1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen vardante

Konu: Tahin helvası yapımı

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Oct 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    56
    Konuları
    18
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Tahin helvası yapımı

    TAHİN ELDESİ

    Tarladan toplanan susamlar topraklarıyla fabrikaya gelir. Su havuzuna atılan susamlar kevgir ile alınıp diğer havuza atılır. 14–17 0C sıcaklıkta değişen tuzlu sulu havuzda karıştırılır. Böylece susam kendiliğinden kabuğundan ayrılır ve susamlar kürekle dövülerek kabukların dibe çökmesi sağlanır. Asıl susam üçüncü bir havuza alınır. Tuzun gitmesi için 3–4 kez saf suyla devamlı yıkanır. Temiz susam alınarak fırınlanır, susam pişirilir. Belli bir pişme süresinden sonra susam değirmeninden geçirilerek tahin elde edilmiş olur.

    TAHİN HELVASI YAPIMI

    Büyük bir kazanın içine 50 kg. şeker ve 20–22 kg. su konulup karıştırılarak 120 0C’ye kadar pişirilir. Daha sonra karışımın içine yaklaşık 100 g. Suda eritilmiş sitrik asit (limon tuzu) (E330) atılır. Ayrıca aynı karışıma %7 su içeren 25 kg. standart glikoz atılır. Ve tekrar karıştırılır. Su uçurulur ve ortalama 50+23=73 kg. şekerli glikoz elde edilir. Bu glikozlu şeker karıştırıcı (mikser) içine atılır. Yaklaşık 40 dakika tekrar pişirilir. Bu karışımın içine 1 kg. çöven suyu atılır. Bu çöven suyu; şekeri ağda haline getirmek için gerekli olan malzemedir. Yaklaşık 20–25 dakika pişirilerek karışım ağda şekline gelir. Bu karışım 3 ya da 4 ayrı kaba eşit şekilde pay edilir. Pay edilen kaplara, karışım miktarı kadar (80–85 kg.) tahin konulur ve küreklenerek karıştırılır. Belli bir kıvama geldiği zaman el yardımıyla yoğrulur. İsteğe göre kakao ve antepfıstığı konularak çeşitlilik arttırılır. Bu işlem kürekleme sırasında yapılır. Tam kıvama geldiğinde kalıplara dökülür ve 12 saat soğumaya bırakılarak ertesi gün ambalajlanır. TS 2590
    Tahin helvasının kalitesi susama bağlıdır.





    Dosya türü: doc

    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 11,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 75 Kez
    mithatt bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. tahin imalat talimatı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan muratsen65
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 07-04-2009, 21:13
  2. Tahin Helvası
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan euprhates
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-08-2008, 19:13
  3. Tahin üretimi ve akım seması
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tetikmen
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 12-04-2008, 15:55
  4. Tahin Helvası
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan zeyenp
    Yorum: 27
    Son Mesaj: 04-06-2007, 12:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed