4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Cezalı
    Üyelik tarihi
    17 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    19
    Konuları
    19
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    870
    Harcanan
    0
    Kalan
    870

    Standart tarhana üretimi yapan bir işletmeye ISO 9001 ve ISO 22000 nasıl kurarım

    tarhana üretimi yapan bir firmaya kalite yönetim sistemi ve gıda güvenliği sistemi kurucaz ama nerden başlayacagım, bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz....

  2. #2
    Lisans Üye laktoz_nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Mar 08

    Mesajları
    265
    Konuları
    61
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    334
    Harcanan
    0
    Kalan
    334

    Standart Cevap: tarhana üretimi yapan bir işletmeye ISO 9001 ve ISO 22000 nasıl kurarım

    sana yardımcı olmak isterdim ama sistem kuracak kadar tecrübem yok Allah yardımcın olsun
    Fikirler ölmez

  3. #3
    Lisans Üye selim84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Nov 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    359
    Konuları
    225
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2206
    Harcanan
    5
    Kalan
    2201

    Standart Cevap: tarhana üretimi yapan bir işletmeye ISO 9001 ve ISO 22000 nasıl kurarım

    Alıntı fatmaemineakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarhana üretimi yapan bir firmaya kalite yönetim sistemi ve gıda güvenliği sistemi kurucaz ama nerden başlayacagım, bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz....
    KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİNE HAZIRLIK PROGRAMI


    Tüketici şikayetlerini ortadan kaldıran ve yüzdeyüz ürün güvenliğini sağlamak amacı ile geliştirilen HACCP için baştan gerekli olan bazı dökümanlar ve programlara ihtiyaç vardır. Örneğin kişisel sorumlulukların, ürün akım programının tanımlanması gibi.
    İşletmesinde ilk defa HACCP uygulayacak firmaların tek bir ürünü baz alarak işleme başlamaları önerilir.

    HAZIRLIK PROGRAMI AŞAĞIDAKİ NOKTALARI İÇERMELİDİR.

    TANITIM (TANIMLAMA)
    1. Arazi
    2. Bina
    3. Sanitasyon uygulamaları
    4. Su kalitesi programı

    HAMMADDELERİN ALIMI VE DEPOLANMASI
    1. Hammaddelerin alınması
    2. Katkı maddeleri ve ambalaj malzemelerinin alınması
    3. Depolama

    EKİPMANLAR VE BAKIMI
    1. Genel ekipman dizaynı
    2. Ekipmanların yerleştirilmesi
    3. Ekipmanların bakımı

    PERSONEL EĞİTİM PROGRAMI
    1. Hijyen eğitimi
    2. Hijyen uygulamaları
    3. Eğitim sonuçlarının kontrol edilmesi

    SANİTASYON
    1. Sanitasyon programı
    2. Pest kontrol programı



    TANITIM (TANIMLAMA)
    Üretimi yapılan gıda maddelerini fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeler ile kirlenmesini önlemenin ilk yolu, arazinin, binanın uygun şekilde dizayn edilmiş olmasıdır.
    Fabrika içi ve dışı yollar, drenaj sistemi, bina dizaynı, üretim akış planı, sanitasyon çalışmaları, su kalitesinin durumu, arazi yapısı gibi herşeyin en ayrıntısına kadar bilinmesi gereklidir.

    1. ARAZİ: Kirlilik kaynağı olabilecek her şey ortamdan uzaklaştırılmış olmalıdır. Çöpler, molozlar, pis koku yaratan her tür birikinti, duman v.b.
    2. BİNA: Binalar çevresel faktörler göz önüne alınarak inşa edilmeli ve ses yalıtımına sahip olmalıdır. Etkin temizlik yapmaya elverişli ve zararlı hayvanların girişini engelleyecek şekilde dizayn edilmelidir. Kullanılan malzemeler gıdayı kirletecek özellikte olmamalıdır. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeler için her türlü önlem alınmış olmalıdır.
    3. BİNA DİZAYNI: Yerler, duvarlar, tavanlar, uygun malzemelerden yapılmalıdır. Kullanılan tüm malzemeler yüzeyi düzgün, dayanıklı, kolay temizlenebilir ve uygun üretim şartlarını sağlayacak özellikte olmalıdır. Duvarlar açık renkte ve boyaları sağlam olmalıdır. Yerlerde drenaj sistemi olmalı ve suyun akışı birikinti olmayacak şekilde sağlanmalıdır. Pencereler iyi kapanır şekilde olmalıdır.
    Kapılar, düzgün yüzeyli, iyice kapanacak şekilde ve iyi tip materyal kullanılarak yapılmalıdır.

    Merdivenler, Asansörler ve diğer birimler (Yapılar), (Basamaklar)
    İyi bir şekilde yapılmalı, yerleri iyi ayarlanmalı ve iyi inşa edilmeli ki gıdaların her yeri bir şekilde kontamine olması önlensin, ve uygun şekilde paketlenip üretime hazır olsun.

    Üsteki yapıların hepsi kolayca temizlenebilir şekilde dizayn edilmeli ki yine gıdaların ve ambalaj materyallerinin kirlenmesinin önlenmesi için.

    Yeterli ışık sağlanmalı, ancak gıdaların renklerinin değişmesi önlenmeli, yani fazla ışık zararlı.

    Işığın şiddeti şu değerlerden az olmamalıdır:

    550 lux (50 mum) Kontrol noktalarında
    220 lux (20 mumluk) Çalışma odalarında
    110 lux (10 mumluk) Diğer bölümlerde

    Vantilasyon, sıcaklığın, buharın, veya kirli havanın toplanıp rahatsız etmesini önlemek için kurulması gerekli bir sistemdir.
    Mikrobiyolojik olarak hassas olan alanlarda, pozitif hava basıncı devamlı kontrol edilmelidir.

    Drenaj ve foseptik sistemleri uygun malzemeden yapılmalıdır. Her hangi insan kaynaklı veya diğer kirleticiler, çöpler hiçbir şekilde ortamda bulunmamalıdır.

  4. #4
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: tarhana üretimi yapan bir işletmeye ISO 9001 ve ISO 22000 nasıl kurarım

    valla ben evvela standartları edinerek başlamıştım işe...
    standart maddelerini izleyerek kurulabiliyor.

    ayrıca şuradan ve şuradan da çok yardım aldım =)

Benzer Konular

  1. Konsantre Tarhana Üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan gizems
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24-12-2015, 15:39
  2. Yorum: 5
    Son Mesaj: 26-06-2012, 14:15
  3. otel ve toplu yemek üretimi yapan yerler için temizlik planı
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan alpertutar
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09-12-2009, 10:52
  4. entegre sistem (iso 9001:2000 & iso 22000:2005)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan phryne
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 06-10-2008, 16:42
  5. ISO 9001 VE ISO 22000
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan N_KONUKCU
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 01-02-2008, 11:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed