Sayfa 1/5 123 ... SonSon
43 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    22 Feb 07

    Mesajları
    2419
    Konuları
    515
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    8
    Kalan
    7205

    Standart Tavuk Eti Kalitesi..

    TAVUK ETİ
    1. GİRİŞ;

    Genel anlamda, hayvansal dokulardan oluşan tavuk etinin yapısı başta kas doku ile bağ doku ve epitel dokulardan oluşur.

    1.1. Tavuk Etinin Rengi;
    Etin rengi, eti oluşturan kasların çalışma şekli ve temposuna uygun olarak değişiklik gösterir. Etin rengine sarkoplasma (lif hücrelerinin kapsadığı protoplazma) ve miyofibrülerin miktar ve oranları etkili olur. Etin rengi, miyoglobin pigmenti tarafından meydana getirilmekte ve fazla hareketli kaslarda bu pigment yüksek düzeyde oluşmaktadır. Böylece, hareketsiz veya az çalı¬şan kaslar açık renkli, çok çalışan kaslar ise fibril eksikliği ne¬deniyle koyu renkli olmaktadır. Bu nedenle aynı hayvanın deği¬şik vücut kısımları, farklı renklerde olabilmektedir. Tavukların vücut yapıları, uçmaktan çok yürümeye uygun olduğundan ve uçma yetenekleri de fazla gelişmemiş bulunduğundan, kanat¬ların bağlı bulunduğu göğüs kasları beyaz, bud kasları ise koyu renklidir. Miyoglobin pigmentinin miktarı; türe, yaşa ve cinsiye¬te bağlı olarak da değişmekte ve yaşlı hayvanların etleri, gençlerinkine oranla daha koyu renkli olmaktadır.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 76,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 44 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yrd. Doç. Dr. Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    1862
    Konuları
    209
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    0
    Kalan
    322

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    paylasim icin saol hakan hocam

  3. #3
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    25 Mar 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    448
    Konuları
    71
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    712
    Harcanan
    0
    Kalan
    712

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    sağoll

  4. #4
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    13 Feb 07

    Mesajları
    265
    Konuları
    14
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    7
    Kalan
    248

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    teşekkürler

  5. #5
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    44

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    paylaşım için teşekkürler...

  6. #6
    Ar. Gör.
    Üyelik tarihi
    19 Mar 07

    Mesajları
    1169
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    teşekkür

  7. #7
    Lisans Üye eng_1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Mar 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    260
    Konuları
    63
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    261
    Harcanan
    0
    Kalan
    261

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    thanks

  8. #8
    Yüksek Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    09 Apr 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    595
    Konuları
    196
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1155
    Harcanan
    0
    Kalan
    1155

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..


  9. #9
    Yüksek Lisans Üye arzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Mar 07
    Yaş
    39

    Mesajları
    577
    Konuları
    22
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    TEŞEKKÜRLER..

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07 Apr 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    50
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Tavuk Eti Kalitesi..

    teşekkürler

Sayfa 1/5 123 ... SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Broiler Tavuk Kesimhanesi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 08-10-2012, 11:08
  2. İrmik Kalitesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan ozi
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 15-09-2009, 18:08
  3. Et Ürünlerinin Tüketim Kalitesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 05-06-2008, 17:34
  4. Tavuk eti muhafaza yöntemleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 25-10-2007, 21:40
  5. Tavuk Aklı:)
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan linguist
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 09-05-2007, 17:30

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed