir. Fekal koliformlar, sıcak kanlı hayvanlar ve insanların bağırsak sistemine özgü bakterilerdir ve tespit edilebilmeleri için daha koliform tespiti dışında, daha spesifik ortamlara gereksinim vardır. E.coli de, insan ve hayvanlarda bulunan fekal koliformların bir tipidir. Sularda tek başına E. coli tespiti, toplam koliform tespitinden daha önemlidir; çünkü E.coli, suya hayvan veya insan atığının (dışkısının) bulaşmış olduğunu gösterir. E. coli’nin yüzlerce farklı tipi vardır. Bu tiplerden bir çoğu insanlar için zararsız olmakta ve insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşarken, bazı türleri özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi zayıflamış bireylerde, ölüme kadar giden hastalıklara yol açabilir.


    :



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 2.71 MB (Megabyte)
    İndirme Sayısı : 25 Kez
     
     
    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-03-2012 Saat 14:49 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Saf Suyun Özellikleri ?
    Konu Sahibi Ümit ÖZTEK Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 17-10-2011, 22:25
  2. İçilebilir Suyun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Suyun Çözme Özelliği
    Konu Sahibi ilkayinan Forum Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 11-06-2011, 22:39
  3. suyun hafızası
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 24-10-2007, 14:57
  4. suyun sertliği
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19-10-2007, 16:57
  5. suyun önemi
    Konu Sahibi Cvitaamini Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 10-03-2007, 14:54

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed